10 lenyűgöző kép az utolsó afrikai törzsekről

Afrikai utolsó nomád és félnomád törzseiről készített lenyűgöző képeket két éves kalandjai során Mario Gerth, német fotográfus. Munkája során célja az volt, hogy egy eltűnőben lévő réteget, Afrika nomád törzseit szemléletesen bemutassa képeivel.

A legáltalánosabb és legelterjedtebb vélekedés szerint az emberiség bölcsője Afrika. A Fekete Kontinensen számos bennszülött kultúra alakult ki a történelmi idők során, azonban most ezek a törzsek a fejlődés, a felgyorsult és modernizálódott világ következtében elkezdtek "elhalványulni".


Mario Gerth két éven keresztül keresztül-kasul beutazta Afrikát, hogy ezekről a lassan eltűnő nomád törzsekről fényképeket készítsen. Általuk szeretné bemutatni Afrika egyediségét és szépségét, hiszen véleménye szerint ők testesítik meg a kontinens sokszínűségét és különlegességét. Mindemellett a törzsek kultúráját és egyedi díszeit is szemlélteti a szemet gyönyörködtető fotókkal.

Suri nő Etiópiából

Samburu harcos Kenyából

Arbore lány Etiópiából
Szintén arbore lány Etiópiából
Karo fiú Etiópiából
Hamar nő, Etiópia
Nimbi lány, Namíbia
Mursi anya gyermekével
Karo fiú Etiópiából

Samburu lány, Kenya
Forrás: Trueactivist
Pozitív Nap - Gerecs Zsófia

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Anyák a világban

Nagy piros pont az emberiségnek, hogy szentelt egy ünnepet az anyaságnak, amit a bolygó minden pontján megünnepelnek. Azt vizsgáltuk, hogyan változik az ünneplés országonként.

Most zajlik a földkerekség egyik legszebb virágzása - megmutatjuk!

Március végével és áprilisban egy hatalmas, színpompás hullám söpör végig Japánon. A városok, kertek, hegyek és völgyek rózsaszínbe és fehérbe borulva ünneplik a tavaszt, a világ pedig tátott szájjal irigykedik a képek láttán.

Színekben úszik egész India: ma elkezdődött a tavasz ünnepe, a Holi! (+képek)

Miért festékes ma még a Google kereső logója is? És egyáltalán, mi az a Holi? És miért dobálják ma egymást Indiában (és a világ számos más pontján is) az emberek színekkel? A választ megtudod, ha lejjebb görgetsz!

A szeretet mindent elvisel, mindent hisz, mindent remél és mindent eltűr - gondolatok a szeretet ünnepén

A karácsony nem csak egy nap, nem lehet csak egy nap, nem múlik a huszonnegyedik óra leteltével. Mert a karácsony egy érzés. A szeretet érzése. Csitáry-Hock Tamás

Egy kislány tüneményesen őszinte reakciója, amikor szülei életre keltették a plüsskutyáját (+videó)

Egy teljesen ugyanúgy kinéző igazival lepték meg, mert ez volt élete legnagyobb kívánsága. Érdemes megnézni, hogy fogadta! :)


NAPI BOLDOGSÁG