100 éves ikerpár receptje a boldogsághoz

Mindketten édesanyák, nagymamák és dédnagymamák.Az ikerpár (saját bevallásuk szerint) megízlelte már az élet minden aspektusát: a nehézségeket, a próbatételeket, a könnyed boldogság érzését, az örömöt és a család által megélhető szeretetet. 6 dolog alapvető szerintük az élethez!


Camila Lima fotográfus többnyire fiatal párokat fotóz, ám amikor egy televíziós műsorban megpillantotta a 100 éves ikreket, nyomban eldöntötte, hogy következő "portfóliójának" főszereplői az idős hölgyek lesznek. Maria Pignaton Pontin és Paulina Pignaton Pandolfi az első szóra kötélnek álltak.

Még soha nem találkoztam ilyen idős ikrekkel - mondta a fotós. - A műsor után gyorsan felvettem velük a kapcsolatot, ők boldogan mondtak igent a felkérésre, és mindhárman izgatottan vártuk a nagy napot.


A 100 éves hölgyek Brazíliában élnek. Mariának 5 gyermeke, 12 unokája és 7 dédunokája van. Paulina 6 gyerek édesanyja, neki 19 unokája és 16 dédunokája van. Mindketten egészségesek, bár Paulina két alkalommal is szívrohamot kapott, majd küzdött a rákkal is, de szervezete legyőzte a betegségeket.

Maria és Paulina életkedve, vidámsága recept a boldogsághoz - mondta a napokban történt fotózás után Camila.


Az ikerpár (saját bevallásuk szerint) megízlelte már az élet minden aspektusát: a nehézségeket, a próbatételeket, a könnyed boldogság érzését, az örömöt és a család által megélhető szeretetet.

6 dolog alapvető szerintük az élethez:

#1 A humor. A legsötétebb órákon is átsegít...
#2 A fiatalság inkább egy lelkiállapot, mintsem fizikai. (Éppen ezért, 100 évesen is lehetsz lélekben fiatalasszony, csak az elmúlt 70 év folyamán egy picit maximum megráncosodtál. És?)
#3 Minden életkornak megvan a maga szépsége és problémája. A problémát meg lehet oldani, a szépséget pedig meg kell látni.
#4 Minden lehetőségnek örülj és semmit sem fogsz megbánni.
#6 A család. A kötelék, ami összeköt a szeretteiddel a legnagyobb megtartó erő...
#5 Ne félj. Ne félj, hogy tudj élni, örülni, merni, vállalni a feladatokat, küzdeni. De legfontosabb: ne félj, hogy tudj szeretni és szeretve lenni.

Hát akkor kezdjünk el élni, ahogy ez a két 100 éves csodaszép hölgy is teszi és tette!Pozitív Nap / Sokszinuvidek.24.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ki mondta, hogy a nők nem tudnak vezetni? Sose becsülj le egy nőt...

Parkolóban ügyetlenkedő leány, cikázó anyuka, kormányba kapaszkodó nagyi: ha bármi hibát lát az úton, rögtön tudja sok férfi sofőr az okát: "naná, hogy nő". Vajon mindez csak rosszindulatú előítélet?

A legjobb frissítő, akár már reggelire is: jegeskávék egyszerűen, házilag

Évszázadok óta a kávé az egyetlen ital, amely nem megy ki a divatból. Nem csoda, hiszen rengeteg jó tulajdonsággal bír, például: élénkít, antibakteriális, izomstimuláló és még sorolhatnám. Ellenben a kávét alapvetően forrón fogyasztjuk. Csak, hogy ebben a nyárias időben, már nem szívesen hevítjük tovább amúgy is átmelegedett testünket. Ezért itt egy pár csíny a friss jegeskávé elkészítéséhez.

Ha egy kutya lenne a tanárod, ezeket a leckéket tanítaná meg neked (+videó)

A kutya és ember közti szoros kötelék a sírig tart, és talán még azon is túl. Láthatjuk naponta, hogyan kötődik hozzánk legjobb barátunk.

A valódi optimizmus margójára: az üres pohár legalább tiszta

Azt mondják optimista az, aki szerint a pohár félig tele van, pesszimista az, aki szerint félig üres. Azt is mondják, hogy optimista az, aki szerint az üres pohárban az a jó, hogy legalább tiszta. Az valódi optimizmus viszont az, hogy a pohár gyakorlatilag mindig tele van, ha mással nem, hát levegővel.

Akkor és most: elképesztő fotókon ahogy 100 évessé öregedtek az egykori fiatalok

Nézd meg, hogyan lettek az üde, huszonéves nőkből és férfiakból 100 éves nénik és bácsik! Még jó lenne hozzácsatolni egy 3 harmadik, azaz babafotót (ami valószínű nem készült akkoriban) és akkor igazán az életet magát mutatná meg... Gyönyörű képek, amik a fiatalság mellett megmutatják az öregség szépségét is.


NAPI BOLDOGSÁG