Volt egyszer egy vadnyugat - az utolsó cowboyok (képriport)

„Ezek az emberek az egyik utolsó igazi amerikai szubkultúra képviselői." ~ Adam Jahiel


Karl May regényei, gyerekkorunk misztikus westernjei és a Volt egyszer egy vadnyugat... Mindannyiunkban él egy kép Amerika vágtázó marhapásztorairól. Hol vannak ők ma? Erre kerestük a választ.


Hasonlóan más régi, a mezőgazdasághoz és állatokhoz kötődő mesterség ismerői, a cowboyok is lassan eltűnnek Amerika pusztáiról, azonban szerencsére egy lelkes fotós még lencsevégre kapta őket.  

Adam Jahiel éveken keresztül követte a nevadai Nagy-Medencében dolgozó cowboyok életét. „Ezek az emberek az egyik utolsó igazi amerikai szubkultúra képviselői”- mondja. Lélegzetelállító felvételei egy letűnőben lévő világ utolsó mohikánjainak mindennapjaiba engednek bepillantást.

2003-ban már kevesebb, mint 10.000 cowboy dolgozott az Amerikai Egyesült Államokban, ez a szám mára tovább csökkent. Harmaduk rodeókon, cirkuszokban, bemutatókban dolgozik, míg a többiek továbbra is a pusztákon lovagolva keresik meg a betevőre valót.

„Utóbbiak azok, akik az emberiség legősibb kihívásaival néznek szembe nap, mint nap: küzdenek a természettel és saját magukkal is. A tiszteletet itt nem lehet a modern életben megszokott sallangokkal kivívni, itt csak a tehetségnek és a tudásnak van értéke" - mondja Jahiel.

Íme, egy eltűnőben lévő, legendás világ utolsó pillanatai:
Pozitív Nap / Lovasok.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

15 ritka történelmi fotó, melyet még nem láttál (ezúttal a történelem mosolygósabb oldaláról!)

Minden fénykép mögött egy történet, egy különleges, egyszeri pillanat rejtőzik. A most következő fényképek egyike sem ábrázol sorsfordító pillanatot, de mégis rendkívüliek.

Egy szerelem képei: az Obama sztori

989-ben egy intelligens és felelős munkában dolgozó hölgy felvett a munkaadó jogi cégéhez egy nyári gyakornokot a Harvard képzésről. A fiatal nő Michelle Robinson volt. A gyakornok pedig Barack Obama.

Sokkal több olimpiai érem megszerzése fűződik magyar névhez, mint gondolnád!

Igazán büszkék lehetünk a Károlyi házaspárra, akiknek köszönhetően most az amerikai tornászlányok ülnek a világ tetején!

Ha minden növény elpusztul a lakásodban, ezt neked találták ki!

Ha szeretnél növényeket a lakásodba, de bármit teszel, eddig mindegyik elpusztult, ezt a kaktusztálat neked találták ki!

Ha az állatok beszélni tudnának...

Elgondoltál már te is azon, milyen lenne, ha az állatok beszélni tudnának? Jimmy Craig képregényén keresztül most megtudhatjátok, miket mondanának nekünk az állatok.


NAPI BOLDOGSÁG