5+1 ok, amiért neked is kell egy robotporszívó


A robotporszívóról biztosan mindenkinek az ugrik be elsőre,hogy "ja, igen, a kis henger alakú kütyü, amelyik végigpásztázza a lakást és felszedi a morzsákat". Ennél azonban sokkal többről van szó: ez egy olyan, 21.századi okos háztartási eszköz, ami lassan nem hiányozhat egyetlen otthonból sem.

Íme, 5+1 ok, hogy miért nem:

1. Mérhetetlen időt takarít meg neked

A robotporszívó első számú előnye - csakúgy, mint a legtöbb robotizált eszközé - a teljes önállóság. Miután egyetlen gombnyomással beindítottad, akár el is mehetsz otthonról, mert önállóan feltakarítja az egész lakást. Ha pedig nem mész el otthonról, akkor is foglalatoskodhatsz mással,akár főzhetsz, játszhatsz a gyerekkel, nézheted a tévét, kertészkedhetsz, vagy amihez csak kedved van, a robotporszívó nem fog zavarni. Előre beprogramozhatod,hogy mikor szeretnéd, hogy takarítson és a takarítás befejeztével visszatér a töltő állomására, mintha mi sem történt volna.

2. Mindent felszed mindenhonnan, kifogástalan lesz a tisztaság

Bár a robotporszívók csak 15 évejelentek meg a piacon, nagy fejlődésen mentek keresztül ez idő alatt. Az új modelleknek rendkívüli a szívóerejük, főként, ha szőnyegen dolgoznak, így nagyobb rojtok közül is kiszippantják a morzsákat. De nemcsak a nagyobb szennyeződésekkel, hanem a hajszálakkal és az állatszőrrel is tökéletesen jól elboldogulnak. A bútorokat pedig nem kell elhúzogatni az útjukból, mert ultrahangos érzékelőikkel remekül tájékozódnak, magasságának köszönhetően pedig beférnek a kanapé vagy a komód alá.


3. Sokkal egészségesebb, mint a hagyományos porszívó

Míg a jó öreg porszívó nemcsak szívja, de vissza is fújja a porszemcséket a levegőbe, addig a robotporszívó teljesen elzárja a port és a koszt a tartályába, így semmi nem jut belőle vissza. Sőt, az iRobot robotporszívók még a polleneket is megszűrik.A rendszeres használatnak köszönhetően pedig a szálló por koncentrátuma is csökken, ami jó hír porallergiásoknak, asztmásoknak és azoknak, akik kevésbé kedvelik a portörölgetést.

4. Akár az okostelefonodról, távolból is irányíthatod

Gondold csak el, milyen szabadságot ad az, hogy bármikor,bárhol rendelkezhetsz a lakásod tisztaságáról. Az iRobot porszívókkal kapcsolatot tartó mobil alkalmazással nem csak előre programozhatod be a takarítást, hanem akár spontán is elindíthatod. Ha hirtelen vendégeket hívnál estére, akár már a munkahelyedről elindíthatod a robotporszívót, így tiszta lesz a lakás, mire hazaérsz.


5. Becsempészi az űrtechnológiát az otthonodba

A robotporszívóba számos olyan technológiát építettek be,amelyet eredetileg az űrkutatásban használatos járművekhez fejlesztettek ki. Ilyenek például a tájékozódását segítő ultrahangos szenzorok és optikai érzékelők, aminek köszönhetően a lépcsőn sem esik le, és visszatalál a dokkolójához, hogy feltöltse magát. Újdonság a piacvezető iRobot vizuális helymeghatározó képessége, amivel a kis gép térképet készít magának munka közben, így pontosan tudja, hogy merre járt már, nem takarít fel többször feleslegesen ugyanazon a helyen.

+1 Kérheted ajándékba is

Egy robotporszívó remek ajándék lehet akár a közelgőkarácsonyra is, hiszen nem egy mulandó meglepetés, hanem egy igazán hasznos, hosszútávú "befektetés". Akár a család több tagja is összedobhatja, mert valójában mindenkinek az életét megkönnyíti majd.


Pozitív Nap


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A ház, amit 6 óra alatt fel tudsz építeni és amivel bárhova elköltözhetsz

Egy olasz cégnek és építészmérnöknek sikerült kiviteleznie egy olyan szuper házat, amelyet 6 óra alatt össze, majd ki lehet hajtogatni, feltenni egy teherautóra, és máris indulhat a szállítás, vagyis a költözés.

Ami nélkül nincs Karácsony: fények kül- és beltérre (giccsmentesen)

Karácsonykor sokan fényárba úsztatjuk az otthonunk kívül-belül. Most megkísérlünk túllépni a villogó olcsó túlzsúfolt felállásokon. Tény, hogy az ünnepi díszkivilágítás azért mégiscsak különleges! Mutatjuk, mire gondolunk!

Igazi hobbit-lak: ez lett az év ökoportája 2017-ben

A ház fából, kőből és szalmából készült, fabútorokkal és más természetes anyagokkal. A Bristol mellett "magasodó" családi fészek kívül és belül is varázslatos. A ház egy tóra néz, aminek látványában minden vendég gyönyörködhet. Nem csoda, hogy a legjelentősebb díjat nyerte el a gyönyörű ház Angliában.

Ez kéne legyen a házi feladat a gyerekednek a nyárra!

Reméljük Kati néni nem haragszik, hogy idéztük a gondolatait, és így még több szülőhöz és gyerekhez eljuttatjuk azokat!

"Olyan vagyok, mint a birkák, a szabad levegőnek születtem" - 90 éves néni egy olasz falu egyedüli lakója

Az augusztusban 91. életévét betöltő Paolina Grassi az utolsó lakója Casali Socraggio hegyvidéki falujának Olaszországban a svájci határ közelében


NAPI BOLDOGSÁG