100 éves ikerpár receptje a boldogsághoz

Mindketten édesanyák, nagymamák és dédnagymamák.Az ikerpár (saját bevallásuk szerint) megízlelte már az élet minden aspektusát: a nehézségeket, a próbatételeket, a könnyed boldogság érzését, az örömöt és a család által megélhető szeretetet. 6 dolog alapvető szerintük az élethez!


Camila Lima fotográfus többnyire fiatal párokat fotóz, ám amikor egy televíziós műsorban megpillantotta a 100 éves ikreket, nyomban eldöntötte, hogy következő "portfóliójának" főszereplői az idős hölgyek lesznek. Maria Pignaton Pontin és Paulina Pignaton Pandolfi az első szóra kötélnek álltak.

Még soha nem találkoztam ilyen idős ikrekkel - mondta a fotós. - A műsor után gyorsan felvettem velük a kapcsolatot, ők boldogan mondtak igent a felkérésre, és mindhárman izgatottan vártuk a nagy napot.


A 100 éves hölgyek Brazíliában élnek. Mariának 5 gyermeke, 12 unokája és 7 dédunokája van. Paulina 6 gyerek édesanyja, neki 19 unokája és 16 dédunokája van. Mindketten egészségesek, bár Paulina két alkalommal is szívrohamot kapott, majd küzdött a rákkal is, de szervezete legyőzte a betegségeket.

Maria és Paulina életkedve, vidámsága recept a boldogsághoz - mondta a napokban történt fotózás után Camila.


Az ikerpár (saját bevallásuk szerint) megízlelte már az élet minden aspektusát: a nehézségeket, a próbatételeket, a könnyed boldogság érzését, az örömöt és a család által megélhető szeretetet.

6 dolog alapvető szerintük az élethez:

#1 A humor. A legsötétebb órákon is átsegít...
#2 A fiatalság inkább egy lelkiállapot, mintsem fizikai. (Éppen ezért, 100 évesen is lehetsz lélekben fiatalasszony, csak az elmúlt 70 év folyamán egy picit maximum megráncosodtál. És?)
#3 Minden életkornak megvan a maga szépsége és problémája. A problémát meg lehet oldani, a szépséget pedig meg kell látni.
#4 Minden lehetőségnek örülj és semmit sem fogsz megbánni.
#6 A család. A kötelék, ami összeköt a szeretteiddel a legnagyobb megtartó erő...
#5 Ne félj. Ne félj, hogy tudj élni, örülni, merni, vállalni a feladatokat, küzdeni. De legfontosabb: ne félj, hogy tudj szeretni és szeretve lenni.

Hát akkor kezdjünk el élni, ahogy ez a két 100 éves csodaszép hölgy is teszi és tette!



Pozitív Nap / Sokszinuvidek.24.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy megunhatatlan filmjelenet! Ismerős?

Ez egy igazi, number one filmtörténeti másfél másodperc, amit sokaknak nem kell bemutatni. De még így is bármikor érdemes leporolni és elővenni. Sőt, nem csak ezt a 1,5 percet, az egész filmet! Lássuk!

Valószínűleg ez lesz a legmegdöbbentőbb 6 perc életedből, amit filmnézés közben töltesz el!

Szavakkal bemutatható vajon ez a videó? 6 perc, ami nem lesz kellemes. A valóság lesz. Hogy mit szűrtök le belőle, azt rátok bízzuk. Itt valóban feleslegesek a szavak...

Ezzel a titkos fegyverrel csábítja el a nő a férfit (és ez nem a szépsége)

Minden emberben megvan az a csábító erő, tulajdonság, adottság, amivel leveszi az ellenkező nemet a lábáról. Azonban pontosan nem lehet meghatározni, hogy ki mitől válik vonzóvá.

Told a sü­tőbe a pa­ra­di­cso­mot és így alkoss elképesztő olasz recepteket

Imá­dod az olasz kony­hát, de nincs időd fű­sze­res pa­ra­di­csom­szósz fő­zé­sé­vel pe­pe­cselni? Ez a sült pa­ra­di­csom­szósz könnyen el­ké­szít­hető, és bár­mi­kor, bár­mi­lyen mennyi­ség­ben elő­kap­ha­tod a mély­hű­tőd­ből vagy a kam­rá­ból.

Ki mondta, hogy a nők nem tudnak vezetni? Sose becsülj le egy nőt...

Parkolóban ügyetlenkedő leány, cikázó anyuka, kormányba kapaszkodó nagyi: ha bármi hibát lát az úton, rögtön tudja sok férfi sofőr az okát: "naná, hogy nő". Vajon mindez csak rosszindulatú előítélet?


NAPI BOLDOGSÁG