Lélekkel kell fordulni a földhöz!


Pierre Rabbi algériai származású francia költő-filozófus évtizedek óta híve az agroökológiának, amelyet a természethez való visszatérésnek nevez. Lélekkel kell közelíteni a földhöz, magunkat is az ökorendszer részének tekinteni és nem uralkodni rajta - mondja. Rabbi, miután megpróbálkozott a gyári munkával, családjával az Ardeche-be, egy Rhone-Alpes-i zord, hegyes, száraz vidékre költözött, hogy művelje a földet.


1981 óta Afrika elsivatagosodása elleni ENSZ-programok megvalósításán dolgozik és létrehozta a Kolibri-mozgalmat, amely azt hirdeti, hogy mindenki hozzá tud járulni a Föld lakhatóvá tételéhez, még ha a legkisebb mértékben is, mint a kolibri, amely egy afrikai legenda szerint a csőrébe hordta a vizet az erdőtűz eloltásához.

Rabbi agroökológiai módszere - egy olyan termelési mód, amely összhangban van a természettel és visszaadja a földnek az életet - számos követőre talált már. A Gard kolostorának szerzetesnői az ő tanácsaira biológiai módszerrel művelik földjeiket és büszkék a eredményeikre. Földjük egészségessé vált újra, visszatértek a giliszták és az árpa hosszú gyökerei átjárják és fellazítják a talajt, hogy jobban teremjen. Szavojában például egy buddhista kolostor vált Rabbi segítségével ökológiai központtá.

”Meg kell találni a harmóniát a természettel. Jelenleg csak az ember van diszharmóniában vele” - mondja a költő-filozófus, A Föld az én testem című, róla készült filmben. Ezt az elvet bontja ki A Földért és az Emberért című kiáltványaiban, amelyeket a világ számos országában is publikáltak.


Forrás: Aiolus News


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Citrusos-olasz süti, a frissítő nyári finomság!

Az olasz konyha méltán híres nem csak ízletes tésztaételeiről, de finom desszertjeiről is. Ezt a nyári finomságot igazán megéri kipróbálni!

Az esküvői fotózás új szintje - az ara, aki menyasszonyiruhában utazza körbe a világot!

Két évig spóroltak, hogy nászútjukat felejthetetlenné tegyék!

"Por a porhoz" - Az idő és a természet hatalma (képriport)

A már haszontalanná vált épületeket a legtöbbször magukra hagyják az emberek. De mi lesz ezután ezekkel a helyekkel? Üresen várják a pusztulásukat vagy visszaadják helyüket a természetnek?

Íme a "rókakutya"! - Valószínűleg jó ideje nem láttál ennél gyönyörűbb állatot

Mya, a pomsky, nem róka és nem is tűzpokemon, hanem az egyik leggyönyörűbb keverékkutya, amit valaha láttunk.

Festői fotókat készít ez az apa-fia páros

Az operatőr édesapa és fia egy drónnal járják a szebbnél szebb helyeket, amelyekről festői fotókat készítenek. Lenyűgöző!