A szülészorvos, aki énekkel köszönt minden, a keze között világra jövő kisbabát (+videó)

Talán minden kisbabának így kéne világra jönnie, vagyis ilyen légkörbe megérkeznie! Dr. Carey Andrew-Jaja szülés-nőgyógyász, aki saját bevallása szerint, praxisa során már 8000 babánál is többnek segített világra jönni, és szinte biztos benne, hogy közülük legalább 7 ezernek énekelt is.


Dr. Carey tudja, hogy milyen fontos az a pillanat, amikor a baba megérkezik a világba és nem mindegy, milyen közeg és hangulat fogadja ilyenkor a csöppséget. Azt vallja, hogy minden újszülött egyedi és különleges személyiség, és azzal  hogy énekel nekik (gyakran az egész stábot megénekelteti a kicsi tiszteletére), szeretne a maga módján hozzájárulni a pici fejlődéséhez és nagyszerű felnőtté válásához. 

A több ezer gyermeket, akik a keze között születtek meg, minden egyes alkalommal nagy széles mosollyal köszönti és sosem felejtett el nekik dalolva kívánni boldog születésnapot. Az orvos még rezidensként dolgozott, ekkor került egy rangidős kollégája mellé gyakorlatra, aki mindig énekelt a kicsiknek. Ő kérte meg Careyt, ha nyugdíjba vonul, folytassa a hagyományt. Az orvos ezt furcsálta eleinte, de aztán rájött, milyen fontos jelentősége van ennek. Az azóta eltelt évek óta minden csöppségnek énekelt!


Dr. Carey énekli a Wonderful World c. dalt egy újszülöttnek és anyukájának

Elsőre nem igazán tetszett az ötlet a fiatal orvosnak, hogy énekeljen az éppen csak megszületett babáknak, de végül úgy döntött, hogy tovább viszi a hagyományt, akik valószínűleg így sokkal nyugodtabb, békésebb környezetben látják meg a napvilágot, hiszen már bizonyított tény, hogy ebben a korban, a csecsemők képesek megérezni, hogy milyen hangulat fogadja őket, mikor megszületnek.

- Mikor egy kisbabának éneklek, a jövő egy fontos kis életének éneklek, aki egyedi teremtés, de mindegyik baba különleges. Mikor kézbe veszem őket, akkor egy kis csodát tartok a karomban. Rájövök arra is, hogy milyen szép a világ, és ilyenkor egy pillanatra megfeledkezem a sok rossz dologról, krízisről, ami körbevesz bennünket - vallja az orvos, akinek már "unokája" is született, hiszen az egyik kicsi édesapját is ő segítette világra.
Éljenek az ilyen emberek, mint Dr. Carey, akik nem csak szaktudással, de lélekkel is végzik munkájukat. És közben merik ünnepelni az életet! :)


Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

24 dolog, amit csak a terhes nők értenek

A reggeli rosszullét, a folyamatosan, végtelenségig növekvő pocak és az álmatlanul töltött éjszakák... de megéri! Az viszont biztos, hogy következő 24 nyűggel találkozol a terhesség alatt.

Színekben úszik egész India: ma elkezdődött a tavasz ünnepe, a Holi! (+képek)

Miért festékes ma még a Google kereső logója is? És egyáltalán, mi az a Holi? És miért dobálják ma egymást Indiában (és a világ számos más pontján is) az emberek színekkel? A választ megtudod, ha lejjebb görgetsz!

Ilyen kórusvezető kellene minden iskolába: ez a magyar diákkórus százezrek szívébe lopta be magát (+videó)

Belopta magát százezrek szívébe a gyönki énektanárnő és diákkórusa, nem véletlen, hogy sokan mondják: ilyen kórusvezető kellene minden iskolába.

Hogyan adjuk hírül, hogy bővül a család? Így! 27 babaváró fotó, a legjobbak közül

Egy jó fénykép többet mond ezer szónál - tartja a mondás. Jelen esetben ez többszörösen igaz.

Csorgó napsugár őszre, télre

Mi, magyarok alig eszünk mézet, pedig a hazai méz megállja a helyét bárhol a világban - írja a cookta.hu. Semmivel nincs benne több kalória, mint a cukorban, ugyanakkor igazi áldás. Úgy is nevezik: az istenek eledele.


NAPI BOLDOGSÁG