Az igazság, ami az emberek online fotói mögött van

Naponta több millió ember fotózza magát, ebédjét, hobbiját, pillanatát, akármijét a legnagyobb online közösségi oldalakra (Instagram, Facebook), hogy eladja magát, esetleg még egy új identitást is felkapjon. Olyan képeket készítenek, amik idilliek, tökéletesek és meglehetősen sterilek. Egy Bangkokban élő fotós megmutatta, hogy mi áll a hamis Instagram-fotók mögött. Egy vietnami fiatalokból álló csapat pedig zseniális leleplező videót készített. Mutatjuk!


Jól elcsípték a lényeget ezek a vietnami fiatalok, vagyis, hogy mégis mi az, ami a valóságban történik és abból milyen kivágat megy fel a világhálóra. Elnézve ezeket a képsorokat (amik kétség kívül, akár percenként is megeshetnek a bolygó különböző pontjain) az emberben akarva akaratlan felvetődik a kérdés: mi a bajunk a valósággal; és az ember mikor hülyült el ennyire?! Jó kis görbetükör, humorral fűszerezve, igazsággal megspékelve. 


Ahogy a fenti videó, számos művész is kiparodizálja, hogy milyen életet mutatnak magukról az emberek például az Instagramon. Chompoo Baritone kiváló humorérzékkel nyúlt a hamis képek világához. Baritone és modelljei olyan hétköznapi helyzetben fotózkodtak, amikből egy-egy részletet kiragadva tökéletes Instagram-képet lehet készíteni, ám az is kiderül, hogy mi van tökéletes képek mögött. Baritone jelenleg fotózást tanul Thaiföldön és erre a társadalmi kommentárjára már nagyon sokat felfigyeltek. Reméljük, lesz még a fotósnak ilyen szemfelnyitó és elgondolkodtató képsorozata. 
Szóval miért is baj, ha az ember a valóságot mutatja meg? Miért akarunk egy nemlétező világba beilleni, és hova lesz a "légy egyedi" felkiáltás. Gondolkozzunk, fotózzunk és bátran vállaljuk a valóságot (a lencsén túl úgyis abban élünk)!

Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Csak ámulunk: szenzációsak az év panorámafotói

Nem győzünk álmélkodni az év panorámafotóin! Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg az EPSON nemzetközi panorámafotós pályázatát, a győzteseket pedig szerdán ki is hirdették.

"422 barátom van, mégis magányos vagyok."

"Ahogy kinyitjuk a számítógépünket, becsukjuk az ajtókat." Gary Turk versében felhívja a figyelmünket arra, hová vezethet az, ha elhanyagoljuk a valódi életet.

HÚSLEVES (nem egyszerűen gyógyszer és ebéd, nem egy szimpla étel, a húsleves a minden)

Ez a film a karácsonyi húsleves készítését dolgozza fel, de ne a klasszikus főzőműsorra gondoljon valaki, ha esetleg tervbe veszi a megnézését. Inkább a főzés hangulata, és közege ami lényeges. A videó hangulata, a nyugalma, visszarepít egy szebb világba!

Előre szólunk, gombóc nő az ember torkában: 2017 legszebb esküvői képei

A Fearless Awards kiválasztotta a legjobb esküvői fotókat a 2017-es évből, mi pedig ezekből szemezgettünk. Ezek a képek bizonyítják, hogy milyen csodák rejlenek egy-egy jól elkapott pillanatban.


NAPI BOLDOGSÁG