Ilyen kórusvezető kellene minden iskolába: ez a magyar diákkórus százezrek szívébe lopta be magát (+videó)

Belopta magát százezrek szívébe a gyönki énektanárnő és diákkórusa, nem véletlen, hogy sokan mondják: ilyen kórusvezető kellene minden iskolába.


Néhány napja "ezerrel pörög" az interneten a Tolna megyei Gyönk általános iskolájának farsangján készült videó. Valljuk meg, nem szokványos a produkció, melyen a csinos kórusvezető-énektanárnő vezetésével a legendás P. Mobil rockzenekar "A Zöld, a Bíbor és a Fekete" című dalát adják elő.

Schuster Lóránt, a P. Mobil vezetője osztotta meg Facebook-oldalán a felvételt, mely valóságos lavinát indított el. A félmilliónál is több nézőt vonzó rönki produkció a zenekar közösségi oldalán minden korábbi nézettséget megdöntött. Túl azon, hogy a kommentelők a legtöbb esetben a kórusvezetőnek bókoltak, sok hozzászóló megjegyezte: ilyen elhivatott énektanár kellene minden iskolába. Egy szó mint száz: ezzel a módszerrel bizonyára nagyon sok kisdiák kedvelné meg az igényes zenét, de az éneket mindenképpen.


Harmónia - Rend-Band Gyermekkórus & Zenekar

A diákzenekar 2014-ben, a gyermekkórus 2015-ben alakult. Ma már az iskolai ünnepélyek, valamint helyi és környékbeli rendezvények gyakori fellépői, és ezen alkalmakkor rendszeresen vastapssal zárják műsorukat. Heti rendszerességgel próbálnak, melyek jó hangulatban, igényes munkával folynak. Támogatóiknak köszönhetően saját hangtechnikával rendelkeznek, és ma már szívesen vállalnak fellépést Magyarországon és határainkon kívül is. Repertoárjukban német nemzetiségi zene, magyar népzene és főképp könnyűzene szerepel, a rockos vonalat idén kezdték el erősíteni. Mottójuk: zene az életünk.

A Fülesbagoly blog járt utána a lényegnek. Mint írták, a gyönki Häuszer Beáta és párja, Schmidt Péter alakították meg a Harmónia - Rend-Band Gyermekkórus & Zenekart. A kórus tagjai a Gyönki Általános Iskola tanulói, Bea a kórusvezető, Péter a zenekarvezető. Mindketten pedagógusok, Péter fizikát és informatikát, Bea ének-zenét és szolfézst tanít.


Häuszer Beáta és Schmidt Péter

A kórus közös ötlet volt, a zenekart stabilan 40 gyermek alkotja - nyilatkozott a portálnak Péter.  - A gyerekek nem ismerték A Zöld, a Bíbor és a Fekete című számot, de nagyon megszerették. Más rockdalokat is megismertettünk velük, már a repertoárunkban szerepel többek között a Republictól a 16 tonna feketeszén, vagy a Magna Cum Laudétól a Vidéki sanzon.
Forrás: sokszinuvidek.24.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Így reagál a kisfiú Beethoven csodálatos Holdfény szonátájára (+videó)

Valljuk be, Beethoven Holdfény című szonátája a mi felnőtt lelkünket is olyan mértékben képes meghatni, hogy nem bírjuk ki sokszor könnyek nélkül, annyira lenyűgözőek a dallamok.

Frenetikus, ahogyan 1000 zenész játssza a Nirvana slágerét

Csak annyit teszünk hozzá, bámulatos, elképesztő, zseniális, brutális, óriási...

Negyven másodperc, amit mindenkinek látnia kéne. Egy magyar költő, akit mindenkinek ismernie kéne...

Nagy László, Kossuth-díjas magyar költő, műfordító volt. Akit több mint negyven éve kértek meg, hogy üzenjen a jövő emberének. Vagyis nekünk...

Keressük a szavakat, de nehezen találjuk - Ilyen jól Jackot énekelni magyar énekest még nem hallottunk! (+Videó)

NÁGInak, azaz Nagy Brigittának az alábbi, szerintünk zseniális Jacko remake-hez, csak egy olyan nap kellett, amikor a hideg miatt egész nap össze volt zárva a géppel...

A kutyának se kellett az Adidasnál ez a reklám, amit egy diák csinált, most mégis erről beszél mindenki (+videó)

Egy filmes hallgató szebb reklámot készített az Adidasnak, mint amilyenről azok álmodhatnának, de nem fogadták el! Már bánhatják. mivel valószínű ez lett volna az eddigi legszebb filmje a sportmárkának.


NAPI BOLDOGSÁG