Ilyenek az emberek egy csók előtt és csók után (képriport)
Míg a legtöbben csak a zenéért és a hangulatért érkeztek a dániai Roskilde Fesztiválra, Johanna Siring norvég fotós egy komoly kísérletet hajtott végre. A lány arra volt kíváncsi, hogyan változik az emberek viselkedése a csók hatására.Johanna a fesztivál résztvevői közül válogatott, hogy bizonyítsa mennyire másként viselkedünk, ha közvetlenebbül közelítünk egymáshoz. A projekt lényegében egy nagyon egyszerű ötlet: nézzük mennyit változik az emberek arca, tekintete, vibrálása, ha közelebbi kapcsolatba kerülnek egymással.

Siring először egy sima portrét lőtt az alanyairól, akiket aztán se szó, se beszéd szájon csókolt, majd elkattintotta a második fotót. A képpárok zseniálisan megmutatják a csókolózás felszabadító erejét, melyet Siring a biológiával is magyaráz: a dopamin és oxitocin hormonok felszabadulásának köszönhetően a csók képes azonnal csökkenteni a stresszt, valamint mágikus módon hozza közelebb egymáshoz az elkövetőit - még ha azok előtte idegenek is voltak.
Így néznek ki az emberek egy csók előtt és csók után

Íme, az eredmény:


Pozitív Nap

Fotók: Boredpanda / Johanna Siring

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Boldogságot teremtő videósorozatot: íme 50 óra a természet hangjaival és lenyűgöző szépségével

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször 10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

Csak ámulunk: szenzációsak az év panorámafotói

Nem győzünk álmélkodni az év panorámafotóin! Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg az EPSON nemzetközi panorámafotós pályázatát, a győzteseket pedig szerdán ki is hirdették.

Előre szólunk, gombóc nő az ember torkában: 2017 legszebb esküvői képei

A Fearless Awards kiválasztotta a legjobb esküvői fotókat a 2017-es évből, mi pedig ezekből szemezgettünk. Ezek a képek bizonyítják, hogy milyen csodák rejlenek egy-egy jól elkapott pillanatban.

A legjobb apa-baba pillanatok +VIDEÓ

Az apukák és babák közös produkciói mindig különösen szívet melengetőek. Anyaként pedig nem a gyomrunkon, hanem a gyerekünkön keresztül vezet az út a szívünkhöz. Elhoztuk most nektek a legaranyosabb apa-baba videót az internet nagy tengeréből, hogy mindenkinek mosolyt csaljunk az arcára.


NAPI BOLDOGSÁG