Kívül nádtetős parasztház, belül álmaid otthona!

Az 1700-as évek végén eredetileg tejfeldolgozónak épült az angliai North Cornwall partjainál, St. Agnes és Perranporth települései között a parasztház, ami minden képzeletünket felülmúlja.
A kopott rózsaszín házikót stílusos nádtető fedi, a vidéki élet hangulatát pedig a kertben virágzó rózsaszín növények, a magyal bokrok, az ülősarok és a gyönyörű táj biztosítják.

A parasztházba lépve kandalló és vintage berendezés tárul a vendégek elé. Bár kívülről aprónak tűnhet, a kényelmes és tágas érzetet a négy (!) szint teremti meg.


Az alsó szinten található nappaliban falra szerelt lámpák, írógép és fehérre színezett falak repítenek a múltba.

A konyhával egybenyitott étkezőt óriási ablakok teszik a téli hónapokban is világossá, a nagyanyáink korát idéző székeken pedig retro érzésekkel fogyaszthatjuk el a reggelit.


Mellette egy nagy mosókonyhába botlunk, amely a pasztell rózsaszín ajtó és a fából készült bútorok által vált igazán egyedivé, hogy az illemhelyről ne is beszéljünk.


A házikó szívében egy másik nappaliban pihenhetünk meg a nap végén, innen nyílik a családi fürdőszoba, valamint a franciaágyas hálórész.


Sarah Stanley 2015-ben vásárolta meg az épületet, ami akkoriban minden szegletében giccses rózsaszínre volt festve.

A renoválás során folyamatosan tartottam a kapcsolatot kiváló belsőépítészemmel. Az inspiráció a felújításhoz három kifejezésből jött: talpra állítani, újrahasználni, feltalálni. Azt akartam, hogy jó érzés legyen itt tartózkodni minden korosztály számára, hogy különleges legyen és ne csak funkcionális

- fogalmazott a tulajdonos.


Források: House of Beautiful UK / Sokszinuvidek.24.hu


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A ház, amit 6 óra alatt fel tudsz építeni és amivel bárhova elköltözhetsz

Egy olasz cégnek és építészmérnöknek sikerült kiviteleznie egy olyan szuper házat, amelyet 6 óra alatt össze, majd ki lehet hajtogatni, feltenni egy teherautóra, és máris indulhat a szállítás, vagyis a költözés.

Ami nélkül nincs Karácsony: fények kül- és beltérre (giccsmentesen)

Karácsonykor sokan fényárba úsztatjuk az otthonunk kívül-belül. Most megkísérlünk túllépni a villogó olcsó túlzsúfolt felállásokon. Tény, hogy az ünnepi díszkivilágítás azért mégiscsak különleges! Mutatjuk, mire gondolunk!

Igazi hobbit-lak: ez lett az év ökoportája 2017-ben

A ház fából, kőből és szalmából készült, fabútorokkal és más természetes anyagokkal. A Bristol mellett "magasodó" családi fészek kívül és belül is varázslatos. A ház egy tóra néz, aminek látványában minden vendég gyönyörködhet. Nem csoda, hogy a legjelentősebb díjat nyerte el a gyönyörű ház Angliában.

+1 ok, amiért neked is kell egy robotporszívó

Ha te vagy az, aki imádja hétvégén végigporszívózni a lakást és térden állva szedegetni a porcicákat a kanapé alól, akkor ne olvass tovább. Ha viszont egy végleges, biztos megoldást keresel arra, hogy mindig, de tényleg mindig tiszta legyen a padló, és ez semmi erőfeszítésedbe ne kerüljön, akkor a robotporszívót neked találták ki.

Ez kéne legyen a házi feladat a gyerekednek a nyárra!

Reméljük Kati néni nem haragszik, hogy idéztük a gondolatait, és így még több szülőhöz és gyerekhez eljuttatjuk azokat!


NAPI BOLDOGSÁG