Volt egyszer egy vadnyugat - az utolsó cowboyok (képriport)


Karl May regényei, gyerekkorunk misztikus westernjei és a Volt egyszer egy vadnyugat... Mindannyiunkban él egy kép Amerika vágtázó marhapásztorairól. Hol vannak ők ma? Erre kerestük a választ.


Hasonlóan más régi, a mezőgazdasághoz és állatokhoz kötődő mesterség ismerői, a cowboyok is lassan eltűnnek Amerika pusztáiról, azonban szerencsére egy lelkes fotós még lencsevégre kapta őket.  

Adam Jahiel éveken keresztül követte a nevadai Nagy-Medencében dolgozó cowboyok életét. „Ezek az emberek az egyik utolsó igazi amerikai szubkultúra képviselői”- mondja. Lélegzetelállító felvételei egy letűnőben lévő világ utolsó mohikánjainak mindennapjaiba engednek bepillantást.

2003-ban már kevesebb, mint 10.000 cowboy dolgozott az Amerikai Egyesült Államokban, ez a szám mára tovább csökkent. Harmaduk rodeókon, cirkuszokban, bemutatókban dolgozik, míg a többiek továbbra is a pusztákon lovagolva keresik meg a betevőre valót.

„Utóbbiak azok, akik az emberiség legősibb kihívásaival néznek szembe nap, mint nap: küzdenek a természettel és saját magukkal is. A tiszteletet itt nem lehet a modern életben megszokott sallangokkal kivívni, itt csak a tehetségnek és a tudásnak van értéke" - mondja Jahiel.

Íme, egy eltűnőben lévő, legendás világ utolsó pillanatai:
Pozitív Nap / Lovasok.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ezek 2016 legjobb drónfotói

A Hong Kong-i SkyPixel 2016-os légifotó pályázatára 27 ezer pazar kép érkezett. Ezeket választották a legjobbnak közülük, és a képek láttán erősen elgondolkoztunk, hogy veszünk egy drónt mi is.

Kisgyerekek és óriási kutyáik (képriport)

Andy Seliverstoff fotói tökéletesen ábrázolják mindazt az érzést, amit egy kutya és egy gyermek nyújtani tud...

Ilyen gyönyörű képeket még nem láttál a jeges Balatonról

Ahogy megérkeztek a komoly fagyok, a Balatonon is megindult a jégzajlás. Gyönyörködjünk hát a következő fantasztikus képekben!

8 egyszerű lépés, hogy 2017 egy remek év legyen

Az élet sokkal szebb annál, mint ahogy azt a legtöbb ember elképzeli. Tudatosan, lépésről lépésre oda kell figyelnünk a szép dolgokra, és ezzel párhuzamosan a negatív eseményeket minél gyorsabban le kell zárnunk.

Találd meg az útravalód! 29 ősi, indián bölcsesség a mindennapokhoz

Az indiánok szerint az ember rokona a többi élőlénynek, és nem felsőbbrendű azoknál...


NAPI BOLDOGSÁG