Hihetetlen otthonok, te melyiket választod? - 2. rész

Folytatjuk elképesztő otthonokról szóló sorozatunkat. Többek között labirintusház, WC-otthon és varázsgomba "kuckó" kerül terítékre a folytatásban!


Érdekes belegondolni abba, hogy az építők fejében mi fordulhatott meg, amikor megálmodták és kivitelezték cikkünk főszereplőit, a gyakran igencsak agyament otthonokat. Az biztos kreativitásból most sincs hiány!

Eperház Tokióban. Figyelem: beleharapni veszélyes!

Kocka házak a hollandiai Rotterdamban. Kapatosan kicsit nehéz lehet hazatalálni.

Szó szerint sziklaház a portugáliai Guimaraesben.

Isabelle de Beaufort és Bernard Ramus egy ihletett pillanatukban elkezdtek építeni egy labirintust házuk köré Cordes-sur-Cielben, Franciaországban. Lehet, hogy az anyóst várták vendégségbe?

Kuala Lumpur, Bird Island: "Zéró Energia Otthon". Nem csak jól néz ki, de még rezsi költség sincs. Ja és a hálóból akár horgászni is lehet, kell ennél több?

A "Teáskanna ház", Zillahban (USA). 1922-ben épült a Teapot Dome politikai botrány mementójaként, amibe még Warren G. Harding elnök és a Szövetségi Petroleum társaság is belekeveredett.


Laknál egy WC-ben? Nem? És ha így néz ki? A World Toilet Association (Nemzetközi Toalett Szervezet) építette Sim Jae-duck építésszel. Kipróbálhatod: Suweon városában, Dél-Koreában.

A levéldoboz ház, amit McBride Charles Ryan tervezett, egy igazán egyedi ausztrál otthon, kint és bent:
Magic Mushroom Vacation House - azaz a varázs gomba nyaraló Aspenben, Amerika egyik legfelkapottabb síparadicsomában. Íme kívül, belül:

Nigériában járunk Abuja városában. Megnyugtatunk mindenkit: nem repülőszerencsétlenség történt itt, hanem tulajdonosok, Said and Liza Jammal egyszerűen csak imádják a repülőket.

A feje tetejére állt minden... Szymbarkban (Lengyelország). A házat Daniel Czapiewski tervezte, hogy ezzel szimbolizálja a korábbi kommunizmus és a jelen kor rendszerének viszonyát.

És egy újabb "Gomba Ház", Cincinnati városában (Ohio, USA).


Ismét Lengyelország: Sopot városának egy meghatározó színfoltja. Vajon mit fogyasztott az építész tervezés közben?

Ha lemaradtál az első részről, itt megtalálod a többi őrült házat! Te melyikben élnél szívesen? Oszd meg velünk!

Szerző: Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A ház, amit 6 óra alatt fel tudsz építeni és amivel bárhova elköltözhetsz

Egy olasz cégnek és építészmérnöknek sikerült kiviteleznie egy olyan szuper házat, amelyet 6 óra alatt össze, majd ki lehet hajtogatni, feltenni egy teherautóra, és máris indulhat a szállítás, vagyis a költözés.

Ami nélkül nincs Karácsony: fények kül- és beltérre (giccsmentesen)

Karácsonykor sokan fényárba úsztatjuk az otthonunk kívül-belül. Most megkísérlünk túllépni a villogó olcsó túlzsúfolt felállásokon. Tény, hogy az ünnepi díszkivilágítás azért mégiscsak különleges! Mutatjuk, mire gondolunk!

Igazi hobbit-lak: ez lett az év ökoportája 2017-ben

A ház fából, kőből és szalmából készült, fabútorokkal és más természetes anyagokkal. A Bristol mellett "magasodó" családi fészek kívül és belül is varázslatos. A ház egy tóra néz, aminek látványában minden vendég gyönyörködhet. Nem csoda, hogy a legjelentősebb díjat nyerte el a gyönyörű ház Angliában.

+1 ok, amiért neked is kell egy robotporszívó

Ha te vagy az, aki imádja hétvégén végigporszívózni a lakást és térden állva szedegetni a porcicákat a kanapé alól, akkor ne olvass tovább. Ha viszont egy végleges, biztos megoldást keresel arra, hogy mindig, de tényleg mindig tiszta legyen a padló, és ez semmi erőfeszítésedbe ne kerüljön, akkor a robotporszívót neked találták ki.

Ez kéne legyen a házi feladat a gyerekednek a nyárra!

Reméljük Kati néni nem haragszik, hogy idéztük a gondolatait, és így még több szülőhöz és gyerekhez eljuttatjuk azokat!


NAPI BOLDOGSÁG