5 perc alatt a Föld körül - elképesztő videó és fotógaléria

17 ország. 343 nap. 6237 fotó. Egy csodálatos utazás.  


A film készítője Kien Lam. Eredetileg egy fiatal és jólmenő amerikai pénzügyi szakértő volt, akinek ígéretesen indult a pályafutása az úgynevezett "borostyán-ligás" diplomájával a zsebében. Aztán jött a fordulat: ahelyett, hogy továbbépítette volna a jövő bankvilágát felcsapott nemzetközi fotográfusnak és egy év alatt megfordult 6 kontinensen. Miután felmondott munkahelyén, összepakolta táskáját, felkapta a kameráját és vett egy "csak oda" repülőjegyet Londonba. 17 országgal később összeállt ez az elképesztő öt perces Föld körüli timelapse videó azokból a csodálatos helyekből ahová eljutott és azokkal az emberekkel akikkel találkozott.  Dőljünk hátra és merüljünk el a filmben! 

1 év a Föld körül 5 percben Kien Lam szemével.Anglia
Franciaország
Portugália
Spanyolország
Marocco
Egyiptom
Törökország
Jordánia
Thaiföld
Indonézia
Japán
Argentína
Uruguay
Chile
Bolívia
Peru
Usa


Kien Lam továbbra sem állt meg, a film elkészítése óta folytatta útjait. Mostanra már 6 kontinens 26 országát fotózta és az Antarktiszon is hívogatta a pingvineket egy két jó fotó reményében. A világjáró fotós munkáiból mi is szemezgettünk és összeállítottunk egy képgalériát, hogy fotó formájában is elmerülhessünk bolygónk szépségeiben. Íme: 

Utazás a Föld körül Kien Lam szemével. További fotókért kattints a képre! 


Tagadhatatlan, hogy a nézőnek sok minden megfordul a fejében miközben pörögnek a  videó képkockái. Bennünk egyre inkább Wass Albert szavai visszhangoztak, miszerint  "a víz szalad, de a kő marad, a kő marad", és benned? 


Szerző: Fodor Márta - Pozitív Nap


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Csak ámulunk: szenzációsak az év panorámafotói

Nem győzünk álmélkodni az év panorámafotóin! Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg az EPSON nemzetközi panorámafotós pályázatát, a győzteseket pedig szerdán ki is hirdették.

Ingyen szállhatunk meg olasz vendégházakban - egy feltétellel

La Settimana del Baratto. Magyarul Barter Hét. Így nevezik azt a kezdeményezést, amelynek köszönhetően több ezer olasz vendégszállóban ingyen pihenhetünk meg, ha készek vagyunk érte megdolgozni. A szó legszorosabb értelmében - írja a Condé Nast Traveler.

Előre szólunk, gombóc nő az ember torkában: 2017 legszebb esküvői képei

A Fearless Awards kiválasztotta a legjobb esküvői fotókat a 2017-es évből, mi pedig ezekből szemezgettünk. Ezek a képek bizonyítják, hogy milyen csodák rejlenek egy-egy jól elkapott pillanatban.

Feladta mindenét, hogy cicájával körbeutazza Ausztráliát

A kaland főhőse Willow, a macska volt...


NAPI BOLDOGSÁG