Használd ki a mínuszokat, készítsd el életed első jéggömbjét!

Fantasztikus dolgokra képes a természet, ezt bizonyítják a világhálón rohamosan terjedő fotók a megfagyott buborékcsodákról.


Itt vannak a didergős fagyok, miért ne használnánk ki? Itt a lehetőség, hogy kipróbáljuk gyermeki énünket és megalkossuk életünk első jéggömbjét, az ötletért és az összefoglalóért köszönet a sokszinuvidek.24.hu-nak!


Jó móka lesz!

A fagyos csodához nem szükséges hozzá más csak meleg öltözet, jó szappanbuborék, türelem, na és fagypont alatti hőmérséklet, ideális esetben -7 fok alatti. Ha minden adott, akkor akár neki is kezdhetünk, és megnézhetjük, hogy az apró gömbök hogyan alakulnak át szebbnél szebb varázslatos formákká.

A hópelyhek is valóságos gyémántok a nagyító alatt, de a szemünk előtt átalakuló, szappanbuborékok is fantasztikus szépséggel ajándékoznak meg minket.

Angela Kelly fényképész és fia meg is örökítette a kristályos gyönyörűségeket. A kisebb buborékok rögtön megfagytak, és mint egy vékony üveg chips hullottak a földre.


Arra is volt példa, hogy az időközben felkelő nap sugarai a hajszálvékony jéggömbök tetejét rögtön megolvasztotta, majd azok közül némelyik rögtön vissza is fagyott. Szebbnél szebb fotókat készítettek és készítenek a téli szezonokban, melyeket méltán csodál a világ.


Az igazi varázslathoz -7 foknál hidegebbre van szükség

A kemény téli körülmények között először egy helyen kristályosodik ezek elkezdenek terjedni. Az alábbi videó -15 fokban készült.


Lélegzetelállító minden formában

Ahogyan a hópelyhek, úgy a buborékok minden darabja egyedi. Még ha megolvad, vagy összetörik, akkor is bámulatos látvány.


Figyeljük meg az átalakulást

A buborékok kristályosodásának látványa talán a legcsodálatosabb része az egész dolognak. Minden részletét láthatjuk a pazar metamorfózisnak.

Semmihez sem hasonlítható élmény

Annak ellenére, hogy ezek a buborékok végül megolvadnak vagy morzsolódnak,szerencsére finom szépségére mindig emlékezni fogunk.


Örökítsük meg

Nem szükséges profi fotósnak lenni, de gyakorlat mindenképp szükséges ahhoz, hogy örök emléket készítsünk a gömbökről. Angela szerint nem számít, hogy kerek, torz, kicsi vagy nagy, bármilyen fotót is készítünk, mindig szeretjük majd nézegetni.


A fényviszonyok fontosak

Ha profi képet szeretnénk készíteni, akkor mindenképp fontos a fény, illetve a megvilágítás.


Úgy gondolod, hogy öreg vagy már ehhez?

Nos a költői kérdésre csak egy válasz lehet. Nem! A buborékfújáshoz sosem vagyunk öregek.


Próbáld ki magad!

Az üzletben kapható buborékfújót is kipróbálhatjuk, de hoztunk egy receptet is.

1. Sima buborék

  • 5 dl langyos víz
  • 2,5 dl jó minőségű mosogatószer (Pl.: Jar)
  • 3 evőkanál glicerin (gyógyszertárban kapható)
  • 1 teáskanál cukor

Keverjük össze az összetevőket, óvatosan, mert habzik. Hagyjuk állni egy napot. Használat előtt kicsit rázzuk össze és már fújhatjuk is. A receptért köszönet a spórolok.blognak.

2. Erős fagy esetén  tegyünk bele több glicerint, 5-6 evőkanálnyit, és lassan fújjuk!

3. Ha az alaprecepthez lényegesen több glicerint adunk (kb. 1 dl), akkor masszívabb gömbünk lesz, igaz, hogy nehezebben fagy meg. Jó szórakozást kívánunk!


Videón a teljes folyamat


Forrás: sokszinuvidek.24.hu


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Játékkal a szebb beszédért: 30 nyelvtörő, ami fejleszti az artikulációt

Nyelvtörők. Jó játék mondogatni őket, ráadásul észrevétlenül fejleszti a gyermekeket, sőt még a felnőtteket is. 30 mókás nyelvtörőt gyűjtöttünk össze Nektek - ki tudjátok mondani őket tévesztés nélkül? :)

Kreatív munkássrácok: tarolt ez a zseniális betonozós videó!

Letarolja a Facebookot ez a zseniális betonozós videó. Ha nálad is aktuális felújítás, építkezés, gyakorolhatod a technikát.

A legfontosabb tennivalóid a kertben és a balkonodon március második felére!

Hosszú és nagyon hideg volt a tél, így a természet is picit lassabban ébred a szokásosnál. Azonban már végre beköszöntött a tavasz, és a kertes gazdák azt sem tudják, mit fogjanak először kezükbe, annyi a teendő. Cikkünk első része most nekik szól! Akinek azonban nincs kertje, picit könnyebb dolga van. Legjobb esetben egy terasz vagy balkon csinosításával, azaz a virágok kiültetésével kell törődni.

Egyszerű trükk, mellyel tovább tarthatod frissen a tulipánokat

Nincs szomorúbb látvány, mint amikor a már alig várt első tavaszi tulipáncsokrot a vázába tesszük, és azok rövid idő múlva máris kókadoznak. Állítólag van egy régi megoldás arra, hogy a tavasz hangulatát tovább az otthonunkban tudjuk, és a virágok gyönyörűen pompázzanak.


NAPI BOLDOGSÁG