8 dolog, ami az igazán boldog embereket nem érdekli


1. Nem érdeklik őket a drága holmik, luxuscikkek és a pénz.
A valóban boldog emberek, bár tisztában vannak vele, mennyire nagy szerepe van a pénznek, sokkal többre értékelik az élményeket, a tapasztalatokat, az érzelmeket. Azt, amikor segíthetnek másokon, amikor mosolyt csalhatnak valaki arcára, amikor ősszel szivárványként pompázik az erdő, vagy a gyerek jó jegyet hoz haza az iskolából. Ha pénz áll a házhoz, örülnek neki, de ha nem, akkor sem esnek kétségbe. 


2. Nem érdekli őket, lesz-e viszonzás. Annak ellenére, hogy manapság egyre kevesebb ember tesz bármit is elvárások nélkül, az igazán boldog emberek önzetlenül végzik a dolgukat. Nem azért, mert abban reménykednek, hogy úgyis visszakapják mindazt, amit adnak, hanem azért, mert jó érzéssel tölti el őket a gondolat, hogy valakinek gazdagíthatják az életét. 


3. Nem foglalkoznak azzal, hogy megfeleljenek a társadalmi elvárásoknak.
Napjainkban már olyan erős az emberek megfelelési kényszere, hogy szinte teljesen elveszítik önmagukat, elfelejtik valódi vágyaikat, nem mernek remélni, gondolkodni, örülni. Azok azonban, akik a valódi boldogság birtokosai, nem hagyják, hogy gúzsba kössék őket a szabályok, a rosszindulatú és csodálkozó pillantások. Teljes mellszélességgel kiállnak magukért, mert csak így tudják megvalósítani azt, amit szeretnének. 


4. Nem érdekli őket a tökéletesség.
A valóban boldog emberek képesek elfogadni, hogy az élet "fentek" és "lentek" állandó játéka, és ahogy nem hisznek a Mikulásban, ugyanúgy nem hisznek a tökéletességben. Nem keresik, nem kutatják, inkább elfogadják a diszharmóniát, és megtanulják kezelni önnön hibáikat, rosszabb pillanataikat. 


5. Nem érdeklik őket a pletykák.
Aki igazán boldog, az nem csámcsog mások életén és nem terjeszti a szóbeszédet. Hogy miért? Azért, mert tudja, hogy csak azok teszik ezt, akik nem találnak elég élményt, érdekességet az életükben, valami olyat, amin érdemes minden nap dolgozni. Csak magunknak csinálunk plusz aggodalmat azzal, ha minket nem érintő ügyekkel behatóan foglalkozunk.
 


6. Nem foglalkoznak a haragtartással. Bár mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a düh és a harag elsősorban minket mérgez meg, sokan képtelenek vagyunk felejteni, megbocsátani, továbblépni. Nem úgy a valóban boldog emberek, akik inkább felülemelkednek a csatározásokon, és szabadabban távoznak egy-egy összezördülés után, mint a szárnyra kapó madár. Hosszú távon ez sokkal jobb megoldás, mint őrizgetni a haragot hónapokig, évekig.  


7. Nem érdekli őket a bosszú.
Ha igazán boldog életet szeretnénk élni, egyszerűen el kell felejtenünk, hogy bárkin is bosszút álljunk - szóban vagy tettel egyaránt. A bosszú, a visszavágás a gyenge és bizonytalan emberek fegyvere, akikben az összes negatív, "életmérgező" érzés forr, amit csak el lehet képzelni. A boldog emberek a bosszúra fordított energiát inkább pozitív, változást hozó tevékenységekbe ölik - így építik, és nem leépítik magukat. 


8. Nem érdekli őket a hazugság.
Bár már gyerekkorunkban a fejünkbe verik, hogy hazudni nem szép dolog, később valahogy mégis elkerülhetetlenné válik, hogy egyes helyzeteket hazugsággal (nem füllentéssel, kőkemény hazugsággal) kezeljünk. A boldog emberek azonban nem így tesznek, mert tudják, az igazság előbb-utóbb úgyis kiderül, nincs értelme ferdíteni, köntörfalazni, kíméletesnek lenni. Minek láncolnánk oda magunkat egy hazugsághoz, ha az igazság azonnali feloldozással jár?

 
A cikkben szereplő képek Aalan Laboile felvételei. Nézd meg a többi képet is:

- Így nőnek fel - egy hatgyerekes apa varázslatos fotói (képriport)

- Így nőnek fel 2 - a hatgyerekes apa időtlen fotói (képriport)


Pozitív Nap

Forrás: lifehack.com

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Boldogságot teremtő videósorozatot: íme 50 óra a természet hangjaival és lenyűgöző szépségével

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször 10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

Erre a 4 dologra kell választ adnod advent időszakában

Advent a december 25-e előtti negyedik vasárnappal kezdődök és karácsonyig tart. Eredete a 4. századik nyúlik vissza, amikor VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát. Így tehát idén december 3-ára esett advent első vasárnapja, ekkor kezdődik meg hivatalosan az egyházi esztendő.

dolog, amit az igaz barátok másképp csinálnak

Mi az, amit megtesznek egymásért egy jó barátságban? Öt pontban összefoglaljuk neked, amire - szerintünk - megéri odafigyelni.

"422 barátom van, mégis magányos vagyok."

"Ahogy kinyitjuk a számítógépünket, becsukjuk az ajtókat." Gary Turk versében felhívja a figyelmünket arra, hová vezethet az, ha elhanyagoljuk a valódi életet.

A fohász, ami átsegítette a nehéz időszakokon "A kis herceg" íróját

Antoine de Saint-Exupéry, a híres francia író, akinek bölcs gondolatait nem csupán "A kis herceg" művéből ismerhetjük. Az egyik legcsodálatosabb fohász is tőle származik. Élete, pilótaként sem volt félelmektől, szorongásoktól mentes, és az egyik legnehezebb időszakban a következőket vetette papírra


NAPI BOLDOGSÁG