Újabb magyar gasztro-sikernek örülhetünk, ezúttal Bécsből!

A bécsi Park Hyatt Stefan Resch még a nyár folyamán hirdetett meg egy versenyt, hobbiszakácsoknak. A cél az volt, hogy kiváló hobbisták közül találjanak egyvalakit, akinek az étele megüti azt a mércét, mellyel egy nívós étterem étlapjára lehet kerülni. A magyar résztvevőnek ez sikerült.


Tóth-Nacsa Ági gasztroblogger, aki - ahogy ő is megfogalmazta a blogján: "Boldog oldalbordaként a konyhában partizánkodom, poros recepteket tisztogatok meg, kísérletezek."

A nyár folyamán megütötte a szemét egy felhívás, melyet a Park Hyatt Vienna konyhafőnöke hirdetett hobbiszakácsok részére. A verseny célja (fődíja) az volt, hogy megtalálják azt a lelkes, amatőr hobbiszakácsot, aki olyan ételt tud készíteni, mely az étterem téli étlapján is megállja a helyét.


A konyha
boldogkukta

A 3 fős döntőbe szerencsésen bekerült a magyar gasztroblogger is, s az igazán nívós környezetben megrendezett versenyen győzelmet aratott!

A nyertes abban a megtiszteltetésben részesül, hogy az általa kreált étel a téli étlapon az egyik állandó fogásként szerepel. Tóth-Nacsa Ági a Szarvascomb brandyvel, áfonyával, bébi zöldségekkel és szarvasgombával című ételkölteménnyel nyert.Boldog győztes!
boldogkukta

A nyeremény

"Azonnal kérdezi mindenki, hogy mi volt a nyereményem? Igazából a reakciók. Stefan Resch örömmel mondta ki a nevem, Fecóm büszke volt rám, István a tapasztalt magyar séf elismerő véleménnyel volt az ételről, a zsűri elégedetten pihent meg a kiváló ételsor után! Jó volt magyarnak lenni Bécsben!

Igazi elismerésként az én fogásom a világ egyik legnívósabb szállodaláncának bécsi éttermében a téli étlap állandó fogásaként fog majd szerepelni! Bárki megrendelheti majd a THE BANK Brasserie & Bar téli kínálatából bárki, aki betér az étterembe" - írja a büszke nyertes, Ági a blogján. 

Ezúton is gratulálunk neki a sikerhez! :)


Forrás: szeretlekmagyarország / Boldogkukta blog

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

alapanyag, ami nem hiányozhat a konyhádból húsvét előtt

Ja, és az sem elhanyagolható, hogy a húsvéti ünnep közeledtével igen jól mutatnak majd az ünnepi asztalunkon, mert finomak, szezonjuk van és nagyon jól mennek a sonkához, tojáshoz!

Így étkeztünk régen, avagy amikor még aludttejet ettünk joghurt helyett

A magyar konyha, minden híresztelés ellenére, egészséges. Legalábbis az a változata, ahogy eleink főztek még 70-80 évvel ezelőtt is.

3 szendvicsrecept, ami új dimenziót nyit a konyhádban

Kint hideg van, nincs időd nagyon főzni, de ennél valami laktató, finom, melege ételt? Íme, a megoldás: három szendvics, ami nem éppen a hétköznapi vajas-sonkás megoldás szintjén áll.

10 tökéletes leves fél óra alatt a cidrire

Repkednek a mínuszok, sál, sapka, nagykabát kell - beállt a totális tél. Muszáj forró leveseket enni, hát nem? Imádjuk őket, és észrevettük, hogy ahogy öregszünk, az érzés egyre fokozódik. 10 tipp!

10 élelmiszer, ami megmentheti a hétköznapokat - kamrába velük!

A legtöbb kamra, konyhaszekrény tartalmaz alapvető élelmiszereket, melyek szükségesek a mindennapi főzéshez. Ki akarna naponta lisztért vagy olajért rohangálni? Nyilván senki.


NAPI BOLDOGSÁG