Szívszorító: Erdélyben százezrek énekelték a magyar Himnuszt Pünkösd alkalmából (+videóval)

A helyszínre vezető csíkszeredai Szék utcán szombat reggel tömött sorokban haladtak a zarándokok a csíksomlyói kegytemplom felé, amely elől aztán felkapaszkodtak a hegynyeregbe. A keresztaljáknak nevezett, kereszt alatt vonuló csoportok élén tábla jelzi a település nevét, ahonnan a zarándokok érkeztek. Az egyházi zászlók mellett megannyi magyar és székely zászló is tarkította a képet.


A szentmise kezdése előtt a szervezők Fülöp-szigetekről és Kongóból érkezett zarándokokat is bejelentettek. A zarándoklatra megérkezett Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita.


A szentmise ünnepi szónoklatát idén Jakubinyi György gyulafehérvári érsek mondja. Számára a lengyelországi Czestochowa pálos szerzetesei készítettek kimondottan erre az alkalomra egy miseruhát, amelynek melli részén a csíksomlyói szűzanya képe, hátoldalán pedig a czestochowai Fekete Madonna képe található.

Az idei búcsú jelmondata, az "Oltalmad alá futunk" a jubileumi Mária-évhez kapcsolódik, amelyet a csíksomlyói Mária kegyszobor készítésének 500. évfordulója alkalmából hirdettek.


Pozitív Nap

Forrás: itt.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Lenyűgöző felvételeken Erdély legszebb részei madártávlatból

Három részes drónvideó sorozat tiszteleg Erdély, sokunk számára igen kedves természeti csodái előtt. Már az első rész is magával ragadó.

Hófehérke is megirigyelné a Tündérek völgyét

A Fogarasi-havasok északi lábánál ejti ámulatba a látogatókat a vendégfogadó.

Ha tengernyi nárciszt szeretnél látni, ezt a két helyet keresd!

A tavasz egyik legszebb virága a nárcisz, szinte a lelkünk is felvidul látványától. Főként, ha egy mezőnyi tárul elénk. Két helyet mutatunk be cikkünkbe, ahol megcsodálhatjátok ezeket a szépséges virágokat.

Szerelempatak: a vágy nem öregszik (+teljes film)

Történet vágyakról, szenvedésről és szenvedélyről, no meg szerelemről. Mindezt erdélyi öregasszonyoktól és öregemberektől.

Erdély a világ legszebb régiója 2016-ban!

Egy igen neves turisztikai magazin, a Lonely Planet a szívünknek kedves erdélyi régiót választotta az idei, 2016-os év legszebbjének.


NAPI BOLDOGSÁG