Akkor és most: elképesztő fotókon ahogy 100 évessé öregedtek az egykori fiatalok

Nézd meg, hogyan lettek az üde, huszonéves nőkből és férfiakból 100 éves nénik és bácsik! Még jó lenne hozzácsatolni egy 3 harmadik, azaz babafotót (ami valószínű nem készült akkoriban) és akkor igazán az életet magát mutatná meg... Gyönyörű képek, amik a fiatalság mellett megmutatják az öregség szépségét is.


Huszonévesen ritkán gondolunk az öregedésre, azt pedig, hogy milyenek leszünk 100 évesen, eszünkbe sem jut elképzelni. Épp ezért érdekes és megdöbbentő Jan Langer, cseh fotós fotósorozata, a Faces of Centuryamiben több tucat cseh férfi és nő fiatalkori portréját vetette össze 100 éves kori önmagukkal.

Az idő múlásának lenyomatait - a ráncokat, a megereszkedett vonásokat, az ősz hajat -szívszorító látni, ám felfedezni a személyiség, a lélek időtlenségét már sokkal szívmelengetőbb! Ha a tekintetünkben tovább él a huszonéveskori csillogás, kit érdekelnek a ráncok?

Marie Buresová, 23 és 100 évesen

Vlasta Cizkova, 23 és 101 évesen

Antonin Kovar, 25 és 102 évesen


Antontin Baldrman, 17 és 101 évesenProkop Vejdelek, 22 és 101 évesen


Anna Pochobradska, 30 és 100 évesen
Behdriska Köhlerová, 26 és 103 évesenStanislav Spacil, 17 és 102 évesenVincenc Jetelina, 30 és 105 évesen

boredpandaTetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ezek a virágok most nekünk nyílnak: most öltözik pirosba sokfelé a határ (vöröslő képsorozat a pipacsmezőkről)

Pirosba öltözött az ország sok részén a határ. Ezek a virágok most nekünk nyílnak...

Íme, az ország hét csodája!

Gyakran esünk abba a hibába, hogy a természetet azonosítjuk egy szép idős fával, egy kellemes vizű tóval, egy aranyos állattal, a hétvégi kirándulással vagy horgászattal. Mindez valóban fontos, és a rekreációs értéket nem szabad lebecsülni, de amikor természetről beszélünk, ennél sokkal többről van szó.

100 éves ikerpár receptje a boldogsághoz

Mindketten édesanyák, nagymamák és dédnagymamák. Az ikerpár (saját bevallásuk szerint) megízlelte már az élet minden aspektusát: a nehézségeket, a próbatételeket, a könnyed boldogság érzését, az örömöt és a család által megélhető szeretetet. 6 dolog alapvető szerintük az élethez!

Ha egy kutya lenne a tanárod, ezeket a leckéket tanítaná meg neked (+videó)

A kutya és ember közti szoros kötelék a sírig tart, és talán még azon is túl. Láthatjuk naponta, hogyan kötődik hozzánk legjobb barátunk.

A valódi optimizmus margójára: az üres pohár legalább tiszta

Azt mondják optimista az, aki szerint a pohár félig tele van, pesszimista az, aki szerint félig üres. Azt is mondják, hogy optimista az, aki szerint az üres pohárban az a jó, hogy legalább tiszta. Az valódi optimizmus viszont az, hogy a pohár gyakorlatilag mindig tele van, ha mással nem, hát levegővel.


NAPI BOLDOGSÁG