12 tuti tipp: így dobd fel a natúr joghurtod egyetlen hozzávalóval

A görög joghurt az egyik legjobb reggeli- vagy nasiopció. Hogy ne váljon unalmassá, segítünk, hogyan dobhatod fel, mindössze egy-egy hozzávaló segítségével.


A görög joghurt nemcsak kiváló fehérjeforrás, jót tesz az agynak, a vérnyomásnak és az emésztésnek is. Így már érthető, miért az egyik ideális választás reggeli vagy délutáni-esti nassolnivaló gyanánt. A gond csak az, hogy mint minden, előbb-utóbb ez is unalmassá válhat - pedig kár lenne ignorálni! Ha nincs ötleted, mivel dobd fel, érkezik a felmentő sereg: 12 egyszerű tippel segítünk, hogy szeress bele újra a görög joghurtba.


1. Adj hozzá lekvárt!


2. Szórd meg pirított kókusz chipsszel!


3. Szórj rá kakaón pörkölt mandulát!


4. Löttyints rá egy kis édes narancsvirágvizet!


5. Ha sós ízekre vágysz, kenj rá egy kis pestót!


6. Grillzöldségekkel vacsoraként is megállja a helyét:


7. Morzsolj bele egy ropogós granolaszeletet!


8. A főtt céklával meglepően jól működik:


9. Kínáld meg egy kis karamellszósszal!


10. Ha pikáns ízeket kívánsz, szórd meg wasabi babszemekkel!


11. Az örök gyerekek csokireszelékkel vagy cukorkával is meghinthetik:


12. A mézben pörkölt mogyorós görög joghurttal nem lehet betelni:



Források: Nlcafe.hu / thekitchn

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A legfontosabb tennivalóid a kertben és a balkonodon március második felére!

Hosszú és nagyon hideg volt a tél, így a természet is picit lassabban ébred a szokásosnál. Azonban már végre beköszöntött a tavasz, és a kertes gazdák azt sem tudják, mit fogjanak először kezükbe, annyi a teendő. Cikkünk első része most nekik szól! Akinek azonban nincs kertje, picit könnyebb dolga van. Legjobb esetben egy terasz vagy balkon csinosításával, azaz a virágok kiültetésével kell törődni.

Ezekre van szükséged, amikor nagyon kívánsz egy-egy ételt

Sokan ismerhetjük azt a kínzó érzést, amikor egy bizonyos ételt vagy ízt kívánunk kitartóan és a poklok poklát éljük meg, ha nem jutunk hozzá.

Így étkeztünk régen, avagy amikor még aludttejet ettünk joghurt helyett

A magyar konyha, minden híresztelés ellenére, egészséges. Legalábbis az a változata, ahogy eleink főztek még 70-80 évvel ezelőtt is.

Az őseink nem úgy aludtak mint mi - Vajon ők csinálták jól?

Meglepő eredményre bukkantak a tudósok őseink alvási szokásairól.

2016 legnagyobb magyar fogyásai

Személyes kedvencem ebből az évből a nagy fogyások közül az az anyuka, aki úgy fogalmazott, hogy "nem vagyok többé konyhamalac". Mivel világéletemben gondom volt a súlyommal, tudom, milyen az, amikor valakinek az egész életét kitölti a kilókkal való küzdelem...


NAPI BOLDOGSÁG