Ilyenek az emberek egy csók előtt és csók után (képriport)

Johanna Siring fotós annak járt utána, hogyan szabadíthat fel egyetlen csók. Nos, így néznek ki az emberek egy csók előtt és csók után!
Míg a legtöbben csak a zenéért és a hangulatért érkeztek a dániai Roskilde Fesztiválra, Johanna Siring norvég fotós egy komoly kísérletet hajtott végre. A lány arra volt kíváncsi, hogyan változik az emberek viselkedése a csók hatására.Johanna a fesztivál résztvevői közül válogatott, hogy bizonyítsa mennyire másként viselkedünk, ha közvetlenebbül közelítünk egymáshoz. A projekt lényegében egy nagyon egyszerű ötlet: nézzük mennyit változik az emberek arca, tekintete, vibrálása, ha közelebbi kapcsolatba kerülnek egymással.

Siring először egy sima portrét lőtt az alanyairól, akiket aztán se szó, se beszéd szájon csókolt, majd elkattintotta a második fotót. A képpárok zseniálisan megmutatják a csókolózás felszabadító erejét, melyet Siring a biológiával is magyaráz: a dopamin és oxitocin hormonok felszabadulásának köszönhetően a csók képes azonnal csökkenteni a stresszt, valamint mágikus módon hozza közelebb egymáshoz az elkövetőit - még ha azok előtte idegenek is voltak.
Így néznek ki az emberek egy csók előtt és csók után

Íme, az eredmény:


Pozitív Nap

Fotók: Boredpanda / Johanna Siring

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A legjobb apa-baba pillanatok +VIDEÓ

Az apukák és babák közös produkciói mindig különösen szívet melengetőek. Anyaként pedig nem a gyomrunkon, hanem a gyerekünkön keresztül vezet az út a szívünkhöz. Elhoztuk most nektek a legaranyosabb apa-baba videót az internet nagy tengeréből, hogy mindenkinek mosolyt csaljunk az arcára.

Anya és lányai összeöltöztek - és ez most igen cuki projekt lett

Összeöltözni már azért kicsit elcsépelt, nemde? Kivéve, ha van egy négyévesed, aki nagyon tökéletesen trollkodja szét mindahányszor.

Videón, ahogy kirobban az öröm egy 11 éves kislányból, amikor megtudja, örökbe fogadhatják

Az amerikai kislány megható reakcióját egy térfigyelő kamera vette fel az iskolájában. "Az őszinte öröm legtisztább megnyilvánulása." Így jellemezte a Utah államban található American Heritage iskola munkatársa a 11 éves lány reakcióját a hírre, hogy nevelőszülei hivatalosan is örökbe fogadhatják.

Világunkban a boldogság joggá vált, amit hajszolunk. Pedig a felé vezető út optimista hozzáállással van kikövezve...

Vannak, akik természetüknél fogva sokkal pozitívabbak az átlagnál, de az optimizmus nem állandó tulajdonság. Ez választás kérdése, ami felett kontrollunk van. Minden reggel megvan az irány a jókedv, vagy a morcosság felé. Kutatások igazolják, hogy hosszú távon az optimista embereknek áll a világ, hiszen ők jobban kezelik a stresszt, ritkábban betegednek meg, hosszabb ideig élnek, boldogabbak és sikeresebbek, mint pesszimista társaik.

Lenyűgöző fotókon mutatja meg magát a Hortobágy

A Hortobágy hazánk első nemzeti parkja, hungarikum és a Világörökség része is.


NAPI BOLDOGSÁG