Sokan nem azért szeretnénk helyettesíteni a kenyeret, mert érzékenyek lennénk a gluténre, vagy egyéb összetevőre, hanem a lehető legevidensebb okból: mert veszteni szeretnénk a súlyunkból, és hosszú évek "kutatása" és tapasztalata arra mutatott rá, hogy a szénhidrát ezen formája igencsak veszélybe sodorja ezen igyekvésünket.
Ma már szerencsére több, készen kapható, kenyér helyettesítésére
alkalmas készítmény is van, amit bátran magunkhoz vehetünk, de léteznek
kevésbé ismert, vagy kipróbált lehetőségek is.
Most ezekből szedett össze négyet az evamagazin.hu.
Édesburgonya
Nem csak fantasztikus zöldségcsipsz készülhet belőle, de akár még a pirítósunkat is kiválthatjuk vele. Ez utóbbira is itt egy klassz recept!
Karfiol
Erre talán még sosem gondoltál! Pedig egy kevés őrölt mandulával elkeverve és kisütve, akár még pizza tészta is válhat belőle! Íme egy recept!
Kukoricás tortilla (kb. 200 kcal / lap)
Ugyan nem a legkönnyebb választás, de sok esetben még mindig egészségesebb megoldás lehet, mint a kenyér. A készen kapható verziókat eheted a csomagolásból kivéve, de át is forgathatod őket egy serpenyőben, hogy kicsit megpiruljanak. Pakold tele friss zöldségekkel, és a kedvenc feltétjeiddel, ezzel kiválthatsz egy teljes étkezést!
Abonett, extrudált kenyér (15-20 kcal / szelet)
Rengeteg ízben kapható a zabostól a kukoricásig, vagy a pizzásig. Remek alternatíva a kiflik, zsömlék helyettesítésére, némi feltéttel megfelel egy tízórai, vagy uzsonna mértékének.
Forrás: Éva magazin