A legjobb önkéntesmunka: nevelj vakvezető labradorkölyköt!

A nemes feladat 1 évig, a kutya 2-15 hónapos kora között tartana, ráadásul se az élelmezésre, se az orvosi ellátásra nem lenne gondod, hiszen mind a kettőt az alapítvány állja. Az Otthon édes blog azt írja, a jelentkezőknek nem lenne más dolguk, mint érzelemdús, boldog, élménygazdag gyerekkort biztosítani a felnövekvő ebeknek, az alapítvány szakembereivel való folyamatos kapcsolattartás és az előírt szabályok betartása mellett.


A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola magánadományokból 2013-ban már egy tucat vakvezető kutyát adott át ingyen látássérült gazdáinak. Az Otthon édes blog szerint azonban hiába szép ez az eredmény, ha például Angliában - szintén magánadományokból - évente mintegy ezer vakvezető kutyát képeznek ki a rászorulóknak.

Az, hogy egy kutyus alkalmas-e vakvezetőnek, 1-1,5 éves korban derül ki; a statisztikák szerint minden negyedik-ötödik növendék lesz képes támaszul szolgálni egy látássérült embernek. Bár egyértelmű, hogy egy vakvezető kutya sokkal nagyobb segítség, mint bármely más élettelen eszköz, tárgy, sajnos Magyarországon a vakok és gyengén látók alig 1%-a veheti igénybe egy hihetetlenül okos négylábú "szolgáltatásait".

Játékos apróságból...

...felelősségteljes segítő lesz!


Ha te is szeretnél nevelőszülő lenni, írj egy e-mailt a piros@barathegyi.org címre; ha pedig még bizonytalan vagy, és egyelőre csak tájékozódni szeretnél, menj fel az alapítvány honlapjára - itt még többet megtudhatsz arról, miért is érdemes vakvezetőnek szánt kölyköket nevelni! Hajrá!


Pozitív Nap

Forrás: otthonedes.blog.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Kiszökött, hogy megölelje legjobb barátját a magányos kutyus

Kiszökött a kapun, hogy megölelhesse az utca túloldalán lakó legjobb barátját ez a magányos husky. Szívmelengető képek és kutyabarátság a négyzeten!

Egy fiú, aki három éve a hátán viszi iskolába mozgássérült barátját

A 18 éves Xie Xu a modern kor egyik legnagyobb, ugyanakkor legszerényebb hőse. Három éve minden nap a hátán viszi el barátját, a 19 éves Zhang Chit az iskolába. Chi izomsorvadásban szenved, így magától nem tudna eljutni az intéménybe.

Ha ilyen lenne mindenki, jobb hely lenne ez a világ (+videó)

Egy kisfiúnál nem volt elég pénz, így az eladó segítette ki, hogy meg tudja venni a fagyiját. A jólelkű kiszolgáló később megkapta jutalmát...

Ha valami bájosan őszintére vágysz, nézd meg ezt a képriportot

Jelena Simic Petrovic néhány hónappal ezelőtt bukkant rá egy kölyökkutyára - amikor hazavitte, fogalma sem volt, mekkora változást hoz majd az életükbe.

Életükben először úsznak ezek a kutyakölykök (+videó)

Egy hete került fel az internetre az az édes videó, amely garantáltan jókedvre derít, bármilyen rosszul is indult a napod.


NAPI BOLDOGSÁG