Igen, létezik: éttermek, ahol a vendég a szakács

Új divat hódít Tel-Aviv kulináris köreiben, több neves vendéglőben ugyanis a vendégek szakácsművészetükkel kápráztathatják el barátaikat, ismerőseiket.

Azokon a helyeken, ahol beengedik a konyhába a látogatókat, a tulajdonossal már előre megbeszélik a menüt, majd az újdonsült séfek reggeltől nekilátnak a sütés-főzésnek a gyakran velük együtt beszerzett hozzávalókból. Végül az irányításukkal elkészült ételeket megrendelheti az aznapi vendégsereg, köztük a különleges alkalomra meghívott családtagok, barátok és ismerősök.

Az új ötlet nyomán eddig elsősorban helyi hírességek, építészek, filmesek, múzeumi kurátorok lettek szakácsok egy napra, de nagykövetek, halászok és turisták is birtokba vették már időlegesen a vállalkozó szellemű éttermek konyháit.

Készül a fnom étel!


Tamar Kohen-cedek, a Cucina Tamar nevű vendéglő tulajdonosa elmondta, hogy nem kevés nehézséget jelent az új menük összeállítása a különleges vendéglátásra, és a hobbiszakácsok is gyakran meglepődnek, hogy mennyit kell dolgozniuk a színfalak mögött egy-egy sikeres ételsorért.

Az amatőr séfek saját menüikhez általában felhasználják gyermekkoruk otthoni ételeit, kedvenc fogásaikat édesanyjuk receptkönyvéből, de a nagyvilágban megízlelt ételkülönlegességeket is megpróbálják elkészíteni – írta az MTI.

Uri Dagan, aki egy filmes cég tulajdonosa, a Gedera 26 nevű vendéglőt hajtotta uralma alá egy estére. „El kellett mennem séfnek, hogy megvalósítsam elképzelésemet” - mondta. „Otthon sokat főzök, minden péntek este vendégeket fogadok. A főzés része annak, ami vagyok, annak, hogy kreatív és alkotó ember vagyok” - tette hozzá.


Forrás: MTI/sokszinuvidek.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Besétált az ajándékboltba egy szarvas, de az igazi meglepetés csak ezután következett

Mozgalmas időszaka ez az évnek, hiszen már csak napok kérdése, és itt a karácsony. Az amerikai Colorado államban, Fort Collins város egyik ajándékboltjában az eladók már hozzászoktak a megnövekedett forgalomhoz, a napokban betérő különleges vendégek azonban még őket is meglepték.

Ingyen szállhatunk meg olasz vendégházakban - egy feltétellel

La Settimana del Baratto. Magyarul Barter Hét. Így nevezik azt a kezdeményezést, amelynek köszönhetően több ezer olasz vendégszállóban ingyen pihenhetünk meg, ha készek vagyunk érte megdolgozni. A szó legszorosabb értelmében - írja a Condé Nast Traveler.

Egy vacsi a tengerszirti barlangba épített olasz étteremben?! Lélgzetelállító...

Polignano a Mare kisvárosában található az adriai tenger fölé nyúló Grotta Palazzese hotel étterme, aminek szépségét még mindig nehezen tudjuk ép ésszel felfogni. De jó lenne ma itt vacsorázni...!

Betiltották a mobilozást egy francia étteremben, hogy beszélgessenek egymással a vendégek

Hean-Noël Fluery a vidámság és a szórakozás nevében betiltotta a mobiltelefonok használatát az asztaloknál.

Újabb magyar gasztro-sikernek örülhetünk, ezúttal Bécsből!

Magyar gasztroblogger diadalmaskodott a bécsi elegáns és nívós étterem hobbiszakácsoknak kiírt versenyén!


NAPI BOLDOGSÁG