Akkor és most: elképesztő fotókon ahogy 100 évessé öregedtek az egykori fiatalok

Nézd meg, hogyan lettek az üde, huszonéves nőkből és férfiakból 100 éves nénik és bácsik! Még jó lenne hozzácsatolni egy 3 harmadik, azaz babafotót (ami valószínű nem készült akkoriban) és akkor igazán az életet magát mutatná meg... Gyönyörű képek, amik a fiatalság mellett megmutatják az öregség szépségét is.


Huszonévesen ritkán gondolunk az öregedésre, azt pedig, hogy milyenek leszünk 100 évesen, eszünkbe sem jut elképzelni. Épp ezért érdekes és megdöbbentő Jan Langer, cseh fotós fotósorozata, a Faces of Centuryamiben több tucat cseh férfi és nő fiatalkori portréját vetette össze 100 éves kori önmagukkal.

Az idő múlásának lenyomatait - a ráncokat, a megereszkedett vonásokat, az ősz hajat -szívszorító látni, ám felfedezni a személyiség, a lélek időtlenségét már sokkal szívmelengetőbb! Ha a tekintetünkben tovább él a huszonéveskori csillogás, kit érdekelnek a ráncok?

Marie Buresová, 23 és 100 évesen

Vlasta Cizkova, 23 és 101 évesen

Antonin Kovar, 25 és 102 évesen


Antontin Baldrman, 17 és 101 évesenProkop Vejdelek, 22 és 101 évesen


Anna Pochobradska, 30 és 100 évesen
Behdriska Köhlerová, 26 és 103 évesenStanislav Spacil, 17 és 102 évesenVincenc Jetelina, 30 és 105 évesen

boredpandaTetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Mennyire életrevaló a gyerekünk? Tesztelhetjük!

Sokan vannak, akik felnőttek bár, de gondot okoz számukra egy csekk kitöltse, vagy egy családi költségvetés elkészítése. Felnőnek úgy a gyermekeink, hogy nem látják a valódi világot, nem tudnak a "működési elveiről". Hogy ez a szülő kímélete vagy a fiatal érdektelensége miatt van így, a végkifejletet nézve tulajdonképp mindegy is...

A merész döntések visznek téged oda, ahol lenned kell (Ne félj meghozni őket)

Utunk mindenképp vezet valahová, csak épp nem mindegy, hogy hová. A merész döntések visznek téged oda, ahol lenned kell.

20 hihetetlen hely Európában, melyeket látnod kell!

A vén Európa, a megunhatatlan, a sokszínű, a lehengerlő - maga a múlt és a jelen egyszerre!

Átmész a világ legrövidebb IQ-tesztjén? Mindössze 3 egyszerű kérdésből áll

Milyen gyorsan tudja megadni a helyes választ három meglehetősen egyszerű kérdésre? Intuícióira vagy az eszére hallgat? De úgy is kérdezhetnénk: hogy áll a közérthető matematikával? Nézzük a tesztet.

100 évesen kertet művel és állatokat tart az egykori lágerszakács

Vaskor István- a vidék újságírója, a Sokszinú Vidék magazin munkatársa készített egy csodálatos interjút. Alanya egy olyan ember, akinek élete mindannyiunk előtt példaként lebeghet. Csodálatos interjú kitartásról, élni akarásról, hűségről.


NAPI BOLDOGSÁG