Most zajlik a földkerekség egyik legszebb virágzása - megmutatjuk!

Március végével és áprilisban egy hatalmas, színpompás hullám söpör végig Japánon. A városok, kertek, hegyek és völgyek rózsaszínbe és fehérbe borulva ünneplik a tavaszt, a világ pedig tátott szájjal irigykedik a képek láttán.


Ez a hanami, a cseresznyefa virágzás ünnepe.

A sakura

Már több mint ezer éve ünneplik a távoli szigetországban a cseresznye virágba borulását. Az alig pár hétig tartó esemény többet jelent Japán lakóinak, mint egy egyszerű természeti jelenség.

A hanami szó  virágnézést jelent, és az ünnep első ránézésre valóban csak ennyiből áll. Az emberek ilyenkor a szabadba mennek, sétálnak és piknikeznek a parkokban, miközben csodálják a fehér és rózsaszín szirmok tengerét.

De a nap végével sem kell hazatérniük, a jozakura során papírlámpásokkal világítják be a ligeteket, így este is folytathatják a gyönyörködést.

A cseresznyefa Japán egyik legfontosabb nemzeti jelképe. A sakura (így nevezik a Japánok ezt a különleges fát) tiszavirág élete egyszerre szimbolizálja a lét mulandóságát és szépségét. Nem is csoda, hogy az évszázadok alatt rengeteg művésznek adott már ihletet, sőt, a nemzet összetartásáért is sok esetben ő volt a felelős. Úgy tartották, minden a hazájáért meghalt hős egy cseresznyevirágban születik újjá.


Minden évben turisták ezrei érkeznek Japánba csak azért, hogy ők is részesei lehessenek a csodának. Íme az idei virágzásról készített 3 napos felvételek:
 Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Szem nem marad szárazon! Ez a legszerethetőbb karácsonyi videó (szerintünk)

Tisztában vagyunk vele, hogy a filmekben ábrázolt valóság és a mi saját valóságunk között éles határ húzódik. Átléphetetlen határ - gondoljuk. Pedig van egy műfaj, mely hivatásszerűen keresztül- kasul közlekedik ezen a biztosnak gondolt határon: a reklám... Ebben a reklámban csakis a mi valóságunk örökérvényű igazsága jelenik meg: adni jobb, mint kapni.

RAGYOGÁS: ilyen mesés a város ilyenkor

A nagy rohanásban is érdemes néhány percre megállni, és csak a fényekre koncentrálni...

Erre a 4 dologra kell választ adnod advent időszakában

Advent a december 25-e előtti negyedik vasárnappal kezdődök és karácsonyig tart. Eredete a 4. századik nyúlik vissza, amikor VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát. Így tehát idén december 3-ára esett advent első vasárnapja, ekkor kezdődik meg hivatalosan az egyházi esztendő.

Ami nélkül nincs Karácsony: fények kül- és beltérre (giccsmentesen)

Karácsonykor sokan fényárba úsztatjuk az otthonunk kívül-belül. Most megkísérlünk túllépni a villogó olcsó túlzsúfolt felállásokon. Tény, hogy az ünnepi díszkivilágítás azért mégiscsak különleges! Mutatjuk, mire gondolunk!

Anyák a világban

Nagy piros pont az emberiségnek, hogy szentelt egy ünnepet az anyaságnak, amit a bolygó minden pontján megünnepelnek. Azt vizsgáltuk, hogyan változik az ünneplés országonként.


NAPI BOLDOGSÁG