Alkoss inspiráló táblát az újévre

Emlékszel arra, mikor általános iskolában kollázsokat készítettünk újságból kivágott képekből, levelekből, színes papírból kivágott formákból, különféle textíliákból? Mire jó ez a fajta kézművesség? Megmutatjuk neked.
Fotó: pinterest

Maga a munkafolyamat lenyűgöző: hogy az ember a neki tetsző képeket kiválogatja, kivágja, kupacokba rendezi (vagy nem), utána pedig tetszés szerint indulhat a ragasztgatás.

Utána magára az eredményre is öröm ránézni, mert csupa olyan dologgal van tele a megvalósult remekmű.  

A “manuálisan” összeállított kollázs az igazi. Maga a dolog fizikai mivolta, a “kézműveskedés” teljesen más dimenziót ad neki. Kikapcsol, feltölt, belső utazásra késztet. Egyszerűen csak azt a szó illik rá, hogy kielégítő.


Fotó: pinterest
De pontosan mi is az az inspirációs tábla?

Lehet hogy hallottál már Rhonda Byrne bestselleréről, a Titokról. A Titok tette a világon mindenhol ismertté a “vision board”-ot (vagy esetleg “dream board”-ot), azaz egy a céljaidat összegző táblát.

Rhonda szerint ahhoz, hogy elérd a céljaidat, nem kell nagyjából mást tenned, csak elképzelned, hogy már el is érted őket. Ehhez pedig legfontosabb eszközként azt javasolja, hogy keress képeket, melyek azt ábrázolják vagy szimbolizálják, amit szeretnél, ragaszd a képeket egy táblára, és utána nincs más dolgod, mint hogy higgy az álmaid megvalósulásában.

Ez igaz lehet mindenféle kreatív munkára is, de ha szeretnél még olvasni ötleteket ezzel kapcsolatban, akkor olvass tovább Anni oldalán. 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ezek 2016 legjobb drónfotói

A Hong Kong-i SkyPixel 2016-os légifotó pályázatára 27 ezer pazar kép érkezett. Ezeket választották a legjobbnak közülük, és a képek láttán erősen elgondolkoztunk, hogy veszünk egy drónt mi is.

Kisgyerekek és óriási kutyáik (képriport)

Andy Seliverstoff fotói tökéletesen ábrázolják mindazt az érzést, amit egy kutya és egy gyermek nyújtani tud...

Ilyen gyönyörű képeket még nem láttál a jeges Balatonról

Ahogy megérkeztek a komoly fagyok, a Balatonon is megindult a jégzajlás. Gyönyörködjünk hát a következő fantasztikus képekben!

8 egyszerű lépés, hogy 2017 egy remek év legyen

Az élet sokkal szebb annál, mint ahogy azt a legtöbb ember elképzeli. Tudatosan, lépésről lépésre oda kell figyelnünk a szép dolgokra, és ezzel párhuzamosan a negatív eseményeket minél gyorsabban le kell zárnunk.

Találd meg az útravalód! 29 ősi, indián bölcsesség a mindennapokhoz

Az indiánok szerint az ember rokona a többi élőlénynek, és nem felsőbbrendű azoknál...


NAPI BOLDOGSÁG