Indítsd az őszt zenével! Dalok, melyeket ez az évszak ihletett

Mikor lenne igazán itt az ideje jó zenét hallgatni? Egy esős őszi délutánon? A vénasszonyok nyara közben eltöltött korai esti borozás közben? 

Tulajdonképpen zenét hallgatni bármikor lehet. A dallamok lélekemelő erejét igenis érdemes kihasználni. Most hoztunk nektek néhány olyan számot, melynek ihletője az ősz volt.
A nótát még Kodály Zoltán gyűjtötte 1928-ban. A magyar népdal két szerelmes civódásáról, majd kibéküléséről szól. Igazán őszi hangulatba kerülünk a melankolikus, olykor ódon érzést adó daltól, s általa meg is érezzük az ősz erejét. A természet civódása is ez az időszak, az elmúlás ellen harcol a világ.

Ajánljuk: borongós koraesti időben, takaróba burkolózva egy jó könyv mellé.
Ed Sheeran muzsikája is az elmúlást ragadja meg, mint az ősz kiemelendő momentumát. Képként az őszi faleveleket adja nekünk, hiszen minden évben lecseréli az természet a ruháját ebben az időszakban. Igazán elgondolkodtató, fülbemászó dal.

Ajánljuk: egy napsütéses őszi délutánon, a kertben vagy a teraszon ülve, bort kortyolgatva.Szegény-szegény szeptembert úgy tűnik senki sem szereti. Pedig talán még ez a kora őszi hónap a legkellemesebb időszaka az ősznek. Még melegen sütnek a napsugarak, kellemes az időjárás és aranyban fürdik a táj. Mégis, a Green Day azt énekli meg dalában, hogy ez a bájos időszak nem is érdemes arra, hogy átéljük, inkább végigaludnák... Aztán majd valaki ébressze fel őket, ha vége van. A negatív hozzáállástól eltekintve a dal maga valahogy kellemes belső melegséggel tölt el minket. Igazán érdemes átadni magunkat a dallamának.

Ajánljuk: háttérzenének, közös programhoz az ismerősökkel, esetleg egy pohár forralt bort melletti beszélgetéshez.Vivaldi örök klasszikusa a mindenki által ismert Négy Évszak. És mégis, annak ellenére, hogy mindenki tudja, hogy miről van szó, meglepően mellőzött és keveset hallgatott zene ez. Pedig igazán visszaadja az évszakot. A mester zenéjével vidám és kedves, kellemes időszakként mutatja be nekünk az őszt. A dallamokat hallgatva a mi kedvünk is egy kicsit vidámabb, egy kicsit jobb, egy kicsit pozitívabb lesz.

Ajánljuk: bármikor, amikor úgy érzed, hogy kell a lelkednek egy kis pozitív löket! :)Utolsó helyre tartogattuk az örök nagyágyút, a funky partihimnuszát, az Eart, Wind and Fire örök klasszikus dalát. Ezt a számot hallgatva egyből beleköltözik a lábunkba a boogie, leszáradnak az arcokról a könnycseppek, előkerülnek a mosolyráncok és hirtelen énekelni támad kedvünk. Ilyen egy igazi, őszi, vidám és végtelen boldogságot sugárzó nóta. 

Ajánljuk: ezt nem lehet ajánlani, ez az a szám, amit bárhol és bármikor hallgatni lehet és kell, maximum hangerővel!


Nyitókép: langfard

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Boldogságot teremtő videósorozatot: íme 50 óra a természet hangjaival és lenyűgöző szépségével

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször 10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

12 aranyköpés gyerekkorunk nagy kedvencétől, Dr. Bubótól

Igaz, ami igaz, anno nagyon szerettük. Ma pedig érdemes újra elmerülnünk benne, mert bőven. hordoz mondanivalót a 21. század emberének is.

"Kérem, vasárnap ne jöjjön." - 80 éve ment el József Attila

József Attila. Egyszerű név. Zseniális elme. Az őrület határán táncoló lélek. Költő, művész - a legnagyobb és legmagányosabb. 80 éve távozott közülünk.

Mennyire életrevaló a gyerekünk? Tesztelhetjük!

Sokan vannak, akik felnőttek bár, de gondot okoz számukra egy csekk kitöltse, vagy egy családi költségvetés elkészítése. Felnőnek úgy a gyermekeink, hogy nem látják a valódi világot, nem tudnak a "működési elveiről". Hogy ez a szülő kímélete vagy a fiatal érdektelensége miatt van így, a végkifejletet nézve tulajdonképp mindegy is...

A merész döntések visznek téged oda, ahol lenned kell (Ne félj meghozni őket)

Utunk mindenképp vezet valahová, csak épp nem mindegy, hogy hová. A merész döntések visznek téged oda, ahol lenned kell.


NAPI BOLDOGSÁG