Alkoss inspiráló táblát az újévre

Emlékszel arra, mikor általános iskolában kollázsokat készítettünk újságból kivágott képekből, levelekből, színes papírból kivágott formákból, különféle textíliákból? Mire jó ez a fajta kézművesség? Megmutatjuk neked.
Fotó: pinterest

Maga a munkafolyamat lenyűgöző: hogy az ember a neki tetsző képeket kiválogatja, kivágja, kupacokba rendezi (vagy nem), utána pedig tetszés szerint indulhat a ragasztgatás.

Utána magára az eredményre is öröm ránézni, mert csupa olyan dologgal van tele a megvalósult remekmű.  

A “manuálisan” összeállított kollázs az igazi. Maga a dolog fizikai mivolta, a “kézműveskedés” teljesen más dimenziót ad neki. Kikapcsol, feltölt, belső utazásra késztet. Egyszerűen csak azt a szó illik rá, hogy kielégítő.


Fotó: pinterest
De pontosan mi is az az inspirációs tábla?

Lehet hogy hallottál már Rhonda Byrne bestselleréről, a Titokról. A Titok tette a világon mindenhol ismertté a “vision board”-ot (vagy esetleg “dream board”-ot), azaz egy a céljaidat összegző táblát.

Rhonda szerint ahhoz, hogy elérd a céljaidat, nem kell nagyjából mást tenned, csak elképzelned, hogy már el is érted őket. Ehhez pedig legfontosabb eszközként azt javasolja, hogy keress képeket, melyek azt ábrázolják vagy szimbolizálják, amit szeretnél, ragaszd a képeket egy táblára, és utána nincs más dolgod, mint hogy higgy az álmaid megvalósulásában.

Ez igaz lehet mindenféle kreatív munkára is, de ha szeretnél még olvasni ötleteket ezzel kapcsolatban, akkor olvass tovább Anni oldalán. 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Álomszakmájukban fotózták az időseket - galéria

Idős embereket kérdeztek meg arról, milyen szakmára vágytak gyerekként, aztán ennek megfelelő jelmezbe bújva készítettek róluk fotókat.

Ártatlan gyermekrajzok, amiktől egy kicsit elpirulunk...!

Minden gyermek rajzol. Különböző, olykor egészen fantasztikus dolgokat vetnek papírra. Sokszor el is kell magyarázniuk mi az. Talán a következő rajzoknál is elkell majd némi magyarázat.

Ez a fotós hátat fordít a világhírű látványosságoknak, hogy megmutassa a másik oldalt

Oliver Curtis brit fotós megmutatja a híres nevezetességek környezetét azáltal, hogy hátat fordít a jól ismert képeknek.

Rockytól a királynőig - Egy hölgy megszámlálhatatlan arccal! (+videó)

A film- és zenerajongó sminkmester kedvenc hőseinkké és muzsikusainkká alakul át

Árnyékba öltözött női testek - Egyedien szép fotósorozat!

A spanyol fotós kreatív elképzeléseit valósítja meg, amikor a fény és árnyék játszadozásával különös "ruházatot" ad a modellekre.


NAPI BOLDOGSÁG