Ilyen kórusvezető kellene minden iskolába: ez a magyar diákkórus százezrek szívébe lopta be magát (+videó)


Néhány napja "ezerrel pörög" az interneten a Tolna megyei Gyönk általános iskolájának farsangján készült videó. Valljuk meg, nem szokványos a produkció, melyen a csinos kórusvezető-énektanárnő vezetésével a legendás P. Mobil rockzenekar "A Zöld, a Bíbor és a Fekete" című dalát adják elő.

Schuster Lóránt, a P. Mobil vezetője osztotta meg Facebook-oldalán a felvételt, mely valóságos lavinát indított el. A félmilliónál is több nézőt vonzó rönki produkció a zenekar közösségi oldalán minden korábbi nézettséget megdöntött. Túl azon, hogy a kommentelők a legtöbb esetben a kórusvezetőnek bókoltak, sok hozzászóló megjegyezte: ilyen elhivatott énektanár kellene minden iskolába. Egy szó mint száz: ezzel a módszerrel bizonyára nagyon sok kisdiák kedvelné meg az igényes zenét, de az éneket mindenképpen.


Harmónia - Rend-Band Gyermekkórus & Zenekar

A diákzenekar 2014-ben, a gyermekkórus 2015-ben alakult. Ma már az iskolai ünnepélyek, valamint helyi és környékbeli rendezvények gyakori fellépői, és ezen alkalmakkor rendszeresen vastapssal zárják műsorukat. Heti rendszerességgel próbálnak, melyek jó hangulatban, igényes munkával folynak. Támogatóiknak köszönhetően saját hangtechnikával rendelkeznek, és ma már szívesen vállalnak fellépést Magyarországon és határainkon kívül is. Repertoárjukban német nemzetiségi zene, magyar népzene és főképp könnyűzene szerepel, a rockos vonalat idén kezdték el erősíteni. Mottójuk: zene az életünk.

A Fülesbagoly blog járt utána a lényegnek. Mint írták, a gyönki Häuszer Beáta és párja, Schmidt Péter alakították meg a Harmónia - Rend-Band Gyermekkórus & Zenekart. A kórus tagjai a Gyönki Általános Iskola tanulói, Bea a kórusvezető, Péter a zenekarvezető. Mindketten pedagógusok, Péter fizikát és informatikát, Bea ének-zenét és szolfézst tanít.


Häuszer Beáta és Schmidt Péter

A kórus közös ötlet volt, a zenekart stabilan 40 gyermek alkotja - nyilatkozott a portálnak Péter.  - A gyerekek nem ismerték A Zöld, a Bíbor és a Fekete című számot, de nagyon megszerették. Más rockdalokat is megismertettünk velük, már a repertoárunkban szerepel többek között a Republictól a 16 tonna feketeszén, vagy a Magna Cum Laudétól a Vidéki sanzon.
Forrás: sokszinuvidek.24.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

12 aranyköpés gyerekkorunk nagy kedvencétől, Dr. Bubótól

Igaz, ami igaz, anno nagyon szerettük. Ma pedig érdemes újra elmerülnünk benne, mert bőven. hordoz mondanivalót a 21. század emberének is.

Egy zene, ami bámulatosan csökkenti a stresszt

A krónikus szorongás milliók életét keseríti meg nap mint nap a világon. Kutatás igazolta, ez a dal egészen elképesztő hatást gyakorol a stresszes állapotra. Úgy lazít el és nyugtat meg, hogy szinte észre sem veszed, csak az tűnik fel, hogy sokkal jobban vagy. Ugye, máris meg kell hallgatnod? Csak biztatni tudunk rá.

71 éves lenne ma a legenda, aki még évtizedekkel halála után is jelen van: Freddie Mercury

"Ha holnap minden véget érne, ugyanúgy kezdeném el elölről, a saját fejem után mennék. Tudom, hogy egy nap minden véget ér, de nincsenek emiatt álmatlan éjszakáim. Nem emiatt vagyok itt. A kihívás hajt. Nem is szeretném, ha túl könnyen jönne minden, és szerencsére nem is nyújtanak át nekem ezüsttálcán semmit. Azt nagyon nem bírnám. És úgyis visszautasítanám." - mondta egyszer Freddie Mercury

A Dalai Láma üzenete a magyarokhoz

Figyeljünk oda jól a szavaira! Ugyan a felvétel már több mint 10 éves, aktualitása ma is nagyon erős. .

Könnyeket csal a szemedbe Liptai Claudia anyák napi üzenete

"Nincs nap hogy ne törne rám a hiányod. Lassan 7 éve, hogy nem érzem az illatod és az ölelésed. Ha a gyerekeimre nézek, még jobban érzem azt az űrt, amit hagytál. Hogy nem kapnak a borsólevesedből, a rajongásodból, a semmihez sem hasonlítható nagymamaságodból" - olvassátok el Liptai Claudia megható anyák napi üzenetét.


NAPI BOLDOGSÁG