Ha azt hiszed, hogy a tűzifa csak égetni való, akkor ezeken a házakon ámulni fogsz!

Igen fontos szempont egy építkezésnél, hogy a ház alapanyaga olcsó és minőségi legyen. Sajnos ez a két szó sokszor igen távol áll egymsától a valóságban, hiszen ami olcsó az nem jó, ami jó, na az meg nem olcsó. Vagy mégis?

Ugyanis divatba jöttek a tűzifából készített házak! A mindennapokban angol kifejezéssel legtöbbször cordwood home-, stackwood-, stovewood- vagy log-end home-nak hívják.

A hasábfából készült ház előnyeiről és készítési elveiről, tudnivalókról  a minden ami akácoldal ír részletesen.


Előnyei

  • - természetes anyagokat használunk
  • - szakértelem nélkül, saját kezűleg építhető
  • - egyedi kivitelezésű
  • - szigetelése rendkívül jó
  • - nyáron hűt, télen melegen tart
  • - a legolcsóbb, az eddig használt építőanyagok közül
  • - hagyományos építőanyagokkal együtt is alkalmazható
  • - egyedileg díszíthető
  • - 100 m2  ház külső falfelületéhez elég lenne kb 100.000.-Ft  értékű, 8 erdei m3 , erdei fenyő tűzifa

A méret tetszőleges lehet: a sufnitól a többszintes családi házig. Statikailag a több szint az ácsolattól függ, amennyit a fagerendák elbírnak, annyival terhelhető  a szerkezet. A fal terhelhetősége, mivel fából és cementes habarcsból  áll, szinte korlátlan.

Videó a készítésrőlHátránya : jelenleg sem Európában, sem Magyarországon nincs rá példa, hogy elkészült volna ilyen ház hivatalos  építési engedéllyel. Az úttörő munka tehát előttünk áll! :)

Ha további részletek is érdekelnek, akkor kattints a minden ami akác oldalára.


Forrás: Sokszínűvidék


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Igazi hobbit-lak: ez lett az év ökoportája 2017-ben

A ház fából, kőből és szalmából készült, fabútorokkal és más természetes anyagokkal. A Bristol mellett "magasodó" családi fészek kívül és belül is varázslatos. A ház egy tóra néz, aminek látványában minden vendég gyönyörködhet. Nem csoda, hogy a legjelentősebb díjat nyerte el a gyönyörű ház Angliában.

+1 ok, amiért neked is kell egy robotporszívó

Ha te vagy az, aki imádja hétvégén végigporszívózni a lakást és térden állva szedegetni a porcicákat a kanapé alól, akkor ne olvass tovább. Ha viszont egy végleges, biztos megoldást keresel arra, hogy mindig, de tényleg mindig tiszta legyen a padló, és ez semmi erőfeszítésedbe ne kerüljön, akkor a robotporszívót neked találták ki.

Ez kéne legyen a házi feladat a gyerekednek a nyárra!

Reméljük Kati néni nem haragszik, hogy idéztük a gondolatait, és így még több szülőhöz és gyerekhez eljuttatjuk azokat!

"Olyan vagyok, mint a birkák, a szabad levegőnek születtem" - 90 éves néni egy olasz falu egyedüli lakója

Az augusztusban 91. életévét betöltő Paolina Grassi az utolsó lakója Casali Socraggio hegyvidéki falujának Olaszországban a svájci határ közelében

Nem segítek a feleségemnek - ezért te se segíts soha

Az alábbi gondolatfoszlány néhány nappal ezelőtt indult hódító útjára a Facebookon, amit mi az Új Egyensúly portál főszerkesztőjének, Barok Eszternek a fordításában találtunk meg, a történet pontos eredete sajnos bizonytalan. Itt most után közöljük mivel ez a rövid elbeszélés precíz magyarázata annak, miért nem segít feleségének egy férfi a háztartási munkában és a gyereknevelésben.


NAPI BOLDOGSÁG