5 alapanyag, ami nem hiányozhat a konyhádból húsvét előtt

Ja, és az sem elhanyagolható, hogy a húsvéti ünnep közeledtével igen jól mutatnak majd az ünnepi asztalunkon, mert finomak, szezonjuk van és nagyon jól mennek a sonkához, tojáshoz!

Torma - az egyik legegészségesebb alapanyag, amit tavasszal használhatunk, amiről a legtöbb embernek valószínűleg a sonka jut az eszébe. Mértékkel használjuk, hiszen nagyon intenzív íze csípős hatást kelthet nagy dózisban, azonban majonézzel keverve isteni finom lett főtt húsokkal, sonkával. C-vitamin tartalma nagyon magas, így megfázás esetén kifejezetten ajánlott a fogyasztása.


Eper - az eper sokak egyik kedvenc gyümölcse, és lássuk be, a felhasználásának lehetősége gyakorlatilag végtelen. Reggel beledobhatjuk natúr joghurtba, vagy készíthetünk belőle smoothiet, esetleg turmixot, de zabkásával is nagyon finom lehet. Bármilyen süteményt vagy pohárkrémet díszíthetünk, illetve ízesíthetünk vele, vagy akár szirupot, szörpöt, lekvárt készíthetünk belőle.


Spenót - a tavasz első hírnökének is nevezett zöld levelek ugyanolyan finomak lehetnek főzelékként elkészítve, mint például burgonyapürével keverve, esetleg húsokhoz köretként tálalva. Terhesség alatt kifejezetten ajánlott magas folsavtartalma miatt, illetve remek vérnyomás szabályozó is, ezért fogyasztása mindenkinek erősen ajánlott.


Medvehagyma - fantasztikus alapanyag, amit gyakorlatilag bármihez lehet használni. Krémleveseket ízesíthetünk vele, szószokba, mártásokba, pestokhoz is hozzáadhatjuk, vagy tejszínes tésztaételekhez is remek választás lehet. Az íze sokkal inkább a fokhagymáéra, mintsem a hagymáéra emlékeztet, így egészen biztosan mindenki szeretni fogja.


Retek - a hidegtálak elmaradhatatlan része, hiszen tökéletes felvágottakhoz és péksüteményekhez, illetve más zöldségekkel együtt salátát is készíthetünk belőle. A tormához hasonlóan magas C-vitamin tartalma van, így nagyon egészséges. Kiváló lehet kora tavaszi szalonnasütések vagy grillpartik kellékeként.


Forrás: stylemagazin

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy vacsi a tengerszirti barlangba épített olasz étteremben?! Lélgzetelállító...

Polignano a Mare kisvárosában található az adriai tenger fölé nyúló Grotta Palazzese hotel étterme, aminek szépségét még mindig nehezen tudjuk ép ésszel felfogni. De jó lenne ma itt vacsorázni...!

Virágtenger az asztalra: gyönyörű virágok, amik nélkül nem múlhat el a húsvét!

Csempészd be a tavaszt az otthonodba mesésen illatozó, könnyen elkészíthető virágkompozíciókkal, hogy gyönyörű legyen a húsvéti asztal, amikor körülüli a család. Mutatjuk a (szerintünk) legjobb húsvéti virágokat, és tippjeinket!

Így étkeztünk régen, avagy amikor még aludttejet ettünk joghurt helyett

A magyar konyha, minden híresztelés ellenére, egészséges. Legalábbis az a változata, ahogy eleink főztek még 70-80 évvel ezelőtt is.

3 szendvicsrecept, ami új dimenziót nyit a konyhádban

Kint hideg van, nincs időd nagyon főzni, de ennél valami laktató, finom, melege ételt? Íme, a megoldás: három szendvics, ami nem éppen a hétköznapi vajas-sonkás megoldás szintjén áll.

10 tökéletes leves fél óra alatt a cidrire

Beállt a hűvös idő, reggelente elkél már a sál, sapka - hamarosan repkednek a mínuszok. Muszáj forró leveseket enni, hát nem? Imádjuk őket, és észrevettük, hogy ahogy öregszünk, az érzés egyre fokozódik. 10 tipp!


NAPI BOLDOGSÁG