4 remek alternatíva kenyér helyettSokan nem azért szeretnénk helyettesíteni a kenyeret, mert érzékenyek lennénk a gluténre, vagy egyéb összetevőre, hanem a lehető legevidensebb okból: mert veszteni szeretnénk a súlyunkból, és hosszú évek "kutatása" és tapasztalata arra mutatott rá, hogy a szénhidrát ezen formája igencsak veszélybe sodorja ezen igyekvésünket.

Ma már szerencsére több, készen kapható, kenyér helyettesítésére alkalmas készítmény is van, amit bátran magunkhoz vehetünk, de léteznek kevésbé ismert, vagy kipróbált lehetőségek is.
Most ezekből szedett össze négyet az evamagazin.hu.Édesburgonya

Nem csak fantasztikus zöldségcsipsz készülhet belőle, de akár még a pirítósunkat is kiválthatjuk vele. Ez utóbbira is itt egy klassz recept!


Karfiol

Erre talán még sosem gondoltál! Pedig egy kevés őrölt mandulával elkeverve és kisütve, akár még pizza tészta is válhat belőle! Íme egy recept!Kukoricás tortilla (kb. 200 kcal / lap)

Ugyan nem a legkönnyebb választás, de sok esetben még mindig egészségesebb megoldás lehet, mint a kenyér. A készen kapható verziókat eheted a csomagolásból kivéve, de át is forgathatod őket egy serpenyőben, hogy kicsit megpiruljanak. Pakold tele friss zöldségekkel, és a kedvenc feltétjeiddel, ezzel kiválthatsz egy teljes étkezést!Abonett, extrudált kenyér (15-20 kcal / szelet)

Rengeteg ízben kapható a zabostól a kukoricásig, vagy a pizzásig. Remek alternatíva a kiflik, zsömlék helyettesítésére, némi feltéttel megfelel egy tízórai, vagy uzsonna mértékének.


Forrás: Éva magazin

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ismerd fel időben a cukorbetegséget!

Magyarországon több mint félmillió regisztrált cukorbeteg ember él, és további 250 ezer azoknak a száma, akik valójában cukorbetegek, de nem tudnak róla vagy még nem vettek részt diabétesz-szűrésen.

6 pozitív hatás, amiért érdemes kávét innod

Évek óta megy a vita, egészséges-e a kávé, vagy sem. Az egy dolog, hogy nem mindenki szereti a kávét, de aki igen, azt folyamatosan olyan hiedelmekkel riogatják, hogy nem jó kávét fogyasztani.

Ezt adod a gyerekednek, ha sportolni küldöd

Elgondolkodtató írás terjed arról, mit adsz a gyermekednek, ha sportolni küldöd Nem csak erőnlétet vagy jó kondíciót, hanem annál sokkal többet...

Tudod, mi történik a testeddel, ha túl sok cukrot eszel?

Nem sok jó, annyit elöljáróban elárulunk. Ráadásul sajnos az elhízáson túl azért (sokkal) több van ebben a dologban.

A dinnye a nyár legfinomabb gyümölcse, most megtanítjuk, hogyan kell tökéletesen felszeletelni! +VIDEÓ

Nyáron az egyik legegészségesebb szezongyümölcs a görögdinnye. Az óriási "labdát" sokszor alig tudjuk hazacipelni, és türelmetlenül várjuk, hogy lehűljön, hiszen tudjuk, a dinnye hidegen jó. Milyen módszerrel szoktátok felvágni a dinnyét?


NAPI BOLDOGSÁG