Egyszerű trükk, mellyel tovább tarthatod frissen a tulipánokat

Nincs szomorúbb látvány, mint amikor a már alig várt első tavaszi tulipáncsokrot a vázába tesszük, és azok rövid idő múlva máris kókadoznak. Állítólag van egy régi megoldás arra, hogy a tavasz hangulatát tovább az otthonunkban tudjuk, és a virágok gyönyörűen pompázzanak...

Íme, az egyszerű trükk:


- Először is a vázát mindig alaposan tisztítsuk ki, mielőtt a virágokat beletennénk.

 • - Szobahőmérsékletű vízbe állítsuk a csokrot, úgy, hogy a szára ne érjen a váza aljához.
 • - Dobjunk bele egy rézérmét. A réz fontos mikroelem, segíti  a növények növekedését és frissen tartását.
 • - A vízbe szórt kevés cukor is segítségünkre lehet. (1 kávéskanál 1 liter vízhez)
 • - A virágok vizét naponta cseréljük, de legalább frissítsük.

Kivételes ajánlat - különleges virágokból

Ha jövőre szeretnéd, hogy saját kerted virágai díszítsék lakásod tavasszal, akkor most adunk hozzá egy nagyszerű tippet. Valósítsd meg álmaid kertjét és élvezd a szemet gyönyörködtető látványt. Válaszd a 6 pompás virágból összeállított válogatást a nagy múltú, több mint 70 éves tapasztalattal rendelkező Bakker cégtől, Európa egy legmegbízhatóbb kertspecialista vállalatától. Ha most rendelsz 6 ajándék szolárlámpával és ingyenes szállítással jutalmazzák bizalmadat. Sőt, minden megrendeléshez egy Kert és növényápolási útmutatót is kapsz ajándékba.

Varázsold gyönyörűvé kertedet a 100 darab virághagymát tartalmazó csomaggal, és élvezd a szemet gyönyörködtető látványt: MEGRENDELEM! 


További praktikák más vágott virágokhoz


 • - Először is válasszunk olyan virágokat, melyek sokáig bírják levágás után is! A legtartósabb a liliom, de sokáig szép marad a gerbera, a krizantém, a szegfű, a flamingó, a papagájvirág. A rózsáknál fajtafüggő, hogy melyik tartós.

 • - A szárakat vágjuk le megfelelően! A rózsánál átlósan, a szegfűnél egyenesen a két íz között vágjuk el a szárat. A tulipán szárát tűvel szúrjuk át, az orgonáét pedig nehezékkel lapítsuk meg.

 • - A nagyon hosszú szárral rendelkező virágokat érdemes megdrótozni.
 • - A száron lévő leveleket távolítsuk el, amelyek a vízbe lógnak, mert azok gyorsan elrothadnak.
 • - A szárat éles késsel vagy metszőollóval, lehetőleg víz alatt, vágjuk vissza.
 • - A vágott virág tartósítására szolgáló szerek növelik a virág élettartamát a vázában, de sör is jó szolgálatot tesz.

 • - A vízbe érő hajtásokat távolítsuk el.
 • - Ha hervadni kezd a virág, vágjunk vissza a szárából, majd néhány másodpercre forró, azután hideg víz alá tegyük a szárat.

 • - A dália tovább eltartható vázában, ha néhány csepp citromlevet teszünk a vizébe, a kardvirág tovább tart, ha vizébe időnként jégkockát teszünk.

Hogy jövőre a saját virágaid illatozzanak a nappalidba, válaszd bizolammal a Bakker válogatását:Pozitív Nap

Szponzorált tartalmat olvastál!


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy fotósorozat, ami megmutatja a gyerekek hogyan töltötték net és okostelefon nélkül a nyarat szerte a Földön

Summer Unplugged, azaz "nyár kihúzva", ez volt egy nemzetközi fotósverseny címe. Ennek pedig az volt a témája, hogy a gyerekek, hogyan töltik a nyarat, ha nem az interneten lógnak, vagy a Tv előtt ölnek. Fotósok százai örökítették meg világszerte, milyen boldogan telt a gyerekek nyara tévé, internet és telefon nélkül! Mutatjuk a legjobbakat!

Virágba borult földünk legszárazabb területe: csodaszép fotók a ritka jelenségről

Idén ismét virágba borult földünk legszárazabb területe, a chilei Atacama-sivatag. A virágzó sivatagnak nevezett jelenség olyankor következik be, amikor az El Niño hatására bő csapadék hullik az egyébként rendkívül csapadékszegény területre.

Több ezernyi lótusz nyílt ki egy thaiföldi nemzeti parkban tíz év szünet után

A színpompás növény a szárazság és a környezetszennyezés miatt az elmúlt években teljesen eltűnt a park tavaiból tavaiból. De 2017-ben csodával határos módon újra nyílni kezdtek. Fantasztikus felvételek következnek!

26 év. Ennyi idő alatt újratelepítette az esőerdőt ez a házaspár

Felemelő történet a hétköznapok valós hőseiről. Egy házaspár, akik virágzó erdőt teremtett ott, ahol már szinte minden élet eltűnt...

A férfiak hanyatlásának korát éljük

A férfiak hanyatlásának korát éljük, és ezen csak a szemléletváltás változtathat - állítja Philip Zimbardo a vele készült interjúban. Szerinte a nagy kérdés, hogy hol vannak a jó férfiak? - Akik nem kanok, hanem lovagok...


NAPI BOLDOGSÁG