Lélekkel kell fordulni a földhöz!Pierre Rabbi algériai származású francia költő-filozófus évtizedek óta híve az agroökológiának, amelyet a természethez való visszatérésnek nevez. Lélekkel kell közelíteni a földhöz, magunkat is az ökorendszer részének tekinteni és nem uralkodni rajta - mondja. Rabbi, miután megpróbálkozott a gyári munkával, családjával az Ardeche-be, egy Rhone-Alpes-i zord, hegyes, száraz vidékre költözött, hogy művelje a földet.


1981 óta Afrika elsivatagosodása elleni ENSZ-programok megvalósításán dolgozik és létrehozta a Kolibri-mozgalmat, amely azt hirdeti, hogy mindenki hozzá tud járulni a Föld lakhatóvá tételéhez, még ha a legkisebb mértékben is, mint a kolibri, amely egy afrikai legenda szerint a csőrébe hordta a vizet az erdőtűz eloltásához.

Rabbi agroökológiai módszere - egy olyan termelési mód, amely összhangban van a természettel és visszaadja a földnek az életet - számos követőre talált már. A Gard kolostorának szerzetesnői az ő tanácsaira biológiai módszerrel művelik földjeiket és büszkék a eredményeikre. Földjük egészségessé vált újra, visszatértek a giliszták és az árpa hosszú gyökerei átjárják és fellazítják a talajt, hogy jobban teremjen. Szavojában például egy buddhista kolostor vált Rabbi segítségével ökológiai központtá.

”Meg kell találni a harmóniát a természettel. Jelenleg csak az ember van diszharmóniában vele” - mondja a költő-filozófus, A Föld az én testem című, róla készült filmben. Ezt az elvet bontja ki A Földért és az Emberért című kiáltványaiban, amelyeket a világ számos országában is publikáltak.


Forrás: Aiolus News


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Erre ügyelj, ha külföldön mobilozol!

A Kaspersky szakértői elárulják, miként bizonyosodhatunk meg, hogy biztonságos-e a hotel wifikapcsolata, hogyan vásároljunk online jegyeket biztonságosan, mit tegyünk, ha ellopják, vagy elveszítjük készülékünket.

Kézenfogva a világ körül - újabb fotókkal bővült a lélegzetelállító fotósorozat!

Murad Osmann 2013 márciusában vált híressé képeivel, amin barátnője kézenfogva vezeti őt a világ minden táján. A csodás gyűjtemény most újabb, ezúttal kizárólag Indiában készült darabokkal bővült - a képek ismét gyönyörűek!

Gyönyörű fotók baglyokról, amik garantáltan elkápráztatnak

A thaiföldi fotós, Sasi Smith valamit nagyon tudhat, hiszen a különböző baglyokról készült képei láttán a lélegzetünk is eláll.

Földet oszt és közösséget teremt egy házaspár a Gyimesekben

Van egy család a Gyimesekben, akik földterületet osztogatnak, és úgy döndöttek, hogy egy olyan közösséget hozzanak létre, amelyben nem csak ők, hanem minden tag boldog....

Az állatok és a természet együttes alkotása (lenyűgöző képriport)

Andreas Lie, a Bergenből (Norvégia) származó vizuális művész egy igen szép módot talált arra, hogy elmossa a határokat a vadonban élő állatok, és a természet között...