Újabb pontok a bakancslistára - Lélegzetelállítóan szépek ezek a sziklák közé épült olasz falvak

Amikor az ember már kezdené azt gondolni, hogy semmi újat nem tudnak mutatni neki, az pont azt jelenti, hogy rengeteg dolog, hely és jelenség akad, amit még nem látott. Akármilyen kicsi ez a világ, tulajdonképpen mégis nagy, hiszen rengeteg csodálatraméltó eldugott szeglete akad. Mint például ezek a különleges olasz falvak.

Cinque Terre, így hívják ezt az öt településből álló régiót. A név jelentése Öt Föld. A Ligur-tenger partján található falvakat a sziklák közé húzták fel. Egészen képtelen elképzelés, de mégis gyönyörű.

A területen található öt falu: Vernazza, Riomaggiore, Monterosso al Mare, Corniglia, Manarola

A tízezer helyi lakos nagy része a turizmusból él, ami nem is csoda, hiszen minden helybélire jut legalább egy utazó.


Pozitív Nap - Hári Dániel

Forrás: Player.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Feladta mindenét, hogy cicájával körbeutazza Ausztráliát

A kaland főhőse Willow, a macska volt...

"Olyan vagyok, mint a birkák, a szabad levegőnek születtem" - 90 éves néni egy olasz falu egyedüli lakója

Az augusztusban 91. életévét betöltő Paolina Grassi az utolsó lakója Casali Socraggio hegyvidéki falujának Olaszországban a svájci határ közelében

Majdnem 100 ló rekedt a tengerben egy szigetre, majd egy 6 fős női csapat megvalósította a lehetetlent! (+videó)

Amikor a hősök nők! A lovak megmentői, igazi példaképek. Aki csak egy kicsit is szereti a lovakat, azokat mind mélyen meghatotta az a történet, ami körülbelül 100 ló megmentéséről szólt.

12 dolog, amikre megtanít az utazás! (Tanácsok egy szabad élethez, egy nőtől, aki felmondott a budapesti multinál, hogy bejárja a Földet)

"Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom" - vallja magáról Harmincz Rita, A sárga ruhás lány blog szerzője. Indításként 9 hónap alatt bejárt 10 országot, és tapasztalatait, jó tanácsait, félelmeit egy internetes naplóban tárta a világ elé, ami mára könyvvé formálódott. Most éppen Spanyolországban tartózkodik, és 824 napja van úton...

Idén ez lett a legjobb karácsonyi videó (szerintünk)

Bár még van idő advent beköszöntéig, a világ egyre korábban kezdi a karácsonyi készülődést. Mondhatnánk, hogy ez mind csak biznisz, és van is benne valóságtartalom, nem is kicsi. De tény, a szürke novemberben is már jólesik a lelkünknek minden, ami az ünnep örömét, melegét felénk leheli. Most is belefutottunk egy ilyen lélekmelegítő kisfilmbe.


NAPI BOLDOGSÁG