Törékeny világunk kínai porcelánautója 

Porcelán karosszériájú autóval közlekedik egy cserépművész Kínában. A kocsi "alapjáratban" vadonatúj Land Rover, és gazdája meghagyta az autó eredeti fémtestét, azt fedte be porcelánnal, méghozzá - és természetesen - kínai porcelánnal. 


A burkolatot - amely akár csempének is mondható - apránként gyűjtögette össze: edényeket vásárolt, majd pedig összetörte őket, hogy rásimulhassanak az autó felületére. Így a férfié a világ legtöröttebb karosszériájú autója, mely mégis teljesen ép.


"Az egész számomra azt jelképezi, hogy hatalmas energiáink, technikai fejlettségünk ellenére bolygónk mily törékeny. Ha mindannyin valamilyen törékeny dologgal bevont kocsit vezetnénk, talán jobban vigyáznánk világunkra" - mondta Csang Lian-csi.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

"Köszönök mindent" - elképesztő ajándékkal lepte meg mostohaapját ez a lány (+videó)

A következő videóban egy csodás pillanatnak lehetünk tanúi. Hiszen a szeretet nem ismer határokat, nem feltétlen szükséges vérrokoni kapcsolat ahhoz, hogy igazán szeressünk valakit. Ez a lány olyan meglepetéssel lepte meg mostohaapját, hogy annak a lélegzete is elállt.

Autómárkák egy új nézetből (képriport)

Viktorija Pashuta Los Angelesben élő fotós eljátszott a gondolattal: milyen nők lehetnének az egyes autómárkák?

Túlélt egy autóbalesetet, most mellvértet hord

Avagy az orvosi fűző viselése nem muszáj, hogy kellemetlen legyen.

Egy székely mester faautóján ámul a világ (+videó)

A Frankfurti Autószalon hatalmas csarnokai között, egy rejtett sarokban bújt meg az egyik legszebb látnivaló. Az erdélyi Szabó Péter alkotása, a Julia Roadster.

Online stoppolás

Létezik egy weboldal, ahol elég belépni és már is tucatjával válogathatunk sofőrök között, akikkel együtt utazhatunk, oda, ahova csak szeretnénk. Olyan ez mintha online stoppolnánk. Bárki beregisztrálhat, mint sofőr, vagy akár utas. Ez nem más, mint az oszkár, a magyar telekocsi-rendszer.