A most következő néhány apróság betartásával már köszönthetjük is a puha
héjú sült gesztenyét.
1. Vásárláskor fontos, hogy jó érett gesztenyéket válogassunk kis kosarunkba.
Minél érettebb a szelídgesztenye, annál puhább a héja. Ugyanakkor ne legyen
puha, amikor megnyomjuk, mert az már bizony a romlott kategória.
2. Fontos, hogy kellőképpen be legyenek áztatva a barna gesztenyék. A hosszan
tartó áztatás pozitív következménye, hogy még puhább lesz a gesztik héja.
3. Ezután a domború feleit X alakban vágjuk be és sütőpapírral bélelt tepsire
tegyük őket.
250 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A sütési idő nagyban függ a sütőtől, akkor jó, ha a héja szétnyílik és könnyen
le tudjuk szedni.
Ujjbegyeink meg fogják hálálni.
Pozitív Nap - Vermes Nikolett