Virágtenger az asztalra: gyönyörű virágok, amik nélkül nem múlhat el a húsvét!

Csempészd be a tavaszt az otthonodba mesésen illatozó, könnyen elkészíthető virágkompozíciókkal, hogy gyönyörű legyen a húsvéti asztal, amikor körülüli a család. Mutatjuk a (szerintünk) legjobb húsvéti virágokat, és tippjeinket!Nem muszáj a virágárusnál kapható, méregdrágán megkötött variációt választanod, ugyanis otthon is könnyedén készíthetsz látványos bokrétákat az ünnepre, főleg, ha saját nevelésű virágokat használsz. (Hogy jövőre tied legyen a legvirágosabb kert vagy balkon az utcában, olvass tovább itt).

Tedd üdévé, egyszersmind meghitté a nappalit, vagy az ünnepi asztalt a lehető legegyszerűbben!


Jácint
A jácint csodálatos színeivel és erőteljes illatával egyaránt hódít. Nagyon hálás növény, akár a hagymán hagyva akár vázába helyezve hetekig gyönyörködhetünk fehér, kék, rózsaszín, piros vagy sárga színben pompázó virágaiban.

Nárcisz
A nap színét magukon viselő nárciszok az önimádat jelképei a görög mitológia szerint. Sok fajtája ismert, vegyesen alkalmazva mutat igazán.


Tipp:
Állítsd a nárciszokat egy egyszerű befőttesüvegbe, majd egy organza darabbal fogd össze az egészet, és kösd át egy szalaggal. Amennyire egyszerű, annyira látványos.


Írisz
Az íriszek közül ilyenkor még csak korai, mini fajták nyílnak. Mégis , akár nyárra is, jó választás, hiszen a nőszirom vagy írisz (Iris) az egyik legkönnyebben nevelhető, viszonylag igénytelen dísznövényünk, amely ugyanakkor évről évre rengeteg szépséggel ajándékozhat meg minket.


Virágainak szín- és alakgazdagsága az orchideákéval vetekszik. Szemet gyönyörködtető formájú és csodálatos színű virágok, amelyek csoportokba ültetve kivételes hangulatot adnak a kertnek.Különleges formájuk kék vagy lila színben egyaránt nagyon látványos.  

Tulipán
A Perzsiából származó tulipán nevét a formája miatt a turbánról kapta.  Cserépben vagy vágott formában egyaránt jól érvényesül. A látványos dekorációhoz nem kell sok belőle, akár kecses üvegben is fenséges.Tipp: természetesen nincs tavasz, vagy húsvét tulipán nélkül. Az ártatlanságot sugárzó, klasszikus virág a legjobban egy locsolókannában vagy egy retro főzőedényben érvényesül, persze többedmagával.Biztosak vagyunk benne, hogy ezekből a csodás virágokból Te is megtalálod a kedvedre valót. Bármelyiket választva vidámabbá és kívánatosabbá teheted az ünnepi asztalt. Ha pedig szeretnél saját virágot az asztalodra, akkor válaszd a Bakker prémium virághagymáit:Pozitív Nap

Szponzorált tartalmat olvastál

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

11 zseniális ültetési öltet: így hasznosíts kreatívan újra a kertedben

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk azonban újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek.

A hűség, az ellenállás és a tisztesség története

Mindenféle felhang nélkül, amikor az összetartás és a szeretet működik, a Föld virágzó hellyé válik... Erről szól ez a videó, sallangmentesen, vegytisztán.

ZSIMÜ: Összművészeti zsongás egy hétig Budapesten

Számtalan értékes program várja az érdeklődőket, mi most közülük hármat ajánlunk nektek, amik (szerintünk) ütősen és tartalmasan pezsdítik a főváros tavaszi zsongását!

6 tipp kezdő kertészeknek: így ültess kertbe, balkonra!

A kertészkedés nem különösebben bonyolult feladat. Hogyan fogj hozzá az ültetéshez kezdőként? 5 tippel segítünk, és növényeid csodaszép levelekkel, virágokkal hálálják meg a gondos előkészítést és az ültetést követő rendszeres ápolást.

dolog, amiért a kertészkedés boldog embert terem

Napjaink rohanó, kütyüs, betonnal tarkított világában igazi felüdülés, ha kijuthatunk a szabadba. Ennél csak az a jobb, amikor ezt a saját kerítésünkön belül tehetjük meg. Hogy a kert ápolásához meghozzuk a kedved, öt indokot adunk arra, hogy kerted csinosítása miért fog lelki boldogságot okozni Neked is, mert földes kézzel, hidd el, boldogabb az élet!


NAPI BOLDOGSÁG