Az igazság, ami az emberek online fotói mögött van

Naponta több millió ember fotózza magát, ebédjét, hobbiját, pillanatát, akármijét a legnagyobb online közösségi oldalakra (Instagram, Facebook), hogy eladja magát, esetleg még egy új identitást is felkapjon. Olyan képeket készítenek, amik idilliek, tökéletesek és meglehetősen sterilek. Egy Bangkokban élő fotós megmutatta, hogy mi áll a hamis Instagram-fotók mögött. Egy vietnami fiatalokból álló csapat pedig zseniális leleplező videót készített. Mutatjuk!


Jól elcsípték a lényeget ezek a vietnami fiatalok, vagyis, hogy mégis mi az, ami a valóságban történik és abból milyen kivágat megy fel a világhálóra. Elnézve ezeket a képsorokat (amik kétség kívül, akár percenként is megeshetnek a bolygó különböző pontjain) az emberben akarva akaratlan felvetődik a kérdés: mi a bajunk a valósággal; és az ember mikor hülyült el ennyire?! Jó kis görbetükör, humorral fűszerezve, igazsággal megspékelve. 


Ahogy a fenti videó, számos művész is kiparodizálja, hogy milyen életet mutatnak magukról az emberek például az Instagramon. Chompoo Baritone kiváló humorérzékkel nyúlt a hamis képek világához. Baritone és modelljei olyan hétköznapi helyzetben fotózkodtak, amikből egy-egy részletet kiragadva tökéletes Instagram-képet lehet készíteni, ám az is kiderül, hogy mi van tökéletes képek mögött. Baritone jelenleg fotózást tanul Thaiföldön és erre a társadalmi kommentárjára már nagyon sokat felfigyeltek. Reméljük, lesz még a fotósnak ilyen szemfelnyitó és elgondolkodtató képsorozata. 
Szóval miért is baj, ha az ember a valóságot mutatja meg? Miért akarunk egy nemlétező világba beilleni, és hova lesz a "légy egyedi" felkiáltás. Gondolkozzunk, fotózzunk és bátran vállaljuk a valóságot (a lencsén túl úgyis abban élünk)!

Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ilyenek az emberek egy csók előtt és csók után (képriport)

Johanna Siring fotós annak járt utána, hogyan szabadíthat fel egyetlen csók. Nos, így néznek ki az emberek egy csók előtt és csók után!

Te segítenél egy bajba jutott állaton? Ezek az emberek az életük kockáztatása árán is megtették! (+videó)

Ezek a hősök a saját életüket kockáztatták, hogy segítsenek egy állatnak... Hősies állatmentések egy megható válogatásban.

Lenyűgöző fotókon mutatja meg magát a Hortobágy

A Hortobágy hazánk első nemzeti parkja, hungarikum és a Világörökség része is.

"Jó lenne, ha minden városi gyereknek lenne vidéki nagyija!" - Nyári élmények egy kislány szemével

Boncser Orsolya, fényképész, nem csupán kislányáról készült fotóival, hanem Szuzi nagyiéknál töltött élményteli gondolataival meséli el, milyen is a nyaralás nagyiéknál.

Hóbagoly szállította az aranyat a magyar természetfotósnak

Aranyérmet nyert Kércz Tibor fotográfus a 2017-es francia PX3, Prix de la Photographie Paris nemzetközi fotópályázaton - írja a National Geographic.


NAPI BOLDOGSÁG