Nyárutó: lélekemelő teendők az utolsó meleg napokra

Kiemelni olyan teendőket, melyeket ezekben a napokban érdemes tenni nehéz, hiszen az életünk minden napja csodaszép, s épp ezért csodás teendőkért is kiállt. 

A nyár utolsó napjainak azonban varázsa van. Varázsa, hiszen nem véletlen, hogy görcsösen ragaszkodunk az utolsó napsugarakhoz is. Valamiféle elmúlással kötjük össze a szeptembert az ősz kezdetét. Talán még gyermekkorunkból, az iskolaidőkből plántálódott belénk ez az örökre megmaradó képzet. Talán csak a kellemes napok, azok, amiket szeretnénk minél jobban megőrizni. De hogyan?

Az augusztus végi napoknak hangulata van. Aranyba borul a táj, ahogy a nap egyre alacsonyabban rója égi útját, de még van ereje, melegíti testünket lelkünket.


Szeresd a napot!

Ilyenkor igazán érdemes még párszor napfürdőzni, feltölteni D vitamin raktárainkat, hiszen az UV sugárzás már nem oly rémisztően erős, mint július derekán, s nem égünk le oly könnyen sem. Persze ez nem ment fel a naptej használata alól és a déli órák elkerülését is javasoljuk.

Az, hogy családosan vagy egyedül töltjük el ezeket a napokat... Nos, talán érdemesebb szeretteink körében, de elismerjük, hogy egyedül is magával ragadó lehet az augusztusi naplemente végigkövetése.Éld meg az elmúlás varázsát!

A teraszon vagy erkélyen egy pohár bort kóstolgatva figyelni, ahogy a nappal megadja magát az éjszakának és elharapódzik bőrünkön a hűvös éjszakai levegő...

A természet lágy ölén nézni, ahogy az állatvilág a naplementével együtt belefordul az éjszakába és "műszakot" váltanak az élőlények... Add át lelkedet a természetnek!

Keress a szomszédságodban varázslatot. Kis hazánk telis-tele van szebbnél szebb tájakkal, varászlatos zegzugokkal. Nem kell kilométereket utaznunk érte, elég, ha nyitott szemmel járunk és észrevesszük a lakóhelyünk körüli csodákat.

Persze, ha kirándulni szeretnénk, akkor érdemes felkeresni hajnalban egy folyót, vagy tavat, végignézni ahogy a pára lehömpölyög róla és lassacskán megadja magát a világ a nappalnak.

Ellátogatni dimbes-dombos tájakra, hiszen nem ragasztja már bőrünkhöz ruhánkat a kánikula, nem fullaszt a forró levegő, s így vidámabban és frissebben adhatjuk át magunkat a túrázás örömeinek!Lakasd jól szellemedet!

Vagyis olvass! Olvass reggel, olvass napközben és olvass este is! Amikor csak lehet, s tedd mindezt a szabadban, ha lehetőséget van rá. Ha rossz idő van, ha jó idő van... Rójja szemed a betűket, s töltsd fel szellemedet, hogy vidáman tudj az őszbe csobbanni.Legyél egy picit hedonista!

Egyél, igyál és beszélgess jókat, jó emberekkel! Ne hagyd, hogy elmúljon a szezon anélkül, hogy az éppen aktuális gyümölcsöket és zöldségeket magadhoz vennéd! Sőt, az elrakásnak, a savanyításnak is szuper az idő!Légy azok körében, akiket szeretsz!

A mindig és mindennél fontosabb és követendő jótanács: szeress, hogy szeressenek!
Légy pozitív!Képek forrása: huffpost / webangel / aceshowbiz / theodysseyonline / femina / vividscreen / kevinandamanda

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Szem nem marad szárazon! Ez a legszerethetőbb karácsonyi videó (szerintünk)

Tisztában vagyunk vele, hogy a filmekben ábrázolt valóság és a mi saját valóságunk között éles határ húzódik. Átléphetetlen határ - gondoljuk. Pedig van egy műfaj, mely hivatásszerűen keresztül- kasul közlekedik ezen a biztosnak gondolt határon: a reklám... Ebben a reklámban csakis a mi valóságunk örökérvényű igazsága jelenik meg: adni jobb, mint kapni.

Erre a 4 dologra kell választ adnod advent időszakában

Advent a december 25-e előtti negyedik vasárnappal kezdődök és karácsonyig tart. Eredete a 4. századik nyúlik vissza, amikor VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát. Így tehát idén december 3-ára esett advent első vasárnapja, ekkor kezdődik meg hivatalosan az egyházi esztendő.

10 dolog, amit egy gyereknek tudnia és értenie kéne 12 éves koráig!

Minden szülő álma az, hogy gyereke egy jó, becsületes, és bátor felnőtté váljon, de ezekért a pozitív jellemvonások kialakulásáért bizony meg kell dolgozni.

dolog, amit az igaz barátok másképp csinálnak

Mi az, amit megtesznek egymásért egy jó barátságban? Öt pontban összefoglaljuk neked, amire - szerintünk - megéri odafigyelni.

Mennyire életrevaló a gyerekünk? Tesztelhetjük!

Sokan vannak, akik felnőttek bár, de gondot okoz számukra egy csekk kitöltse, vagy egy családi költségvetés elkészítése. Felnőnek úgy a gyermekeink, hogy nem látják a valódi világot, nem tudnak a "működési elveiről". Hogy ez a szülő kímélete vagy a fiatal érdektelensége miatt van így, a végkifejletet nézve tulajdonképp mindegy is...


NAPI BOLDOGSÁG