Ja, és az sem elhanyagolható, hogy a
húsvéti ünnep közeledtével igen jól mutatnak majd az ünnepi asztalunkon,
mert finomak, szezonjuk van és nagyon jól mennek a sonkához, tojáshoz!
Torma - az egyik legegészségesebb alapanyag, amit tavasszal használhatunk, amiről a legtöbb embernek valószínűleg a sonka jut az eszébe. Mértékkel használjuk, hiszen nagyon intenzív íze csípős hatást kelthet nagy dózisban, azonban majonézzel keverve isteni finom lett főtt húsokkal, sonkával. C-vitamin tartalma nagyon magas, így megfázás esetén kifejezetten ajánlott a fogyasztása.
Eper - az eper sokak egyik kedvenc gyümölcse, és lássuk be, a felhasználásának lehetősége gyakorlatilag végtelen. Reggel beledobhatjuk natúr joghurtba, vagy készíthetünk belőle smoothiet, esetleg turmixot, de zabkásával is nagyon finom lehet. Bármilyen süteményt vagy pohárkrémet díszíthetünk, illetve ízesíthetünk vele, vagy akár szirupot, szörpöt, lekvárt készíthetünk belőle.
Spenót - a tavasz első hírnökének is nevezett zöld levelek ugyanolyan finomak lehetnek főzelékként elkészítve, mint például burgonyapürével keverve, esetleg húsokhoz köretként tálalva. Terhesség alatt kifejezetten ajánlott magas folsavtartalma miatt, illetve remek vérnyomás szabályozó is, ezért fogyasztása mindenkinek erősen ajánlott.
Medvehagyma - fantasztikus alapanyag, amit gyakorlatilag bármihez lehet használni. Krémleveseket ízesíthetünk vele, szószokba, mártásokba, pestokhoz is hozzáadhatjuk, vagy tejszínes tésztaételekhez is remek választás lehet. Az íze sokkal inkább a fokhagymáéra, mintsem a hagymáéra emlékeztet, így egészen biztosan mindenki szeretni fogja.
Retek - a hidegtálak elmaradhatatlan része, hiszen tökéletes felvágottakhoz és péksüteményekhez, illetve más zöldségekkel együtt salátát is készíthetünk belőle. A tormához hasonlóan magas C-vitamin tartalma van, így nagyon egészséges. Kiváló lehet kora tavaszi szalonnasütések vagy grillpartik kellékeként.
Forrás: stylemagazin