Kívül nádtetős parasztház, belül álmaid otthona!

Az 1700-as évek végén eredetileg tejfeldolgozónak épült az angliai North Cornwall partjainál, St. Agnes és Perranporth települései között a parasztház, ami minden képzeletünket felülmúlja.
A kopott rózsaszín házikót stílusos nádtető fedi, a vidéki élet hangulatát pedig a kertben virágzó rózsaszín növények, a magyal bokrok, az ülősarok és a gyönyörű táj biztosítják.

A parasztházba lépve kandalló és vintage berendezés tárul a vendégek elé. Bár kívülről aprónak tűnhet, a kényelmes és tágas érzetet a négy (!) szint teremti meg.


Az alsó szinten található nappaliban falra szerelt lámpák, írógép és fehérre színezett falak repítenek a múltba.

A konyhával egybenyitott étkezőt óriási ablakok teszik a téli hónapokban is világossá, a nagyanyáink korát idéző székeken pedig retro érzésekkel fogyaszthatjuk el a reggelit.


Mellette egy nagy mosókonyhába botlunk, amely a pasztell rózsaszín ajtó és a fából készült bútorok által vált igazán egyedivé, hogy az illemhelyről ne is beszéljünk.


A házikó szívében egy másik nappaliban pihenhetünk meg a nap végén, innen nyílik a családi fürdőszoba, valamint a franciaágyas hálórész.


Sarah Stanley 2015-ben vásárolta meg az épületet, ami akkoriban minden szegletében giccses rózsaszínre volt festve.

A renoválás során folyamatosan tartottam a kapcsolatot kiváló belsőépítészemmel. Az inspiráció a felújításhoz három kifejezésből jött: talpra állítani, újrahasználni, feltalálni. Azt akartam, hogy jó érzés legyen itt tartózkodni minden korosztály számára, hogy különleges legyen és ne csak funkcionális

- fogalmazott a tulajdonos.


Források: House of Beautiful UK / Sokszinuvidek.24.hu


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

3 millió forintból egyetlen nap alatt megépült a jövő lakóháza

Oroszországban házat "nyomtattak". Avagy: már nyomtatják a jövő házait! 38 négyzetméter pedig tényleg ennyibe kerül...

9 dolog az otthonunkban, ami a tudomány szerint is boldogabbá tesz

Ezentúl akár esszenciának is tekinthetjük az alábbi tanácsokat.

Semmi különös, csak éppen közösen ment sétálni a juh, a szarvas, a vaddisznók és a négy kutya (+fotók)

Szombaton délelőtt Matuschek Zoltán, a budapesti Noé Állatotthon Alapítvány egyik kollégája arról számolt be Facebook-oldalán, hogy a jó időt kihasználva túrázni vitt egy juhot, egy szarvast, két vaddisznót és négy kutyát.

18 pofonegyszerű, filléres DIY ötlet, hogy meglegyen az ünnepi hangulatod!

Csillog-villog a város, az emberek karácsonyi ritmusban nyüzsögnek kint is, bent is. Az évnek ebben a szakaszában szeretünk mindenféle díszekkel pepecselni, közben betenni régi számokat, és narancs-szegfűszeg illatba burkolózni. Már csak egy kandalló hiányzik, meg egy doromboló cica...

Volt egyszer egy otthon... (A vadon idővel mindent visszafoglal - képriport)

A természet idővel mindent visszahódít, nem is akármilyen módon!


NAPI BOLDOGSÁG