Újabb magyar gasztro-sikernek örülhetünk, ezúttal Bécsből!


Tóth-Nacsa Ági gasztroblogger, aki - ahogy ő is megfogalmazta a blogján: "Boldog oldalbordaként a konyhában partizánkodom, poros recepteket tisztogatok meg, kísérletezek."

A nyár folyamán megütötte a szemét egy felhívás, melyet a Park Hyatt Vienna konyhafőnöke hirdetett hobbiszakácsok részére. A verseny célja (fődíja) az volt, hogy megtalálják azt a lelkes, amatőr hobbiszakácsot, aki olyan ételt tud készíteni, mely az étterem téli étlapján is megállja a helyét.


A konyha
boldogkukta

A 3 fős döntőbe szerencsésen bekerült a magyar gasztroblogger is, s az igazán nívós környezetben megrendezett versenyen győzelmet aratott!

A nyertes abban a megtiszteltetésben részesül, hogy az általa kreált étel a téli étlapon az egyik állandó fogásként szerepel. Tóth-Nacsa Ági a Szarvascomb brandyvel, áfonyával, bébi zöldségekkel és szarvasgombával című ételkölteménnyel nyert.Boldog győztes!
boldogkukta

A nyeremény

"Azonnal kérdezi mindenki, hogy mi volt a nyereményem? Igazából a reakciók. Stefan Resch örömmel mondta ki a nevem, Fecóm büszke volt rám, István a tapasztalt magyar séf elismerő véleménnyel volt az ételről, a zsűri elégedetten pihent meg a kiváló ételsor után! Jó volt magyarnak lenni Bécsben!

Igazi elismerésként az én fogásom a világ egyik legnívósabb szállodaláncának bécsi éttermében a téli étlap állandó fogásaként fog majd szerepelni! Bárki megrendelheti majd a THE BANK Brasserie & Bar téli kínálatából bárki, aki betér az étterembe" - írja a büszke nyertes, Ági a blogján. 

Ezúton is gratulálunk neki a sikerhez! :)


Forrás: szeretlekmagyarország / Boldogkukta blog

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Igazi hobbit-lak: ez lett az év ökoportája 2017-ben

A ház fából, kőből és szalmából készült, fabútorokkal és más természetes anyagokkal. A Bristol mellett "magasodó" családi fészek kívül és belül is varázslatos. A ház egy tóra néz, aminek látványában minden vendég gyönyörködhet. Nem csoda, hogy a legjelentősebb díjat nyerte el a gyönyörű ház Angliában.

Egy vacsi a tengerszirti barlangba épített olasz étteremben?! Lélgzetelállító...

Polignano a Mare kisvárosában található az adriai tenger fölé nyúló Grotta Palazzese hotel étterme, aminek szépségét még mindig nehezen tudjuk ép ésszel felfogni. De jó lenne ma itt vacsorázni...!

Idén nyáron készítsd el a tökéletes főtt kukoricát!

Első gondolatra a világ legegyszerűbb dolgának tűnik a főtt kukorica elkészítése. Mégis, ha belegondolunk, hányszor bosszankodtunk amiatt, hogy kemény, túlfőtt vagy éppen száraz volt a délutáni nasinak szánt főtt kukorica. Idén nyáron készítsük el tökéletesre!

Told a sü­tőbe a pa­ra­di­cso­mot és így alkoss elképesztő olasz recepteket

Imá­dod az olasz kony­hát, de nincs időd fű­sze­res pa­ra­di­csom­szósz fő­zé­sé­vel pe­pe­cselni? Ez a sült pa­ra­di­csom­szósz könnyen el­ké­szít­hető, és bár­mi­kor, bár­mi­lyen mennyi­ség­ben elő­kap­ha­tod a mély­hű­tőd­ből vagy a kam­rá­ból.

alapanyag, ami nem hiányozhat a konyhádból húsvét előtt

Ja, és az sem elhanyagolható, hogy a húsvéti ünnep közeledtével igen jól mutatnak majd az ünnepi asztalunkon, mert finomak, szezonjuk van és nagyon jól mennek a sonkához, tojáshoz!


NAPI BOLDOGSÁG