Virágtenger az asztalra: gyönyörű virágok, amik nélkül nem múlhat el a húsvét!

Csempészd be a tavaszt az otthonodba mesésen illatozó, könnyen elkészíthető virágkompozíciókkal, hogy gyönyörű legyen a húsvéti asztal, amikor körülüli a család. Mutatjuk a (szerintünk) legjobb húsvéti virágokat, és tippjeinket!Nem muszáj a virágárusnál kapható, méregdrágán megkötött variációt választanod, ugyanis otthon is könnyedén készíthetsz látványos bokrétákat az ünnepre, főleg, ha saját nevelésű virágokat használsz. (Hogy jövőre tied legyen a legvirágosabb kert vagy balkon az utcában, olvass tovább itt).

Tedd üdévé, egyszersmind meghitté a nappalit, vagy az ünnepi asztalt a lehető legegyszerűbben!


Jácint
A jácint csodálatos színeivel és erőteljes illatával egyaránt hódít. Nagyon hálás növény, akár a hagymán hagyva akár vázába helyezve hetekig gyönyörködhetünk fehér, kék, rózsaszín, piros vagy sárga színben pompázó virágaiban.

Nárcisz
A nap színét magukon viselő nárciszok az önimádat jelképei a görög mitológia szerint. Sok fajtája ismert, vegyesen alkalmazva mutat igazán.


Tipp:
Állítsd a nárciszokat egy egyszerű befőttesüvegbe, majd egy organza darabbal fogd össze az egészet, és kösd át egy szalaggal. Amennyire egyszerű, annyira látványos.


Írisz
Az íriszek közül ilyenkor még csak korai, mini fajták nyílnak. Mégis , akár nyárra is, jó választás, hiszen a nőszirom vagy írisz (Iris) az egyik legkönnyebben nevelhető, viszonylag igénytelen dísznövényünk, amely ugyanakkor évről évre rengeteg szépséggel ajándékozhat meg minket.


Virágainak szín- és alakgazdagsága az orchideákéval vetekszik. Szemet gyönyörködtető formájú és csodálatos színű virágok, amelyek csoportokba ültetve kivételes hangulatot adnak a kertnek.Különleges formájuk kék vagy lila színben egyaránt nagyon látványos.  

Tulipán
A Perzsiából származó tulipán nevét a formája miatt a turbánról kapta.  Cserépben vagy vágott formában egyaránt jól érvényesül. A látványos dekorációhoz nem kell sok belőle, akár kecses üvegben is fenséges.Tipp: természetesen nincs tavasz, vagy húsvét tulipán nélkül. Az ártatlanságot sugárzó, klasszikus virág a legjobban egy locsolókannában vagy egy retro főzőedényben érvényesül, persze többedmagával.Biztosak vagyunk benne, hogy ezekből a csodás virágokból Te is megtalálod a kedvedre valót. Bármelyiket választva vidámabbá és kívánatosabbá teheted az ünnepi asztalt. Ha pedig szeretnél saját virágot az asztalodra, akkor válaszd a Bakker prémium virághagymáit:Pozitív Nap

Szponzorált tartalmat olvastál

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

dolog, amiért a kertészkedés boldog embert terem

Napjaink rohanó, kütyüs, betonnal tarkított világában igazi felüdülés, ha kijuthatunk a szabadba. Ennél csak az a jobb, amikor ezt a saját kerítésünkön belül tehetjük meg. Hogy a kert ápolásához meghozzuk a kedved, öt indokot adunk arra, hogy kerted csinosítása miért fog lelki boldogságot okozni Neked is, mert földes kézzel, hidd el, boldogabb az élet!

Ez bizony nem photoshop: Kék virágszőnyegbe borult a mesebeli erdő

Ha tavasz, akkor virágpompa. Kezdődött mindez a hóvirágok nyílásával, közben bámulatos látványt nyújtott a cseresznyefa virágzása is. Most pedig páratlan látványt nyújtanak a harangvirág-mezők.

Most zajlik a földkerekség egyik legszebb virágzása - megmutatjuk!

Március végével és áprilisban egy hatalmas, színpompás hullám söpör végig Japánon. A városok, kertek, hegyek és völgyek rózsaszínbe és fehérbe borulva ünneplik a tavaszt, a világ pedig tátott szájjal irigykedik a képek láttán.

alapanyag, ami nem hiányozhat a konyhádból húsvét előtt

Ja, és az sem elhanyagolható, hogy a húsvéti ünnep közeledtével igen jól mutatnak majd az ünnepi asztalunkon, mert finomak, szezonjuk van és nagyon jól mennek a sonkához, tojáshoz!

Mit üzennek a virágok? - Ezt tudatják veled, ha ezt a 8 szépséget kapod ajándékba

Üzenhetünk is virággal, mert mindegyiknek külön jelentése van. Uraim, tanulmányozzák át a listát, s válasszanak virágot aszerint, hogy mit üzennének szerelmüknek, nőrokonuknak, barátnőjüknek. Hölgyeim, önök pedig olvassanak a virágokból!


NAPI BOLDOGSÁG