A természetes csodaszer: a bogáncsgyökér

Mire is jó a bogáncsgyökér?

 A bogáncsgyökér enyhíti az ízületi fájdalmakat és a megemelkedett vércukorszintet is csökkenti. 

A májunkra is remek gyógyír a bogáncs gyökere, hiszen olyan természetes anyagokat tartalmaz, amelyek kivédik a környezetből beáramló káros molekulákat, amelyeket rendszerint a májnak a feladata, hogy kiszűrjön. Ezen segítség nélkül a szervezet legnagyobb mirigye, a máj, az évek során komolyan is megbetegedhet.

Kutatások során megállapították, hogy a bogáncsgyökér hihetetlenül hatékonyan képes csökkenteni a magas vércukorszintet. Emiatt érdemes a cukorbetegeknek a gyökérből készülő teát rendszeresen fogyasztani.

Ugyanakkor a bogáncsgyökér a magas koleszterin- és zsírszint csökkentésére is kiváló gyógyszer, így azoknak, akiknek baj van a keringési rendszerükkel, kifejezetten ajánlott a bogáncs gyökeréből készített tea rendszeres ivása.


Ha szeretnéd elkészíteni, a bogáncsteát akkor ide kattintva megteheted: filantropikum.com

Forrás: filantropikum

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ismerd fel időben a cukorbetegséget!

Magyarországon több mint félmillió regisztrált cukorbeteg ember él, és további 250 ezer azoknak a száma, akik valójában cukorbetegek, de nem tudnak róla vagy még nem vettek részt diabétesz-szűrésen.

6 pozitív hatás, amiért érdemes kávét innod

Évek óta megy a vita, egészséges-e a kávé, vagy sem. Az egy dolog, hogy nem mindenki szereti a kávét, de aki igen, azt folyamatosan olyan hiedelmekkel riogatják, hogy nem jó kávét fogyasztani.

Ezt adod a gyerekednek, ha sportolni küldöd

Elgondolkodtató írás terjed arról, mit adsz a gyermekednek, ha sportolni küldöd Nem csak erőnlétet vagy jó kondíciót, hanem annál sokkal többet...

Tudod, mi történik a testeddel, ha túl sok cukrot eszel?

Nem sok jó, annyit elöljáróban elárulunk. Ráadásul sajnos az elhízáson túl azért (sokkal) több van ebben a dologban.

A dinnye a nyár legfinomabb gyümölcse, most megtanítjuk, hogyan kell tökéletesen felszeletelni! +VIDEÓ

Nyáron az egyik legegészségesebb szezongyümölcs a görögdinnye. Az óriási "labdát" sokszor alig tudjuk hazacipelni, és türelmetlenül várjuk, hogy lehűljön, hiszen tudjuk, a dinnye hidegen jó. Milyen módszerrel szoktátok felvágni a dinnyét?


NAPI BOLDOGSÁG