A legősziesebb desszert praktikus elkészítése

A most következő néhány apróság betartásával már köszönthetjük is a puha héjú sült gesztenyét.

1. Vásárláskor fontos, hogy jó érett gesztenyéket válogassunk kis kosarunkba. Minél érettebb a szelídgesztenye, annál puhább a héja. Ugyanakkor ne legyen puha, amikor megnyomjuk, mert az már bizony a romlott kategória.

2. Fontos, hogy kellőképpen be legyenek áztatva a barna gesztenyék. A hosszan tartó áztatás pozitív következménye, hogy még puhább lesz a gesztik héja.

3. Ezután a domború feleit X alakban vágjuk be és sütőpapírral bélelt tepsire tegyük őket.
250 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A sütési idő nagyban függ a sütőtől, akkor jó, ha a héja szétnyílik és könnyen le tudjuk szedni.

 

Ujjbegyeink meg fogják hálálni.


Pozitív Nap - Vermes Nikolett


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Az ősz slágere: a tészta nélküli sütőtökös túrótorta

A sütőtök sokak kedvence, és süteményekhez is felhasználható. A ketkes.com alábbi receptjének elkészítése után garantáltan a család kedvence lesz.

12 alkalom, amikor az írók egy egészen új szintre emelték a köszönetnyilvánítást

A regények elején vagy végén a legtöbbször az írók pár szóval megemlítik néhány szerettüket, családtagjukat, akiknek a könyvet ajánlják. Ezek általában rövid, kedves mondatok, amelyekben hálájukat fejezik ki azon emberek számára, akik segítettek nekik a könyv megírásában, ötleteikkel, szeretetükkel támogatták őket a nehezebb időszakokban is. De mint ahogy a világon bármit, ezt is lehet egészen másképp csinálni.

Idén nyáron készítsd el a tökéletes főtt kukoricát!

Első gondolatra a világ legegyszerűbb dolgának tűnik a főtt kukorica elkészítése. Mégis, ha belegondolunk, hányszor bosszankodtunk amiatt, hogy kemény, túlfőtt vagy éppen száraz volt a délutáni nasinak szánt főtt kukorica. Idén nyáron készítsük el tökéletesre!

Told a sü­tőbe a pa­ra­di­cso­mot és így alkoss elképesztő olasz recepteket

Imá­dod az olasz kony­hát, de nincs időd fű­sze­res pa­ra­di­csom­szósz fő­zé­sé­vel pe­pe­cselni? Ez a sült pa­ra­di­csom­szósz könnyen el­ké­szít­hető, és bár­mi­kor, bár­mi­lyen mennyi­ség­ben elő­kap­ha­tod a mély­hű­tőd­ből vagy a kam­rá­ból.

20 bizonyíték, hogy gyerekek nélkül dögunalom lenne az élet

A gyerekek - bármennyire is tudnak fárasztóak és kimerítőek lenni - a legnagyobb örömforrások, hiszen velük mindig történik valami. És még mások gyerekeinek képein is sírva lehet röhögni!


NAPI BOLDOGSÁG