70 évig tartott egy közlekedési dugó Belgiumban (képekkel)


Ha végignézzük a képeket, könnyen hihetjük azt, hogy valamelyik világ végéről szóló film díszletei között sétálunk - pedig Belgium furcsa látványossága hetven évig színtiszta valóság volt! "Keletkezéséről" számos legenda kering: az egyik szerint az autókat amerikai katonák hagyták hátra még a második világháború idején, amikor ugyanis hazahívták őket, nem tudták magukkal vinni a járműveket. A férfiak úgy határoztak, elrejtik az autókat az erdőben, és majd visszamennek értük.


Az igazság azonban az, hogy a kocsi-együttes egy autótemető ahol bevett szokás így felsorakoztatni a bentlakókat. A járművek 70 évig álltak magányosan és elhagyatottan a fák rejtekének mélyén, míg az idő vasfoga teljesen ki nem kezdte őket. Megrozsdásodott, összetört, levelekkel és fűvel beborított testüket végül 2010-ben a helyi önkormányzat távolította el környezeti okokból.
Pozitív Nap

Forrás: demilked.com

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Boldogságot teremtő videósorozatot: íme 50 óra a természet hangjaival és lenyűgöző szépségével

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször 10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

Csak ámulunk: szenzációsak az év panorámafotói

Nem győzünk álmélkodni az év panorámafotóin! Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg az EPSON nemzetközi panorámafotós pályázatát, a győzteseket pedig szerdán ki is hirdették.

Hogyan szorítod ökölbe a kezed? Sok mindent elárul rólad

Eszedbe jutott valaha is, hogy még az sem mindegy, hogyan szorítod ökölbe a kezed? Pedig valóban nem az. Ez az önkéntelen avagy tudattalan mozdulat nagyon érdekes dolgot árul el rólad. Szóval, hogyan szorítod ökölbe a kezed? És vajon mit jelent mindez a számodra?

Amikor nincs helye hangos szavaknak

Most elcsendesül a világ, és benne Mi is. Magunkba nézünk, és mélyen, alaposan átvizsgáljuk a lelkünket. Emlékeket keresünk, jókat vagy rosszakat, érzéseket, amik régi pillanatokat idéznek fel bennünk. Megállunk, lelassítunk, mert ez a nap azokról szól, akik nem jöhetnek tovább velünk.

Alighanem ez az ország legkülönösebb fája

A napokban a Facebookon tettek közzé egy fotót Ceglédbercel egyik fájáról, ami nemcsak pompás színezetével, hanem egyedülálló formájával is lenyűgözi az arra járókat.


NAPI BOLDOGSÁG