Érzelmek és Szülők iskolája indul Bagdy Emőkével

A pszichológia tudomány egyik legelismertebb szaktekintélye, professzora Dr. Bagdy Emőke kurzusokat indít a Független Pedagógiai Intézetben (FÜPI) egyetemistáknak, szülőknek, pedagógusoknak, pszichológusoknak, minden mentális felfrissülésre vágyónak.


Az Érzelmek Iskolája, a Szülők Iskolája és a Pedagógus Akadémia szeptembertől rendezi szemináriumait, havi rendszerességgel. Az előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket a fővédnök, Prof. Dr. Bagdy Emőke mellett a szakma neves előadói tartják.

 

Érzelmek Iskolája


Az interaktív előadások az agresszió, a konfliktusok és a szorongás kezelési módszerei mellett segítséget nyújtanak a stresszel való megküzdéshez, emellett a lelki egyensúly és az önbizalom megteremtésének módjára is alternatívát mutatnak. A képzés célja az új pszichológiai ismeretek átadása, a lelki egészség gondozásának, jelenkori szemléletének és gyakorlatának bemutatása, továbbá az érzelmi intelligencia fejlesztése.

 

Az előadásokat minden hónap első csütörtökén 17-20 óráig lehet meghallgatni, Prof. Dr. Bagdy Emőke vezetésével.

 

Részletes program - Érzelmek Iskolája

 

2012. szeptember 13.

Előadó: Prof. Dr. Bagdy Emőke pszichológus

Téma: Lelki egyensúly és önkarbantartás

 

2012. október 11.

Előadó: Jónai Éva Hava EMK tanár, Redő Julia EMK tanár

Téma: Önismeret, önsegítés, érzelmi intelligencia

 

2012. november 8.

Előadó: Jónai Éva Hava EMK, Redő Julia EMK tanár

Téma: Agressziókezelés, erőszakmentes kommunikáció

 

2012. december 13.

Előadó: Jónai Éva Hava EMK, Redő Julia EMK tanár

Téma: Konfliktusból a szívtől szívig kapcsolatok felé

 

Szülők Iskolája

A Szülők Iskolája ugyanúgy szól a feladat előtt álló fiatalokhoz, mint a kisgyermekes vagy a nagyobb korú gyermekkel rendelkező szülőkhöz. A szeminárium témái között a résztvevők a családműködési zavaroktól kezdve a gyerekek életkori sajátosságainak problémáján át a pszichoszomatikus zavarokig valamennyi felmerülő kérdésre választ kapnak. A programban tapasztalt szakemberek segítenek a szülővé válás nehézségeiben, a nevelés problémáinak megoldásában. Minden előadás után lehetőség nyílik kiscsoportos beszélgetésre (workshop), egyéni tanácsadásra.

 

Az előadásokat minden hónap második csütörtökén 17-20 óráig lehet meghallgatni, Prof. Dr. Bagdy Emőke vezetésével.

 

Részletes program - Szülők Iskolája

 

2012. szeptember 27.

Téma: Család, párkapcsolat, személyiségfejlődés: jelenkori változások, problémák és perspektívák.

Előadó: Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

 

2012. október 25.

Téma: A család működési sajátosságai

Előadó: Dr. Komlósi Piroska klinikai szakpszichológus, családterapeuta. :

 

2012. november 29.

Téma: Családtervezés, várandósság, szülés-születés. Magzati és újszülött kori készségek,

kompetenciák.

Előadó: Andrek Andrea pszichológus, tanácsadó.

 

2012. december 27.

Téma: Korai személyiségfejlődés: az első életév pszichológiai jellemzői

 Előadó: Dr. Földi Rita klinikai gyermek szakpszichológus, neuropszichológus.

 

Pedagógus Akadémia


A Pedagógus Akadémiában a naprakész pszichológiai tudás átadása mellett a pedagógusok mentálhigiénés támogatását tűzte ki célul a rendezvény szervezője, a FÜPI és a szeminárium

fővédnöke, Prof. Dr. Bagdy Emőke. A pszichoterapeuta vezetésével szeptembertől, minden hónap utolsó csütörtökén előkerül egy aktuális probléma, amelyet az előadó a résztvevőkkel együtt kielemez.

 

Az interaktív előadássorozat akkreditált pedagógusképzésnek is minősül, 30 órában és kreditpontot ér a pedagógusok számára. Az előadásokat az alábbi napokon 17-20 óra között lehet meghallgatni.

 

 

További információk: www.fupi.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Mennyire életrevaló a gyerekünk? Tesztelhetjük!

Sokan vannak, akik felnőttek bár, de gondot okoz számukra egy csekk kitöltse, vagy egy családi költségvetés elkészítése. Felnőnek úgy a gyermekeink, hogy nem látják a valódi világot, nem tudnak a "működési elveiről". Hogy ez a szülő kímélete vagy a fiatal érdektelensége miatt van így, a végkifejletet nézve tulajdonképp mindegy is...

Újra kell értékelnünk a nagyszülők szerepét, mert nagyon fontosak!

Boldogabbak azok gyerekek, akik több időt töltenek a nagyszüleikkel - és ez nem csak a puszta tapasztalat, kutatások is igazolják már. Így ahelyett, hogy egyre kevesebb teret kapnak unokáik életében, sok kedvezőtlen szociális hatást is ellensúlyozhatnak szerető jelenlétükkel.

Vekerdy: Így nevelhetsz boldog gyermeket!

A gyerekekkel való jó időtöltést nem kell napokhoz kötni - véli Vekerdy Tamás pszichológus, akinek a gyermek-szülő kapcsolat különféle stratégiáiról gyűjtöttük össze gondolatait.

Videón, ahogy kirobban az öröm egy 11 éves kislányból, amikor megtudja, örökbe fogadhatják

Az amerikai kislány megható reakcióját egy térfigyelő kamera vette fel az iskolájában. "Az őszinte öröm legtisztább megnyilvánulása." Így jellemezte a Utah államban található American Heritage iskola munkatársa a 11 éves lány reakcióját a hírre, hogy nevelőszülei hivatalosan is örökbe fogadhatják.

Az babák tízparancsolata, avagy nyílt levél a szülőknek egy újszülöttől

A skót NHS Ayrshire Maternity Unit Facebook-oldalán tűnt fel az a nyílt levél, amelytől az internet már megint egy kicsivel jobb hellyé vált. Azóta már az "újszülöttek tízparancsolataként" is emlegetik, annyira találó és szívhez szóló tanácsok vannak benne friss szülők számára.


NAPI BOLDOGSÁG