10 lenyűgöző kép az utolsó afrikai törzsekről

Afrikai utolsó nomád és félnomád törzseiről készített lenyűgöző képeket két éves kalandjai során Mario Gerth, német fotográfus. Munkája során célja az volt, hogy egy eltűnőben lévő réteget, Afrika nomád törzseit szemléletesen bemutassa képeivel.

A legáltalánosabb és legelterjedtebb vélekedés szerint az emberiség bölcsője Afrika. A Fekete Kontinensen számos bennszülött kultúra alakult ki a történelmi idők során, azonban most ezek a törzsek a fejlődés, a felgyorsult és modernizálódott világ következtében elkezdtek "elhalványulni".


Mario Gerth két éven keresztül keresztül-kasul beutazta Afrikát, hogy ezekről a lassan eltűnő nomád törzsekről fényképeket készítsen. Általuk szeretné bemutatni Afrika egyediségét és szépségét, hiszen véleménye szerint ők testesítik meg a kontinens sokszínűségét és különlegességét. Mindemellett a törzsek kultúráját és egyedi díszeit is szemlélteti a szemet gyönyörködtető fotókkal.

Suri nő Etiópiából

Samburu harcos Kenyából

Arbore lány Etiópiából
Szintén arbore lány Etiópiából
Karo fiú Etiópiából
Hamar nő, Etiópia
Nimbi lány, Namíbia
Mursi anya gyermekével
Karo fiú Etiópiából

Samburu lány, Kenya
Forrás: Trueactivist
Pozitív Nap - Gerecs Zsófia

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A szeretet mindent elvisel, mindent hisz, mindent remél és mindent eltűr - gondolatok a szeretet ünnepén

A karácsony nem csak egy nap, nem lehet csak egy nap, nem múlik a huszonnegyedik óra leteltével. Mert a karácsony egy érzés. A szeretet érzése. Csitáry-Hock Tamás

Egy kislány tüneményesen őszinte reakciója, amikor szülei életre keltették a plüsskutyáját (+videó)

Egy teljesen ugyanúgy kinéző igazival lepték meg, mert ez volt élete legnagyobb kívánsága. Érdemes megnézni, hogy fogadta! :)

Nagyszüleink 10 jó tanácsa: így lesz valóban boldog a karácsonyunk

Nagyszüleink jól tudták, hogy a tél a pihenés ideje. Nem véletlenül volt december elnevezése a régiek nyelvén az álom hava. Az együtt töltött minőségi idő semmivel nem pótolható. Figyeljünk egymásra! És ne csak így decemberben.

Vicces felütés, könnyes végkifejlet: Lengyelországban alkották meg a tökéletes karácsonyi reklámot

Miért kezd el egy idős, lengyel úr angolul tanulni? Sokan kapásból tudjuk a választ, de a többiek kedvéért nem lőjük még le a poént.

Nem kell Bécsig szaladnunk, ha igazán szépet szeretnénk látn: A legszebb hazai adventi vásárok

Magyarországi adventi vásárok és programok egy csokorban. Ahol kellemes kikapcsolódás és meghitt hangulat várja a karácsonyra készülődőket.


NAPI BOLDOGSÁG