Tudod mennyi kalóriát viszel be egy durvább nassolás során? Nem? Akkor íme, a megdöbbentő valóság!

Nassolni jó. Szeretjük az ízfokozókkal telenyomott, végletesen túlízesített és legtöbbször egészségtelen dolgokat. Nyugtatjuk is magunkat egy-egy tábla csoki elnassolása után, hogy majd lemozogjuk... Na, de pontosan mennyit is kell leedzenünk? 

Legtöbbször sokkal többet, mint gondolnánk. Természetesen az, hogy egy embernek mennyi a napi kalóriaigénye som tényezőtől függ. 

Itt van egy szuper honlap, ahol ki tudjátok személyre szabottan számolni, hogy mennyi is az a kalóriaigény, amire szervezeteteknek mindenképpen szüksége van.

Ha ezt megtettétek, akkor pedig itt azt is meg tudjátok nézni, hogy a napi szinten elfogyasztott ételetek hány kalóriát jelent.

Legtöbbször sokkal több kalóriát fogyasztunk, mint amennyire szervezetünknek szüksége van és erről bizony kedvenc nassolni valóink tehetnek. Íme néhány példa, hogy miért is küzd a mai társadalom véget nem érően a kilókkal:Hogy mi lehet erre a megoldás? A tudatos táplálkozás. Ha pár héten keresztül a kalóriakalkulátorral nyomon követitek kalóriabeviteleteket és figyeltek, hogy a nektek szükséges igényt ne lépjétek túl, már sokkal közelebb lesztek egy igazán egészséges étrendhez és élethez. S hogy mivel tehetsz magadért még többet? 

Sportolj, hiszen a testmozgás boldogsághormont termel. Nassolni is emiatt kezdünk el, szóval, aki igazán egészséges akar lenni, az sportot nassol!


Kép forrása: instagram

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ismerd fel időben a cukorbetegséget!

Magyarországon több mint félmillió regisztrált cukorbeteg ember él, és további 250 ezer azoknak a száma, akik valójában cukorbetegek, de nem tudnak róla vagy még nem vettek részt diabétesz-szűrésen.

6 pozitív hatás, amiért érdemes kávét innod

Évek óta megy a vita, egészséges-e a kávé, vagy sem. Az egy dolog, hogy nem mindenki szereti a kávét, de aki igen, azt folyamatosan olyan hiedelmekkel riogatják, hogy nem jó kávét fogyasztani.

Ezt adod a gyerekednek, ha sportolni küldöd

Elgondolkodtató írás terjed arról, mit adsz a gyermekednek, ha sportolni küldöd Nem csak erőnlétet vagy jó kondíciót, hanem annál sokkal többet...

Tudod, mi történik a testeddel, ha túl sok cukrot eszel?

Nem sok jó, annyit elöljáróban elárulunk. Ráadásul sajnos az elhízáson túl azért (sokkal) több van ebben a dologban.

A dinnye a nyár legfinomabb gyümölcse, most megtanítjuk, hogyan kell tökéletesen felszeletelni! +VIDEÓ

Nyáron az egyik legegészségesebb szezongyümölcs a görögdinnye. Az óriási "labdát" sokszor alig tudjuk hazacipelni, és türelmetlenül várjuk, hogy lehűljön, hiszen tudjuk, a dinnye hidegen jó. Milyen módszerrel szoktátok felvágni a dinnyét?


NAPI BOLDOGSÁG