12 tuti tipp: így dobd fel a natúr joghurtod egyetlen hozzávalóval

A görög joghurt az egyik legjobb reggeli- vagy nasiopció. Hogy ne váljon unalmassá, segítünk, hogyan dobhatod fel, mindössze egy-egy hozzávaló segítségével.


A görög joghurt nemcsak kiváló fehérjeforrás, jót tesz az agynak, a vérnyomásnak és az emésztésnek is. Így már érthető, miért az egyik ideális választás reggeli vagy délutáni-esti nassolnivaló gyanánt. A gond csak az, hogy mint minden, előbb-utóbb ez is unalmassá válhat - pedig kár lenne ignorálni! Ha nincs ötleted, mivel dobd fel, érkezik a felmentő sereg: 12 egyszerű tippel segítünk, hogy szeress bele újra a görög joghurtba.


1. Adj hozzá lekvárt!


2. Szórd meg pirított kókusz chipsszel!


3. Szórj rá kakaón pörkölt mandulát!


4. Löttyints rá egy kis édes narancsvirágvizet!


5. Ha sós ízekre vágysz, kenj rá egy kis pestót!


6. Grillzöldségekkel vacsoraként is megállja a helyét:


7. Morzsolj bele egy ropogós granolaszeletet!


8. A főtt céklával meglepően jól működik:


9. Kínáld meg egy kis karamellszósszal!


10. Ha pikáns ízeket kívánsz, szórd meg wasabi babszemekkel!


11. Az örök gyerekek csokireszelékkel vagy cukorkával is meghinthetik:


12. A mézben pörkölt mogyorós görög joghurttal nem lehet betelni:



Források: Nlcafe.hu / thekitchn

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Tudod, mi történik a testeddel, ha túl sok cukrot eszel?

Nem sok jó, annyit elöljáróban elárulunk. Ráadásul sajnos az elhízáson túl azért (sokkal) több van ebben a dologban.

A dinnye a nyár legfinomabb gyümölcse, most megtanítjuk, hogyan kell tökéletesen felszeletelni! +VIDEÓ

Nyáron az egyik legegészségesebb szezongyümölcs a görögdinnye. Az óriási "labdát" sokszor alig tudjuk hazacipelni, és türelmetlenül várjuk, hogy lehűljön, hiszen tudjuk, a dinnye hidegen jó. Milyen módszerrel szoktátok felvágni a dinnyét?

Mától egészségesebbek lesznek a kenyerek

Mától megváltoznak a kenyér összetevői. Ez pedig az egészséges táplálkozást tekintve mindenképpen jó hír.

A legjobb frissítő, akár már reggelire is: jegeskávék egyszerűen, házilag

Évszázadok óta a kávé az egyetlen ital, amely nem megy ki a divatból. Nem csoda, hiszen rengeteg jó tulajdonsággal bír, például: élénkít, antibakteriális, izomstimuláló és még sorolhatnám. Ellenben a kávét alapvetően forrón fogyasztjuk. Csak, hogy ebben a nyárias időben, már nem szívesen hevítjük tovább amúgy is átmelegedett testünket. Ezért itt egy pár csíny a friss jegeskávé elkészítéséhez.

Csodálatos ételkölteményeket kapnak reggelire a peremartoni ovisok

A peremartoni óvodában a konyhás nénik igazán figyelnek arra, hogy mindennap változatos reggeli várja a gyerekeket. És ez nemcsak a tartalomra igaz, hanem a formára is.


NAPI BOLDOGSÁG