Így kel életre egy elfeledett női arc!

A melbourne-i egyetem raktára hihetetlen titkok őrzője. Innen került elő, a feledés homályából az ókori egyiptomi hercegnő mumifikálódott feje, melínek létezéséről a tudósok többsége nem is tudott.Az egyetem Orvostudományi-, Fogászati és Egészségtudományi Kar új projektjének keretében most "feltámadhatott" a legendás Meritamon. Az orvostudományt, kriminológiát, komputertomográfiás vizsgálatot, 3D-nyomtatást, egyiptológiát és művészetet is magába foglaló program során egy 18-25 éves nő arcát rekonstruálták. - írja a National Geographic.


Azt, hogy miként halt meg a mai napig rejtély övezi, azonban hála a technológiának egy kicsit közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy ki is volt, miként élt, mit evett és honnan származott.


Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Papírjaguárnak, szász Porschénak, NDK-Volkswagennek is csúfolták: 60 éves a kultikus Trabi

Hatvan éve gurult le a futószalagról az első Trabant. Egészen pontosan 1957. november 7-én hagyta el a kelet-németországi Zwickau Sachsenring autógyárát a mára kultikussá vált Trabant első példánya.

Mit üzennek a virágok? - Ezt tudatják veled, ha ezt a 8 szépséget kapod ajándékba

Üzenhetünk is virággal, mert mindegyiknek külön jelentése van. Uraim, tanulmányozzák át a listát, s válasszanak virágot aszerint, hogy mit üzennének szerelmüknek, nőrokonuknak, barátnőjüknek. Hölgyeim, önök pedig olvassanak a virágokból!

Őszinte képeken a 80-as évek magyar valósága

Akik a 80-as években már éltek és nem csecsemők voltak, sok emléket felidéznek a Ritkán látható történelem blog fotói. Akik pedig még nem éltek akkor, megismerhetik a 80-as évek magyar valóságát.

A szülészorvos, aki énekkel köszönt minden, a keze között világra jövő kisbabát (+videó)

Mikor kisbaba születik, a világ számos kultúráinak tagjai különféle szertartásokat tartanak, így köszöntve a kis jövevény világra jöttét. Ilyenkor mindenki örül, ünnepel, táncol, és énekel. Ahogyan ez a fantasztikusan vidám és kedves szülész-nőgyógyász szakorvos is.

15 ritka fotó, melyet még nem láttál (ezúttal a történelem mosolygósabb oldaláról!)

Minden fénykép mögött egy történet, egy különleges, egyszeri pillanat rejtőzik. A most következő fényképek egyike sem ábrázol sorsfordító pillanatot, de mégis rendkívüliek.


NAPI BOLDOGSÁG