Egyszerű trükk, mellyel tovább tarthatod frissen a tulipánokat

Nincs szomorúbb látvány, mint amikor a már alig várt első tavaszi tulipáncsokrot a vázába tesszük, és azok rövid idő múlva máris kókadoznak. Állítólag van egy régi megoldás arra, hogy a tavasz hangulatát tovább az otthonunkban tudjuk, és a virágok gyönyörűen pompázzanak...

Íme, az egyszerű trükk:


- Először is a vázát mindig alaposan tisztítsuk ki, mielőtt a virágokat beletennénk.

 • - Szobahőmérsékletű vízbe állítsuk a csokrot, úgy, hogy a szára ne érjen a váza aljához.
 • - Dobjunk bele egy rézérmét. A réz fontos mikroelem, segíti  a növények növekedését és frissen tartását.
 • - A vízbe szórt kevés cukor is segítségünkre lehet. (1 kávéskanál 1 liter vízhez)
 • - A virágok vizét naponta cseréljük, de legalább frissítsük.

Kivételes ajánlat - különleges virágokból

Ha jövőre szeretnéd, hogy saját kerted virágai díszítsék lakásod tavasszal, akkor most adunk hozzá egy nagyszerű tippet. Valósítsd meg álmaid kertjét és élvezd a szemet gyönyörködtető látványt. Válaszd a 6 pompás virágból összeállított válogatást a nagy múltú, több mint 70 éves tapasztalattal rendelkező Bakker cégtől, Európa egy legmegbízhatóbb kertspecialista vállalatától. Ha most rendelsz 6 ajándék szolárlámpával és ingyenes szállítással jutalmazzák bizalmadat. Sőt, minden megrendeléshez egy Kert és növényápolási útmutatót is kapsz ajándékba.

Varázsold gyönyörűvé kertedet a 100 darab virághagymát tartalmazó csomaggal, és élvezd a szemet gyönyörködtető látványt: MEGRENDELEM! 


További praktikák más vágott virágokhoz


 • - Először is válasszunk olyan virágokat, melyek sokáig bírják levágás után is! A legtartósabb a liliom, de sokáig szép marad a gerbera, a krizantém, a szegfű, a flamingó, a papagájvirág. A rózsáknál fajtafüggő, hogy melyik tartós.

 • - A szárakat vágjuk le megfelelően! A rózsánál átlósan, a szegfűnél egyenesen a két íz között vágjuk el a szárat. A tulipán szárát tűvel szúrjuk át, az orgonáét pedig nehezékkel lapítsuk meg.

 • - A nagyon hosszú szárral rendelkező virágokat érdemes megdrótozni.
 • - A száron lévő leveleket távolítsuk el, amelyek a vízbe lógnak, mert azok gyorsan elrothadnak.
 • - A szárat éles késsel vagy metszőollóval, lehetőleg víz alatt, vágjuk vissza.
 • - A vágott virág tartósítására szolgáló szerek növelik a virág élettartamát a vázában, de sör is jó szolgálatot tesz.

 • - A vízbe érő hajtásokat távolítsuk el.
 • - Ha hervadni kezd a virág, vágjunk vissza a szárából, majd néhány másodpercre forró, azután hideg víz alá tegyük a szárat.

 • - A dália tovább eltartható vázában, ha néhány csepp citromlevet teszünk a vizébe, a kardvirág tovább tart, ha vizébe időnként jégkockát teszünk.

Hogy jövőre a saját virágaid illatozzanak a nappalidba, válaszd bizolammal a Bakker válogatását:



Pozitív Nap

Szponzorált tartalmat olvastál!


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

11 zseniális ültetési öltet: így hasznosíts kreatívan újra a kertedben

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk azonban újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek.

A hűség, az ellenállás és a tisztesség története

Mindenféle felhang nélkül, amikor az összetartás és a szeretet működik, a Föld virágzó hellyé válik... Erről szól ez a videó, sallangmentesen, vegytisztán.

ZSIMÜ: Összművészeti zsongás egy hétig Budapesten

Számtalan értékes program várja az érdeklődőket, mi most közülük hármat ajánlunk nektek, amik (szerintünk) ütősen és tartalmasan pezsdítik a főváros tavaszi zsongását!

6 tipp kezdő kertészeknek: így ültess kertbe, balkonra!

A kertészkedés nem különösebben bonyolult feladat. Hogyan fogj hozzá az ültetéshez kezdőként? 5 tippel segítünk, és növényeid csodaszép levelekkel, virágokkal hálálják meg a gondos előkészítést és az ültetést követő rendszeres ápolást.

dolog, amiért a kertészkedés boldog embert terem

Napjaink rohanó, kütyüs, betonnal tarkított világában igazi felüdülés, ha kijuthatunk a szabadba. Ennél csak az a jobb, amikor ezt a saját kerítésünkön belül tehetjük meg. Hogy a kert ápolásához meghozzuk a kedved, öt indokot adunk arra, hogy kerted csinosítása miért fog lelki boldogságot okozni Neked is, mert földes kézzel, hidd el, boldogabb az élet!


NAPI BOLDOGSÁG