Amikor a természet visszaveszi a helyét (képsorozat)

Gyönyörű, vadregényes és kissé kísérteties képek következnek.

Kopott pianínó, és egy fa szokatlan találkozása
A híres Csernobil mellett fekvő, Pripjaty szellemvárosa

Pripjaty városa Csernobil városától 16 km-re északra található. Az 1986-os csernobili atomkatasztrófa óta elhagyatott szellemváros, mivel a város teljes lakosságát evakuálták. A hely máig megőrizte a szovjet városok 1970-'80-as évekre jellemző arculatát, mivel az atomerőmű baleset óta itt semmi sem változott. A városkának volt egy gyönyörű vidámparkja, amit azóta benőtt a növényzet.
Elhagyott halászváros Oroszországban
Fa által "elnyelt" rozsdás kerékpár
Elfelejtett óriáskerék
Egy Olaszországban található, elhagyott vízimalom romjai:
Ez a vízimalom 1866-ig látta el vízzel az olaszországi Sorrento városát. Egy völgy mélyébe épült, így több víz juthatott a városnak, hiszen a hegyekből lezúduló víz ott gyűlt össze. Ma már teljesen benőtte a növényzet, szinte alig látszik rajta, hogy valaha egy igen fontos épület volt.
A betondzsungel és a valódi dzsungel harca Hong Kongban
Grúzia egyik elhagyott vasútállomása
A fa gyökerei utat keresnek a térkövek közt
Egy bankoki bevásárlóközpont, amelyet elárasztott a víz
Majdnem 160 éves, üzemen kívüli vasúti pálya Párizsban
"Little Belt", azaz kis öv. Franciaországban található, 1862-ben épült és 1934-ben kapta meg a természet az emberektől. De mi is ez? Franciaország egyik vasútvonala Párizsban, amely a II. világháború előtti időkben gyönyörű színekben pompázott és nyüzsgött az emberi élettől. Ma már mindenhol benőtte a növényzet és állatok találtak ott lakhelyet maguknak.


Senki szigete
New York: mindenki a hatalmas felhőkarcolókra gondol és a tömegre. Nos, a nagyvárosnak van egy teljesen lakatlan szeglete, amely kevesebb, mint egy évszázadig volt csak lakott: ez a hely a North Brother Island. 1885-ig teljesen lakatlan volt, majd a II. világháború végéig kórházat üzemeltettek ott. Ennek bezárása után ismét lakatlan lett a sziget. Az 1950-es években drogelvonót építettek oda, de a '60-as években ezt is bezárták, és ismét csak a természeté lett az egész terület, a hátrahagyott épületekkel együtt. 

Erőd-erdő

Ez a hajó 1972 óta úszkál magában a Sydney-ben található Homebush-öbölben. 1911-ben építették, a II. világháborúban az amerikai csapatok felszerelését szállította SS Ayrfield néven. Ma már se emberi élet, se háborús felszerelések nincsenek rajta (legalábbis nem számottevően), de a természet itt is megmutatta erejét: igazi kis erdő települt oda, amely már évek óta folyton új otthonát keresi a vízen úszva.


Pozitív Nap


 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Boldogságot teremtő videósorozatot: íme 50 óra a természet hangjaival és lenyűgöző szépségével

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször 10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

Csak ámulunk: szenzációsak az év panorámafotói

Nem győzünk álmélkodni az év panorámafotóin! Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg az EPSON nemzetközi panorámafotós pályázatát, a győzteseket pedig szerdán ki is hirdették.

Hogyan szorítod ökölbe a kezed? Sok mindent elárul rólad

Eszedbe jutott valaha is, hogy még az sem mindegy, hogyan szorítod ökölbe a kezed? Pedig valóban nem az. Ez az önkéntelen avagy tudattalan mozdulat nagyon érdekes dolgot árul el rólad. Szóval, hogyan szorítod ökölbe a kezed? És vajon mit jelent mindez a számodra?

Alighanem ez az ország legkülönösebb fája

A napokban a Facebookon tettek közzé egy fotót Ceglédbercel egyik fájáról, ami nemcsak pompás színezetével, hanem egyedülálló formájával is lenyűgözi az arra járókat.

20 hihetetlen hely Európában, melyeket látnod kell!

A vén Európa, a megunhatatlan, a sokszínű, a lehengerlő - maga a múlt és a jelen egyszerre!


NAPI BOLDOGSÁG