5 alapanyag, ami nem hiányozhat a konyhádból húsvét előtt

Tavasszal erősen ajánlott az egészséges ételek fogyasztása, amelyekkel pótolhatjuk a télen felhasznált vitaminokat. Mivel ilyenkor jellemzően könnyebben náthásak leszünk, ezért jó tudni, hogy számos növény a most következők közül kifejezetten jó lehet arra, hogy a megfázás tüneteit enyhítsük vele. Mindemellett természetesen rengeteg finom ételt készíthetünk belőlük.

Ja, és az sem elhanyagolható, hogy a húsvéti ünnep közeledtével igen jól mutatnak majd az ünnepi asztalunkon, mert finomak, szezonjuk van és nagyon jól mennek a sonkához, tojáshoz!

Torma - az egyik legegészségesebb alapanyag, amit tavasszal használhatunk, amiről a legtöbb embernek valószínűleg a sonka jut az eszébe. Mértékkel használjuk, hiszen nagyon intenzív íze csípős hatást kelthet nagy dózisban, azonban majonézzel keverve isteni finom lett főtt húsokkal, sonkával. C-vitamin tartalma nagyon magas, így megfázás esetén kifejezetten ajánlott a fogyasztása.


Eper - az eper sokak egyik kedvenc gyümölcse, és lássuk be, a felhasználásának lehetősége gyakorlatilag végtelen. Reggel beledobhatjuk natúr joghurtba, vagy készíthetünk belőle smoothiet, esetleg turmixot, de zabkásával is nagyon finom lehet. Bármilyen süteményt vagy pohárkrémet díszíthetünk, illetve ízesíthetünk vele, vagy akár szirupot, szörpöt, lekvárt készíthetünk belőle.


Spenót - a tavasz első hírnökének is nevezett zöld levelek ugyanolyan finomak lehetnek főzelékként elkészítve, mint például burgonyapürével keverve, esetleg húsokhoz köretként tálalva. Terhesség alatt kifejezetten ajánlott magas folsavtartalma miatt, illetve remek vérnyomás szabályozó is, ezért fogyasztása mindenkinek erősen ajánlott.


Medvehagyma - fantasztikus alapanyag, amit gyakorlatilag bármihez lehet használni. Krémleveseket ízesíthetünk vele, szószokba, mártásokba, pestokhoz is hozzáadhatjuk, vagy tejszínes tésztaételekhez is remek választás lehet. Az íze sokkal inkább a fokhagymáéra, mintsem a hagymáéra emlékeztet, így egészen biztosan mindenki szeretni fogja.


Retek - a hidegtálak elmaradhatatlan része, hiszen tökéletes felvágottakhoz és péksüteményekhez, illetve más zöldségekkel együtt salátát is készíthetünk belőle. A tormához hasonlóan magas C-vitamin tartalma van, így nagyon egészséges. Kiváló lehet kora tavaszi szalonnasütések vagy grillpartik kellékeként.


Forrás: stylemagazin

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Virágtenger az asztalra: gyönyörű virágok, amik nélkül nem múlhat el a húsvét!

Csempészd be a tavaszt az otthonodba mesésen illatozó, könnyen elkészíthető virágkompozíciókkal, hogy gyönyörű legyen a húsvéti asztal, amikor körülüli a család. Mutatjuk a (szerintünk) legjobb húsvéti virágokat, és tippjeinket!

Így étkeztünk régen, avagy amikor még aludttejet ettünk joghurt helyett

A magyar konyha, minden híresztelés ellenére, egészséges. Legalábbis az a változata, ahogy eleink főztek még 70-80 évvel ezelőtt is.

3 szendvicsrecept, ami új dimenziót nyit a konyhádban

Kint hideg van, nincs időd nagyon főzni, de ennél valami laktató, finom, melege ételt? Íme, a megoldás: három szendvics, ami nem éppen a hétköznapi vajas-sonkás megoldás szintjén áll.

10 tökéletes leves fél óra alatt a cidrire

Repkednek a mínuszok, sál, sapka, nagykabát kell - beállt a totális tél. Muszáj forró leveseket enni, hát nem? Imádjuk őket, és észrevettük, hogy ahogy öregszünk, az érzés egyre fokozódik. 10 tipp!

Újabb magyar gasztro-sikernek örülhetünk, ezúttal Bécsből!

Magyar gasztroblogger diadalmaskodott a bécsi elegáns és nívós étterem hobbiszakácsoknak kiírt versenyén!


NAPI BOLDOGSÁG