Minden képzeletet felülmúl Európa legszebb vasútvonala


A kontinens legmagasabban fekvő vasúti útvonala a svájci Chur településétől az olaszországi Tiranóig vezet, átszelve a gyönyörű Svájci Alpokat. Ráadásul a járatot kifejezetten turistáknak építették, így kétségünk ne legyen afelől, hogy csodás dolgokat látunk majd a vonattúra során.A szerelvény a 150 kilométeres utat 4 óra 13 perc alatt teszi meg, így az utasoknak jócskán jut idejük elmélyedni a tájban. A vonat körülbelül 600 méteres tengerszint feletti magasságból indul és 2250 méteres magasságban van a végállomása.

Az utazás során a jegyet váltó érdeklődők 55 alagúton és 196 hídon haladnak át a tömegközlekedési járművel.


A Bernina expressz az UNESCO Világörökség része 2008 óta. Az elismerést azzal érdemelte ki a vasútvonal, hogy az Alpokban élő kisebb közösségekre jelentős társadalmi-gazdasági hatással van.

És nem kell arra várnod, hogy kitavaszodjon, vagy leessen az első hó, a látvány ugyanis minden évszakban egyedülálló. Az egyirányú vonatjegy ára egyébként 62 dollárba kerül.Sokszinuvidek.24.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ingyen szállhatunk meg olasz vendégházakban - egy feltétellel

La Settimana del Baratto. Magyarul Barter Hét. Így nevezik azt a kezdeményezést, amelynek köszönhetően több ezer olasz vendégszállóban ingyen pihenhetünk meg, ha készek vagyunk érte megdolgozni. A szó legszorosabb értelmében - írja a Condé Nast Traveler.

Feladta mindenét, hogy cicájával körbeutazza Ausztráliát

A kaland főhőse Willow, a macska volt...

Drón + hegy = leesett áll (az Alpok még soha nem tűnt ennyire gyönyörűnek)

A fenti egyenletet professzor Gabriel Kocher igazolta, aki a drónvideózás doktora, és a hegyekre van ráindulva.

12 dolog, amikre megtanít az utazás! (Tanácsok egy szabad élethez, egy nőtől, aki felmondott a budapesti multinál, hogy bejárja a Földet)

"Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom" - vallja magáról Harmincz Rita, A sárga ruhás lány blog szerzője. Indításként 9 hónap alatt bejárt 10 országot, és tapasztalatait, jó tanácsait, félelmeit egy internetes naplóban tárta a világ elé, ami mára könyvvé formálódott. Most éppen Spanyolországban tartózkodik, és 824 napja van úton...

Idén ez lett a legjobb karácsonyi videó (szerintünk)

Bár még van idő advent beköszöntéig, a világ egyre korábban kezdi a karácsonyi készülődést. Mondhatnánk, hogy ez mind csak biznisz, és van is benne valóságtartalom, nem is kicsi. De tény, a szürke novemberben is már jólesik a lelkünknek minden, ami az ünnep örömét, melegét felénk leheli. Most is belefutottunk egy ilyen lélekmelegítő kisfilmbe.


NAPI BOLDOGSÁG