Magyarország az objektíven keresztül (képriport)


Gyönyörű országunk ezer arcáról gyűjtöttük össze nektek - a szerintünk - legszebb fotókat, hogy Ti is újra beleszerethessetek az elképesztő tájakba. Átélhessétek a felejthetetlen pillanatokat, a csak itt érezhető hangulatokat! Ez a sokféleség maga Magyarország, ahogy a fotósok látják!


A budapesti fürdőket minden idelátogató külföldi ismeri, legalább hallásból. Ami Vitale pedig egy remek sorozatot készített a National Geographic számára!Dvornik Gábor fotója szintén a National Geographic magazinhoz köthető, hiszen a magazin oldalán 2015. január 3-án a nap képe lett! Ezt a gyönyörű, ködös tavat Sződligeten találhatod meg! A ráckevei Duna sor nemcsak piacáról, de lélegzetelállító látványáról is híres! Mind a Duna feletti felhők a hajnali órákban, mind a fasort belepő köd és napsugár megéri az egy-két napos kirándulást.


Engyel Gábor


Zsarnovszky Boja


Engyel GáborZsarnovszky Boja


Bár nincsenek hatalmas hegyeink. Talán az osztrákok, vagy az amerikaiak szemében mindössze domboknak hatnak a Börzsöny, vagy a Zemplén csúcsai. Azért legyünk rájuk büszke, hiszen olyan várak, tisztások és élővilág bújik meg egy-egy magaslat mögött, amit máshol nem láthatsz! Ilyen például a regéci vár és az Őrségi Nemzeti Park is!


A magyar tenger: a Balaton. Hiszed, vagy sem, nemcsak a hűs víz az, ami hívogató! Katonás sorban álló szőlőtőkék, gyönyörű naplementék a stégek fölött és az aranyhíd!

Muhi mellett található ez az 1241-es csatának emléket állító jelképes sírhalmon, amit a National Geographic fotósa, James L. Stanfield is felfedezett. Ez a sódomb olyan, mintha nem is erről a bolygóról származna! Egerszalókon még meg is mártózhatsz a termálvízben, ami ezt a fura képződményt okozza!


H. Szabó Sándor/ORFK


Gondoltátok volna, hogy Budapesten búvárkodni is tudnál? A József-hegy a világ legnagyobb termálvizes barlangját rejti! Olvass róla többet itt: Újabb egyedülálló csoda, ami csak Budapestnek vanNincs is szebb, mint az élénk sárga repceföld vagy a pirosló pipacsmező! 


Engyel Gábor

Néha viharosra fordul az idő Budapest felett, de a fotósok ebben a zord időben is remek fotókat készítenek!Vadvilágunk is elképesztő, annak ellenére, hogy sokan talán azt gondolják, Európában bárhol megtalálhatóak az itt élő fajok. Erről tanúskodik a nemzetközi elismerésben részesült Vad Magyarország film is, amit már ingyen is megnézhettek:


Ha szeretnétek még több csodálatos képet látni Magyarországról, akkor nézzétek meg a Duna, Európa gyöngyszeme című filmet, amit részletekben megtaláltok a Youtube-on. 


                                                 A film bemutatója


Pozitív Nap - Kulcsár Tímea Ágnes


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

12 aranyköpés gyerekkorunk nagy kedvencétől, Dr. Bubótól

Igaz, ami igaz, anno nagyon szerettük. Ma pedig érdemes újra elmerülnünk benne, mert bőven. hordoz mondanivalót a 21. század emberének is.

Csak ámulunk: szenzációsak az év panorámafotói

Nem győzünk álmélkodni az év panorámafotóin! Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg az EPSON nemzetközi panorámafotós pályázatát, a győzteseket pedig szerdán ki is hirdették.

HÚSLEVES (nem egyszerűen gyógyszer és ebéd, nem egy szimpla étel, a húsleves a minden)

Ez a film a karácsonyi húsleves készítését dolgozza fel, de ne a klasszikus főzőműsorra gondoljon valaki, ha esetleg tervbe veszi a megnézését. Inkább a főzés hangulata, és közege ami lényeges. A videó hangulata, a nyugalma, visszarepít egy szebb világba!

Előre szólunk, gombóc nő az ember torkában: 2017 legszebb esküvői képei

A Fearless Awards kiválasztotta a legjobb esküvői fotókat a 2017-es évből, mi pedig ezekből szemezgettünk. Ezek a képek bizonyítják, hogy milyen csodák rejlenek egy-egy jól elkapott pillanatban.


NAPI BOLDOGSÁG