Most zajlik a földkerekség egyik legszebb virágzása - megmutatjuk!

Március végével és áprilisban egy hatalmas, színpompás hullám söpör végig Japánon. A városok, kertek, hegyek és völgyek rózsaszínbe és fehérbe borulva ünneplik a tavaszt, a világ pedig tátott szájjal irigykedik a képek láttán.


Ez a hanami, a cseresznyefa virágzás ünnepe.

A sakura

Már több mint ezer éve ünneplik a távoli szigetországban a cseresznye virágba borulását. Az alig pár hétig tartó esemény többet jelent Japán lakóinak, mint egy egyszerű természeti jelenség.

A hanami szó  virágnézést jelent, és az ünnep első ránézésre valóban csak ennyiből áll. Az emberek ilyenkor a szabadba mennek, sétálnak és piknikeznek a parkokban, miközben csodálják a fehér és rózsaszín szirmok tengerét.

De a nap végével sem kell hazatérniük, a jozakura során papírlámpásokkal világítják be a ligeteket, így este is folytathatják a gyönyörködést.

A cseresznyefa Japán egyik legfontosabb nemzeti jelképe. A sakura (így nevezik a Japánok ezt a különleges fát) tiszavirág élete egyszerre szimbolizálja a lét mulandóságát és szépségét. Nem is csoda, hogy az évszázadok alatt rengeteg művésznek adott már ihletet, sőt, a nemzet összetartásáért is sok esetben ő volt a felelős. Úgy tartották, minden a hazájáért meghalt hős egy cseresznyevirágban születik újjá.


Minden évben turisták ezrei érkeznek Japánba csak azért, hogy ők is részesei lehessenek a csodának. Íme az idei virágzásról készített 3 napos felvételek:
 Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Anyák a világban

Nagy piros pont az emberiségnek, hogy szentelt egy ünnepet az anyaságnak, amit a bolygó minden pontján megünnepelnek. Azt vizsgáltuk, hogyan változik az ünneplés országonként.

ZSIMÜ: Összművészeti zsongás egy hétig Budapesten

Számtalan értékes program várja az érdeklődőket, mi most közülük hármat ajánlunk nektek, amik (szerintünk) ütősen és tartalmasan pezsdítik a főváros tavaszi zsongását!

Virágtenger az asztalra: gyönyörű virágok, amik nélkül nem múlhat el a húsvét!

Csempészd be a tavaszt az otthonodba mesésen illatozó, könnyen elkészíthető virágkompozíciókkal, hogy gyönyörű legyen a húsvéti asztal, amikor körülüli a család. Mutatjuk a (szerintünk) legjobb húsvéti virágokat, és tippjeinket!

Ott a helyed: szedd magad nárcisz- és tulipánszüret vár a Balatonnál

Isteni programot biztosít a hétvégére és húsvétra is az, hogy Kőröshegyre is beköszöntött a tavasz. Szedd magad akció vár tulipánnal és nárcisszal, ennél léleksimogatóbb programot nem is lehetne kitalálni!

5 olcsó félórás fogás, amiket "megcsapott" a tavasz szele

A hét végén beköszöntött az április! Olcsó, tavaszias, félórás fogásokra voksoltunk, hogy teljes legyen a tavaszi életérzés! Gyertek velünk főzni...


NAPI BOLDOGSÁG