100 éves ikerpár receptje a boldogsághoz


Camila Lima fotográfus többnyire fiatal párokat fotóz, ám amikor egy televíziós műsorban megpillantotta a 100 éves ikreket, nyomban eldöntötte, hogy következő "portfóliójának" főszereplői az idős hölgyek lesznek. Maria Pignaton Pontin és Paulina Pignaton Pandolfi az első szóra kötélnek álltak.

Még soha nem találkoztam ilyen idős ikrekkel - mondta a fotós. - A műsor után gyorsan felvettem velük a kapcsolatot, ők boldogan mondtak igent a felkérésre, és mindhárman izgatottan vártuk a nagy napot.


A 100 éves hölgyek Brazíliában élnek. Mariának 5 gyermeke, 12 unokája és 7 dédunokája van. Paulina 6 gyerek édesanyja, neki 19 unokája és 16 dédunokája van. Mindketten egészségesek, bár Paulina két alkalommal is szívrohamot kapott, majd küzdött a rákkal is, de szervezete legyőzte a betegségeket.

Maria és Paulina életkedve, vidámsága recept a boldogsághoz - mondta a napokban történt fotózás után Camila.


Az ikerpár (saját bevallásuk szerint) megízlelte már az élet minden aspektusát: a nehézségeket, a próbatételeket, a könnyed boldogság érzését, az örömöt és a család által megélhető szeretetet.

6 dolog alapvető szerintük az élethez:

#1 A humor. A legsötétebb órákon is átsegít...
#2 A fiatalság inkább egy lelkiállapot, mintsem fizikai. (Éppen ezért, 100 évesen is lehetsz lélekben fiatalasszony, csak az elmúlt 70 év folyamán egy picit maximum megráncosodtál. És?)
#3 Minden életkornak megvan a maga szépsége és problémája. A problémát meg lehet oldani, a szépséget pedig meg kell látni.
#4 Minden lehetőségnek örülj és semmit sem fogsz megbánni.
#6 A család. A kötelék, ami összeköt a szeretteiddel a legnagyobb megtartó erő...
#5 Ne félj. Ne félj, hogy tudj élni, örülni, merni, vállalni a feladatokat, küzdeni. De legfontosabb: ne félj, hogy tudj szeretni és szeretve lenni.

Hát akkor kezdjünk el élni, ahogy ez a két 100 éves csodaszép hölgy is teszi és tette!Pozitív Nap / Sokszinuvidek.24.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Boldogságot teremtő videósorozatot: íme 50 óra a természet hangjaival és lenyűgöző szépségével

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször 10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

Mennyire életrevaló a gyerekünk? Tesztelhetjük!

Sokan vannak, akik felnőttek bár, de gondot okoz számukra egy csekk kitöltse, vagy egy családi költségvetés elkészítése. Felnőnek úgy a gyermekeink, hogy nem látják a valódi világot, nem tudnak a "működési elveiről". Hogy ez a szülő kímélete vagy a fiatal érdektelensége miatt van így, a végkifejletet nézve tulajdonképp mindegy is...

A merész döntések visznek téged oda, ahol lenned kell (Ne félj meghozni őket)

Utunk mindenképp vezet valahová, csak épp nem mindegy, hogy hová. A merész döntések visznek téged oda, ahol lenned kell.

Videón, ahogy kirobban az öröm egy 11 éves kislányból, amikor megtudja, örökbe fogadhatják

Az amerikai kislány megható reakcióját egy térfigyelő kamera vette fel az iskolájában. "Az őszinte öröm legtisztább megnyilvánulása." Így jellemezte a Utah államban található American Heritage iskola munkatársa a 11 éves lány reakcióját a hírre, hogy nevelőszülei hivatalosan is örökbe fogadhatják.

Átmész a világ legrövidebb IQ-tesztjén? Mindössze 3 egyszerű kérdésből áll

Milyen gyorsan tudja megadni a helyes választ három meglehetősen egyszerű kérdésre? Intuícióira vagy az eszére hallgat? De úgy is kérdezhetnénk: hogy áll a közérthető matematikával? Nézzük a tesztet.


NAPI BOLDOGSÁG