10 lenyűgöző kép az utolsó afrikai törzsekről

Afrikai utolsó nomád és félnomád törzseiről készített lenyűgöző képeket két éves kalandjai során Mario Gerth, német fotográfus. Munkája során célja az volt, hogy egy eltűnőben lévő réteget, Afrika nomád törzseit szemléletesen bemutassa képeivel.

A legáltalánosabb és legelterjedtebb vélekedés szerint az emberiség bölcsője Afrika. A Fekete Kontinensen számos bennszülött kultúra alakult ki a történelmi idők során, azonban most ezek a törzsek a fejlődés, a felgyorsult és modernizálódott világ következtében elkezdtek "elhalványulni".


Mario Gerth két éven keresztül keresztül-kasul beutazta Afrikát, hogy ezekről a lassan eltűnő nomád törzsekről fényképeket készítsen. Általuk szeretné bemutatni Afrika egyediségét és szépségét, hiszen véleménye szerint ők testesítik meg a kontinens sokszínűségét és különlegességét. Mindemellett a törzsek kultúráját és egyedi díszeit is szemlélteti a szemet gyönyörködtető fotókkal.

Suri nő Etiópiából

Samburu harcos Kenyából

Arbore lány Etiópiából
Szintén arbore lány Etiópiából
Karo fiú Etiópiából
Hamar nő, Etiópia
Nimbi lány, Namíbia
Mursi anya gyermekével
Karo fiú Etiópiából

Samburu lány, Kenya
Forrás: Trueactivist
Pozitív Nap - Gerecs Zsófia

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Szem nem marad szárazon! Ez a legszerethetőbb karácsonyi videó (szerintünk)

Tisztában vagyunk vele, hogy a filmekben ábrázolt valóság és a mi saját valóságunk között éles határ húzódik. Átléphetetlen határ - gondoljuk. Pedig van egy műfaj, mely hivatásszerűen keresztül- kasul közlekedik ezen a biztosnak gondolt határon: a reklám... Ebben a reklámban csakis a mi valóságunk örökérvényű igazsága jelenik meg: adni jobb, mint kapni.

RAGYOGÁS: ilyen mesés a város ilyenkor

A nagy rohanásban is érdemes néhány percre megállni, és csak a fényekre koncentrálni...

Erre a 4 dologra kell választ adnod advent időszakában

Advent a december 25-e előtti negyedik vasárnappal kezdődök és karácsonyig tart. Eredete a 4. századik nyúlik vissza, amikor VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát. Így tehát idén december 3-ára esett advent első vasárnapja, ekkor kezdődik meg hivatalosan az egyházi esztendő.

Ami nélkül nincs Karácsony: fények kül- és beltérre (giccsmentesen)

Karácsonykor sokan fényárba úsztatjuk az otthonunk kívül-belül. Most megkísérlünk túllépni a villogó olcsó túlzsúfolt felállásokon. Tény, hogy az ünnepi díszkivilágítás azért mégiscsak különleges! Mutatjuk, mire gondolunk!

Anyák a világban

Nagy piros pont az emberiségnek, hogy szentelt egy ünnepet az anyaságnak, amit a bolygó minden pontján megünnepelnek. Azt vizsgáltuk, hogyan változik az ünneplés országonként.


NAPI BOLDOGSÁG