Magyar Ház New Yorkban – immáron 50 éve!

"Közösségi kézben lévő művelődési házként keresztmetszetet kívántunk adni arról, hogy a városban milyen magyar szervezetek és közösségek működnek" - mondta az MTI-nek a Magyar közösségek ünnepe elnevezésű rendezvényről Nagy Ildikó szociológus, a Magyar Ház igazgatója.Közölte: soha nem történt meg New Yorkban, hogy a magyar kultúrával és közösségszervezéssel foglalkozó szervezetek egyszerre egy helyen mutatkozzanak be egymásnak. "Szerintem ez azért volt fontos, mert ők biztosítanak keretet ahhoz, hogy a rengeteg itt élő magyar meg tudja élni a magyarságát" - jelentette ki.

"Az volt a legfelemelőbb dolog, hogy bár itt is van széthúzás és vannak konfliktusok, az egész eseményt, a magyar szervezetek egyórásra tervezett, de két órán át tartó bemutatkozását a kölcsönös tisztelet hatotta át" - mondta. Az igazgatónő kiemelte, hogy a New York-i magyarok idősebb nemzedéke is boldogan fogadta a közösségek ünnepét.


Az ünnepségen rövid koncertet adott György Ádám zongoraművész. A közös vacsorával zárult eseményen Nagy Ildikó mellett Kumin Ferenc főkonzul és Szakács Ferenc nemzeti összetartozásért felelős főkonzul-helyettes mondott köszöntő beszédet.


MTI

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Zseniálisan ünnepelte meg a BBC Radio az 50. születésnapját

Egészen konkrétan a sheffieldi állomásnak jutott eszébe ez az ötlet. A BBC pedig hozta a megszokott színvonalat: nagyszerű klipet készített ez alkalomból.

Megható dolgot tett ez a nagypapa

Egy szép reggeli napon Jim Russell szmokingot és csokornyakkendőt vett fel, és vásárolt néhány gyönyörű rózsát, és egy doboz bonbont. A kórházba igyekezett, mivel feleségével Elinorral ünnepelték az 57. házassági évfordulójukat. A boldogsága leírhatatlan volt- mondta Jim. Nem csak feleségére volt nagy hatással ezzel a kis "meglepetéssel", hanem a kórház dolgozóira is.

Hetven év igaz szerelem bizonyítékai képekben (képek)

A kínai Wang Deyi (98 éves) és felesége Cao Yuehua (97 éves) 1945-ben házasodtak össze. Négy gyermekük született, akik idén összefogtak, hogy segítsenek szüleiknek újrakészíteni az esküvői fotóikat.

Akkor és most: 40 éves házassági évforduló ugyanabban a ruhában

Egy házassági évforduló mindig nagy öröm a családban, így méltó arra is, hogy igazán ünnepélyes hangulat kerekedjen köré. Hogy ez a pár hogyan ünnepelte meg a közösen leélt 40 évüket? Nos, egy biztos: megadták a módját...

Akik elsőként sietnek életed megmentésére: ma van a Mentők Napja

887-ben ezen a napon alakult meg az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi orvos kezdeményezésére...


NAPI BOLDOGSÁG