Virágtenger az asztalra: gyönyörű virágok, amik nélkül nem múlhat el a húsvét!Nem muszáj a virágárusnál kapható, méregdrágán megkötött variációt választanod, ugyanis otthon is könnyedén készíthetsz látványos bokrétákat az ünnepre, főleg, ha saját nevelésű virágokat használsz. (Hogy jövőre tied legyen a legvirágosabb kert vagy balkon az utcában, olvass tovább itt).

Tedd üdévé, egyszersmind meghitté a nappalit, vagy az ünnepi asztalt a lehető legegyszerűbben!


Jácint
A jácint csodálatos színeivel és erőteljes illatával egyaránt hódít. Nagyon hálás növény, akár a hagymán hagyva akár vázába helyezve hetekig gyönyörködhetünk fehér, kék, rózsaszín, piros vagy sárga színben pompázó virágaiban.

Nárcisz
A nap színét magukon viselő nárciszok az önimádat jelképei a görög mitológia szerint. Sok fajtája ismert, vegyesen alkalmazva mutat igazán.


Tipp:
Állítsd a nárciszokat egy egyszerű befőttesüvegbe, majd egy organza darabbal fogd össze az egészet, és kösd át egy szalaggal. Amennyire egyszerű, annyira látványos.


Írisz
Az íriszek közül ilyenkor még csak korai, mini fajták nyílnak. Mégis , akár nyárra is, jó választás, hiszen a nőszirom vagy írisz (Iris) az egyik legkönnyebben nevelhető, viszonylag igénytelen dísznövényünk, amely ugyanakkor évről évre rengeteg szépséggel ajándékozhat meg minket.


Virágainak szín- és alakgazdagsága az orchideákéval vetekszik. Szemet gyönyörködtető formájú és csodálatos színű virágok, amelyek csoportokba ültetve kivételes hangulatot adnak a kertnek.Különleges formájuk kék vagy lila színben egyaránt nagyon látványos.  

Tulipán
A Perzsiából származó tulipán nevét a formája miatt a turbánról kapta.  Cserépben vagy vágott formában egyaránt jól érvényesül. A látványos dekorációhoz nem kell sok belőle, akár kecses üvegben is fenséges.Tipp: természetesen nincs tavasz, vagy húsvét tulipán nélkül. Az ártatlanságot sugárzó, klasszikus virág a legjobban egy locsolókannában vagy egy retro főzőedényben érvényesül, persze többedmagával.Biztosak vagyunk benne, hogy ezekből a csodás virágokból Te is megtalálod a kedvedre valót. Bármelyiket választva vidámabbá és kívánatosabbá teheted az ünnepi asztalt. Ha pedig szeretnél saját virágot az asztalodra, akkor válaszd a Bakker prémium virághagymáit:Pozitív Nap

Szponzorált tartalmat olvastál

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Virágba borult földünk legszárazabb területe: csodaszép fotók a ritka jelenségről

Idén ismét virágba borult földünk legszárazabb területe, a chilei Atacama-sivatag. A virágzó sivatagnak nevezett jelenség olyankor következik be, amikor az El Niño hatására bő csapadék hullik az egyébként rendkívül csapadékszegény területre.

Több ezernyi lótusz nyílt ki egy thaiföldi nemzeti parkban tíz év szünet után

A színpompás növény a szárazság és a környezetszennyezés miatt az elmúlt években teljesen eltűnt a park tavaiból tavaiból. De 2017-ben csodával határos módon újra nyílni kezdtek. Fantasztikus felvételek következnek!

26 év. Ennyi idő alatt újratelepítette az esőerdőt ez a házaspár

Felemelő történet a hétköznapok valós hőseiről. Egy házaspár, akik virágzó erdőt teremtett ott, ahol már szinte minden élet eltűnt...

Ezek a virágok most nekünk nyílnak: most öltözik pirosba sokfelé a határ (vöröslő képsorozat a pipacsmezőkről)

Pirosba öltözött az ország sok részén a határ. Ezek a virágok most nekünk nyílnak...

11 zseniális ültetési öltet: így hasznosíts kreatívan újra a kertedben

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk azonban újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek.


NAPI BOLDOGSÁG