Ezeket ültesd, hogy a tied legyen a legszebb kert vagy balkon az utcában: 6 csodálatos virág


A következő hat virágot úgy válogattuk össze, hogy színpompássá és vidámmá varázsolja a környezetét bárkinek, aki elülteti őket. Valamint csak halkan szólunk, hogy (bár csodaszépek, de) a tulipánon és a nárciszon túl is van virág! Jöjjön egy kis inspiráció, hogy a tied legyen a legszínesebb és legvirágosabb kert az utcában!


1) Írisz
Mindenképp jó választás, hiszen a nőszirom vagy írisz (Iris) az egyik legkönnyebben nevelhető, viszonylag igénytelen dísznövényünk, amely ugyanakkor évről évre rengeteg szépséggel ajándékozhat meg minket. Virágainak szín- és alakgazdagsága az orchideákéval vetekszik. Szemet gyönyörködtető formájú és csodálatos színű virágok, amelyek csoportokba ültetve kivételes hangulatot adnak a kertnek.


2) Cigányvirág
Különleges, csillag alakú, fehértől egészen a fekete-bíborszínig terjedő színű virágaival valódi látványosság. A nyár második felében nyílnak cifra, a piros, narancs, rózsaszín és fehér színben játszó virágai. Közepesen magas, vidám megjelenésű növény, vegyes virágágyak tagjaként, vagy vágott virágként egyaránt megállja a helyét.


3) Tigrisvirág
Egyedülálló formájú és ragyogó színű virág, amely nagy méretű virágjaival csábít, és amelyet a virágait díszítő pöttyök tesznek még izgalmasabbá. Egzotikus növény. Egymás után nyílnak az élénk színű, nagy virágok. De figyelem: fagymentes helyen teleltessük.


4) Sáfrányfű
Szépséges és nagyszerű növény, amely nyáron csodás, erős és magas szárú virágaival pompázik, ráadásul vágott virágként is vonzza a tekintetet. Tömegesen ültetve leveleivel is díszít. Legalább tíz hagymát ültessünk együtt. Gerániumokkal, szalviákkal, dáliákkal stb. összeültetve különösen mutatós. Konténerbe és szegélyként is ültethetjük.


5) Frézia
 Sokan a fréziát csak virágboltban vágott virágként látták, pedig kertünkbe vagy erkélyünkre is ültethetjük ezt a kedves színes virágot.
Már márciustól ültethető, a frézia amely a szivárvány szinte összes árnyalatával és fantasztikus illatokkal tölti meg a virágoskertet, feldobja teraszod és kerti ágyásod hangulatát is.


6) Kardvirág
Jellegzetes, a szár körül szimmetrikusan elhelyezkedő különleges virágaival és mesés színkavalkáddal varázsolja izgalmassá a kertet. A kardvirágot az ember a nyárhoz köti, és ennek meg is van az alapja: a kardvirágok pompás színkavalkádról gondoskodnak a kertben, vagy egy cserépben a teraszon és az erkélyen, vagy akár egy vázában, hiszen a kardvirág vágott virágnak is kitűnő!


Ez a hat csodás nyári virág, most a tied lehet virághagyma válogatás formájában nagyon kedvező áron a Bakker-Holland szakértelme által. Ültesd őket virágágyásba, vagy helyezd egy szép cserépben a teraszra, erkélyre. A minőségük kiváló, ezért ad a Bakker 100%-os virágzási garanciát. Ezek a hagymák pompás virágaikkal egzotikus hangulatot hoznak kertedbe! Nyártól őszig a legszebb formákban és színekben virágoznak. Kevés törődést igényelnek, és minden kertbe illenek. Új nyári virághagymáidat itt megrendelheted, most ajándékot is kapsz hozzá!

Pozitív Nap

Szponzorált tartalmat olvastál!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Virágba borult földünk legszárazabb területe: csodaszép fotók a ritka jelenségről

Idén ismét virágba borult földünk legszárazabb területe, a chilei Atacama-sivatag. A virágzó sivatagnak nevezett jelenség olyankor következik be, amikor az El Niño hatására bő csapadék hullik az egyébként rendkívül csapadékszegény területre.

Több ezernyi lótusz nyílt ki egy thaiföldi nemzeti parkban tíz év szünet után

A színpompás növény a szárazság és a környezetszennyezés miatt az elmúlt években teljesen eltűnt a park tavaiból tavaiból. De 2017-ben csodával határos módon újra nyílni kezdtek. Fantasztikus felvételek következnek!

Kerti tó vagy medence? 8 meggyőző érv a természet oázisa mellett

Nem túlzás azt mondani, hogy sokunk álma egy kerti medence vagy tó. Jó hír, hogy a mindkettőt megvalósíthatjuk egyszerre, ha vegyszermentes, természetes medence mellett döntünk.

26 év. Ennyi idő alatt újratelepítette az esőerdőt ez a házaspár

Felemelő történet a hétköznapok valós hőseiről. Egy házaspár, akik virágzó erdőt teremtett ott, ahol már szinte minden élet eltűnt...

Ezek a virágok most nekünk nyílnak: most öltözik pirosba sokfelé a határ (vöröslő képsorozat a pipacsmezőkről)

Pirosba öltözött az ország sok részén a határ. Ezek a virágok most nekünk nyílnak...


NAPI BOLDOGSÁG