Ezeket ültesd, hogy a tied legyen a legszebb kert vagy balkon az utcában: 6 csodálatos virág

Cikkünkben 6 olyan színpompás virágot mutatunk be, melyek a kerted, vagy éppen a balkonod ékei lehetnek. Emellett garantáltan felderítik a lelkedet, ha csak kipillantasz majd az ablakodon.


A következő hat virágot úgy válogattuk össze, hogy színpompássá és vidámmá varázsolja a környezetét bárkinek, aki elülteti őket. Valamint csak halkan szólunk, hogy (bár csodaszépek, de) a tulipánon és a nárciszon túl is van virág! Jöjjön egy kis inspiráció, hogy a tied legyen a legszínesebb és legvirágosabb kert az utcában!


1) Írisz
Mindenképp jó választás, hiszen a nőszirom vagy írisz (Iris) az egyik legkönnyebben nevelhető, viszonylag igénytelen dísznövényünk, amely ugyanakkor évről évre rengeteg szépséggel ajándékozhat meg minket. Virágainak szín- és alakgazdagsága az orchideákéval vetekszik. Szemet gyönyörködtető formájú és csodálatos színű virágok, amelyek csoportokba ültetve kivételes hangulatot adnak a kertnek.


2) Cigányvirág
Különleges, csillag alakú, fehértől egészen a fekete-bíborszínig terjedő színű virágaival valódi látványosság. A nyár második felében nyílnak cifra, a piros, narancs, rózsaszín és fehér színben játszó virágai. Közepesen magas, vidám megjelenésű növény, vegyes virágágyak tagjaként, vagy vágott virágként egyaránt megállja a helyét.


3) Tigrisvirág
Egyedülálló formájú és ragyogó színű virág, amely nagy méretű virágjaival csábít, és amelyet a virágait díszítő pöttyök tesznek még izgalmasabbá. Egzotikus növény. Egymás után nyílnak az élénk színű, nagy virágok. De figyelem: fagymentes helyen teleltessük.


4) Sáfrányfű
Szépséges és nagyszerű növény, amely nyáron csodás, erős és magas szárú virágaival pompázik, ráadásul vágott virágként is vonzza a tekintetet. Tömegesen ültetve leveleivel is díszít. Legalább tíz hagymát ültessünk együtt. Gerániumokkal, szalviákkal, dáliákkal stb. összeültetve különösen mutatós. Konténerbe és szegélyként is ültethetjük.


5) Frézia
 Sokan a fréziát csak virágboltban vágott virágként látták, pedig kertünkbe vagy erkélyünkre is ültethetjük ezt a kedves színes virágot.
Már márciustól ültethető, a frézia amely a szivárvány szinte összes árnyalatával és fantasztikus illatokkal tölti meg a virágoskertet, feldobja teraszod és kerti ágyásod hangulatát is.


6) Kardvirág
Jellegzetes, a szár körül szimmetrikusan elhelyezkedő különleges virágaival és mesés színkavalkáddal varázsolja izgalmassá a kertet. A kardvirágot az ember a nyárhoz köti, és ennek meg is van az alapja: a kardvirágok pompás színkavalkádról gondoskodnak a kertben, vagy egy cserépben a teraszon és az erkélyen, vagy akár egy vázában, hiszen a kardvirág vágott virágnak is kitűnő!


Ez a hat csodás nyári virág, most a tied lehet virághagyma válogatás formájában nagyon kedvező áron a Bakker-Holland szakértelme által. Ültesd őket virágágyásba, vagy helyezd egy szép cserépben a teraszra, erkélyre. A minőségük kiváló, ezért ad a Bakker 100%-os virágzási garanciát. Ezek a hagymák pompás virágaikkal egzotikus hangulatot hoznak kertedbe! Nyártól őszig a legszebb formákban és színekben virágoznak. Kevés törődést igényelnek, és minden kertbe illenek. Új nyári virághagymáidat itt megrendelheted, most ajándékot is kapsz hozzá!

Pozitív Nap

Szponzorált tartalmat olvastál!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

11 zseniális ültetési öltet: így hasznosíts kreatívan újra a kertedben

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk azonban újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek.

A hűség, az ellenállás és a tisztesség története

Mindenféle felhang nélkül, amikor az összetartás és a szeretet működik, a Föld virágzó hellyé válik... Erről szól ez a videó, sallangmentesen, vegytisztán.

6 tipp kezdő kertészeknek: így ültess kertbe, balkonra!

A kertészkedés nem különösebben bonyolult feladat. Hogyan fogj hozzá az ültetéshez kezdőként? 5 tippel segítünk, és növényeid csodaszép levelekkel, virágokkal hálálják meg a gondos előkészítést és az ültetést követő rendszeres ápolást.

dolog, amiért a kertészkedés boldog embert terem

Napjaink rohanó, kütyüs, betonnal tarkított világában igazi felüdülés, ha kijuthatunk a szabadba. Ennél csak az a jobb, amikor ezt a saját kerítésünkön belül tehetjük meg. Hogy a kert ápolásához meghozzuk a kedved, öt indokot adunk arra, hogy kerted csinosítása miért fog lelki boldogságot okozni Neked is, mert földes kézzel, hidd el, boldogabb az élet!

Ez bizony nem photoshop: Kék virágszőnyegbe borult a mesebeli erdő

Ha tavasz, akkor virágpompa. Kezdődött mindez a hóvirágok nyílásával, közben bámulatos látványt nyújtott a cseresznyefa virágzása is. Most pedig páratlan látványt nyújtanak a harangvirág-mezők.


NAPI BOLDOGSÁG