Ezeket ültesd, hogy a tied legyen a legszebb kert vagy balkon az utcában: 6 csodálatos virág

Cikkünkben 6 olyan színpompás virágot mutatunk be, melyek a kerted, vagy éppen a balkonod ékei lehetnek. Emellett garantáltan felderítik a lelkedet, ha csak kipillantasz majd az ablakodon.


A következő hat virágot úgy válogattuk össze, hogy színpompássá és vidámmá varázsolja a környezetét bárkinek, aki elülteti őket. Valamint csak halkan szólunk, hogy (bár csodaszépek, de) a tulipánon és a nárciszon túl is van virág! Jöjjön egy kis inspiráció, hogy a tied legyen a legszínesebb és legvirágosabb kert az utcában!


1) Írisz
Mindenképp jó választás, hiszen a nőszirom vagy írisz (Iris) az egyik legkönnyebben nevelhető, viszonylag igénytelen dísznövényünk, amely ugyanakkor évről évre rengeteg szépséggel ajándékozhat meg minket. Virágainak szín- és alakgazdagsága az orchideákéval vetekszik. Szemet gyönyörködtető formájú és csodálatos színű virágok, amelyek csoportokba ültetve kivételes hangulatot adnak a kertnek.


2) Cigányvirág
Különleges, csillag alakú, fehértől egészen a fekete-bíborszínig terjedő színű virágaival valódi látványosság. A nyár második felében nyílnak cifra, a piros, narancs, rózsaszín és fehér színben játszó virágai. Közepesen magas, vidám megjelenésű növény, vegyes virágágyak tagjaként, vagy vágott virágként egyaránt megállja a helyét.


3) Tigrisvirág
Egyedülálló formájú és ragyogó színű virág, amely nagy méretű virágjaival csábít, és amelyet a virágait díszítő pöttyök tesznek még izgalmasabbá. Egzotikus növény. Egymás után nyílnak az élénk színű, nagy virágok. De figyelem: fagymentes helyen teleltessük.


4) Sáfrányfű
Szépséges és nagyszerű növény, amely nyáron csodás, erős és magas szárú virágaival pompázik, ráadásul vágott virágként is vonzza a tekintetet. Tömegesen ültetve leveleivel is díszít. Legalább tíz hagymát ültessünk együtt. Gerániumokkal, szalviákkal, dáliákkal stb. összeültetve különösen mutatós. Konténerbe és szegélyként is ültethetjük.


5) Frézia
 Sokan a fréziát csak virágboltban vágott virágként látták, pedig kertünkbe vagy erkélyünkre is ültethetjük ezt a kedves színes virágot.
Már márciustól ültethető, a frézia amely a szivárvány szinte összes árnyalatával és fantasztikus illatokkal tölti meg a virágoskertet, feldobja teraszod és kerti ágyásod hangulatát is.


6) Kardvirág
Jellegzetes, a szár körül szimmetrikusan elhelyezkedő különleges virágaival és mesés színkavalkáddal varázsolja izgalmassá a kertet. A kardvirágot az ember a nyárhoz köti, és ennek meg is van az alapja: a kardvirágok pompás színkavalkádról gondoskodnak a kertben, vagy egy cserépben a teraszon és az erkélyen, vagy akár egy vázában, hiszen a kardvirág vágott virágnak is kitűnő!


Ez a hat csodás nyári virág, most a tied lehet virághagyma válogatás formájában nagyon kedvező áron a Bakker-Holland szakértelme által. Ültesd őket virágágyásba, vagy helyezd egy szép cserépben a teraszra, erkélyre. A minőségük kiváló, ezért ad a Bakker 100%-os virágzási garanciát. Ezek a hagymák pompás virágaikkal egzotikus hangulatot hoznak kertedbe! Nyártól őszig a legszebb formákban és színekben virágoznak. Kevés törődést igényelnek, és minden kertbe illenek. Új nyári virághagymáidat itt megrendelheted, most ajándékot is kapsz hozzá!

Pozitív Nap

Szponzorált tartalmat olvastál!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Több ezernyi lótusz nyílt ki egy thaiföldi nemzeti parkban tíz év szünet után

A színpompás növény a szárazság és a környezetszennyezés miatt az elmúlt években teljesen eltűnt a park tavaiból tavaiból. De 2017-ben csodával határos módon újra nyílni kezdtek. Fantasztikus felvételek következnek!

Kerti tó vagy medence? 8 meggyőző érv a természet oázisa mellett

Nem túlzás azt mondani, hogy sokunk álma egy kerti medence vagy tó. Jó hír, hogy a mindkettőt megvalósíthatjuk egyszerre, ha vegyszermentes, természetes medence mellett döntünk.

26 év. Ennyi idő alatt újratelepítette az esőerdőt ez a házaspár

Felemelő történet a hétköznapok valós hőseiről. Egy házaspár, akik virágzó erdőt teremtett ott, ahol már szinte minden élet eltűnt...

Ezek a virágok most nekünk nyílnak: most öltözik pirosba sokfelé a határ (vöröslő képsorozat a pipacsmezőkről)

Pirosba öltözött az ország sok részén a határ. Ezek a virágok most nekünk nyílnak...

11 zseniális ültetési öltet: így hasznosíts kreatívan újra a kertedben

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk azonban újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek.


NAPI BOLDOGSÁG