10 ok, hogy fogyasszunk minél több sárgarépát
Béta-karotin - A sárgarépa gazdag forrása ennek az erőteljes antioxidánsnak, amely többek közt a bőr egészségében játszik fontos szerepet.
Emésztés - Olyan nélkülözhetetlen nyomelemeket, vitaminokat és enzimeket tartalmaz, melyek serkentik az emésztést. Segít megelőzni a gyomorfekélyt és más emésztési zavarokat.
Alkáli elemek - Tisztítja és frissíti a vért, miközben egyensúlyba hozza szervezetünk savas-lúgos arányát.
Kálium - Segít fenntartatani az egészséges nátriumszintet a szervezetben és ezáltal csökkenti a magas vérnyomást.
Fogak egészsége - A répa megöli a káros baktériumokat a szájban és segít megelőzni a fogszuvasodást.
Sebek kezelésére - A nyers, reszelt sárgarépát külsőleg alkalmazhatjuk vágásokra, gyulladásokra.
Fitotápanyagok - A sárgarépa tartalmaz egy falcarinol nevezetű fitonutrienst, ami csökkenti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát, és elősegíti a vastagbél általános egészségét.
Karotinoidok - Ezek szabályozzák szervezetünkben a vércukorszintet.
Rostok - Csökkentik a koleszterinszintet, illetve segítenek megelőzni a vérrögök és különféle szívbetegségek kialakulását.
Szemek, haj, körmök - A sárgarépa fogyasztásával frissíthetjük a sejteket szervezetünkben.
Forrás: sokszinuvidek.hu - Vaskor Máté