Vidéki programok a fővárosban: adventi családi napok a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum adventi, családi napjain élvezetes felfedezőtúrára, kvízjátékra, kézműves foglalkozásokra és közös ünnepi készülődésre invitál kicsiket és nagyokat. Advent ideje különleges időszaka az évnek, hiszen az egyik legmeghittebb ünnepünkre készülünk. A karácsonyt megelőző időszaki bővelkedik jeles napokban, népszokásokban és babonákban – és persze ház körüli tennivalókban! A Magyar Mezőgazdasági Múzeum adventi, családi napjain élvezetes felfedezőtúrára, kvízjátékra, kézműves foglalkozásokra és közös ünnepi készülődésre invitálunk kicsiket és nagyokat. 

2013. december 13. – Luca-napi felfedezőtúra

A múzeum épületén és pazar termein átívelő kvízjátékkal felelevenítjük a Luca-napi szokásokat  és babonákat. A felfedezőtúra végállomása a Színek, ízek, illatok időszaki kiállítás, ahol mondókatanítás, kézműves ajándékok készítése és időjóslás egészíti ki az egész napos programot.

Programok:
kiállításokon átívelő Luca-napi felfedezőtúra
időjóslás hagymakalendáriumból
mondókatanítás, kotyolás
búzaültetés
kézműves foglalkozások
ajándék a résztvevőknek: időjósló Luca-kalendárium

2013. december 20. – Karácsony kapujában…

Milyen feladatai voltak a gazdasszonynak az ünnep közeledtével? Milyen munkákat végeztek a ház körül? Hogyan ünnepeltek a háziállatok? Ezekre és sok minden másra is választ kap, aki bebarangolva a Magyar Mezőgazdasági Múzeum kiállításait végigjátssza karácsonyi kvízüket. 


Programok:
kiállításokon átívelő karácsonyi kvíz
karácsonyi Színek, ízek, illatok… – a téli kert tapintható termései
tea- és fűszerszimat
mézeskalácssütés
kézműves sarok – karácsonyi díszek készítése

2013. december 6-20-ig – Mesés tökkiállítás

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum körtermében látható kiállításon a helyi mesterek ízelítőt adnak az immár tízéves hagyományra visszatekintő, rácalmási tökfesztivál hangulatából. A kiállításon felvonul a sütő- és dísztökök összes fajtája és a tökfaragók ötletes alkotásainak díszes sora. 


Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Városliget, Vajdahunyadvár
Nyitva tartás: H zárva, K-P 10-16 óráig, Sz-V 10-17 óráig
Bővebb információ: 06 1 422 0765 vagy 06 1 363 2711


Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Besétált az ajándékboltba egy szarvas, de az igazi meglepetés csak ezután következett

Mozgalmas időszaka ez az évnek, hiszen már csak napok kérdése, és itt a karácsony. Az amerikai Colorado államban, Fort Collins város egyik ajándékboltjában az eladók már hozzászoktak a megnövekedett forgalomhoz, a napokban betérő különleges vendégek azonban még őket is meglepték.

Szem nem marad szárazon! Ez a legszerethetőbb karácsonyi videó (szerintünk)

Tisztában vagyunk vele, hogy a filmekben ábrázolt valóság és a mi saját valóságunk között éles határ húzódik. Átléphetetlen határ - gondoljuk. Pedig van egy műfaj, mely hivatásszerűen keresztül- kasul közlekedik ezen a biztosnak gondolt határon: a reklám... Ebben a reklámban csakis a mi valóságunk örökérvényű igazsága jelenik meg: adni jobb, mint kapni.

RAGYOGÁS: ilyen mesés a város ilyenkor

A nagy rohanásban is érdemes néhány percre megállni, és csak a fényekre koncentrálni...

Erre a 4 dologra kell választ adnod advent időszakában

Advent a december 25-e előtti negyedik vasárnappal kezdődök és karácsonyig tart. Eredete a 4. századik nyúlik vissza, amikor VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát. Így tehát idén december 3-ára esett advent első vasárnapja, ekkor kezdődik meg hivatalosan az egyházi esztendő.

Ami nélkül nincs Karácsony: fények kül- és beltérre (giccsmentesen)

Karácsonykor sokan fényárba úsztatjuk az otthonunk kívül-belül. Most megkísérlünk túllépni a villogó olcsó túlzsúfolt felállásokon. Tény, hogy az ünnepi díszkivilágítás azért mégiscsak különleges! Mutatjuk, mire gondolunk!


NAPI BOLDOGSÁG