Mivel közlekedsz? Megmondom, ki vagy!


Leginkább kézen- (vagyis lábon)- fekvőbb a gyaloglás:


Hátránya, hogy ez a közlekedésmód a legidőigényesebb, mivel legfeljebb 10km/h-val vagyunk képesek gyalogolni hosszútávon. Előnye viszont az egészségünk megőrzése, vagy éppenséggel javítása. Emellett a fogyni kívánó embereknek sem hátrány, ha komolyan gondolják, hogy faragnának az alkatukból. Többet fogyaszt, mint gondolnánk.

- Laza munkaidőben dolgozó, sportos alkatok, hajrá!


Még mindig egy mozgásfajta, ahogyan közlekedési eszköz is, a biciklizés:

Hátránya, hogy több szmog kerül a szervezetünkben biciklizéskor, mintha autóban ülnénk egy dugó kellős közepén. Viszont szintén remek alakformáló, ráadásként erősíti az állóképességet. Manapság különösen divatos, főleg a fiatalabb korosztály körében és még olcsóbb is, mint a motor.

- Figyelem, bármennyire is jó dolog a biciklizés, azért csak óvatosan közlekedjünk a kétkerekű járgányunkkal.


A kényelmes autó:

Hátrányai közül nehéz kiemelni a legsúlyosabbat. Költséges, nagyon káros a kipufogó gáza és a legtöbb balesetet autók okozzák. Ellenben az egyik legpraktikusabb közlekedési eszköz. Háztól házig visz, kényelmes, fűthető, vagy hűthető és szinte mindenki ért hozzá valamennyit.
 
- Némileg lelkileg is hasznos tárgy. Ez alatt arra az érzésre gondolok, amikor az emberfia megveszi élete első autóját, ugye az utánozhatatlan?!


A jó öreg busz:

Még a legapróbb településeken is jár, ahol a vonat meg sem áll. Az olcsóbb közlekedési eszközök körébe tartozik és egyre több az olyan jármű, melynek nagyon is kényelmesek az ülései. Viszont egy dugóban nem a legkellemesebb buszozni, amikor is a körülöttünk lévő emberek mindegyike bosszankodik a fülünkbe.

- Jó tanács, hogy mosolyogjunk a sofőrre, amikor felszállunk. Így örömet okozva egy másik embernek. Valamint dugába dönthetjük a róluk kialakult sztereotípiát, miszerint mindegyik buszsofőr morcos.


Az a bizonyos sárga villamos:

A legpontosabb közlekedési eszköz és ahhoz képest, hogy tömegközlekedési, viszonylag gyors. Hátránya, hogy felsővezeték nélkül kampec neki. Sajnos a többi nagyvárosban, ami Magyarországot illeti, nincs és ez bizony fájó pont lehet egy magamfajta vidéki nőnek.

- Ne haragudjunk az ellenőrökre, ők csak a munkájukat végzik, inkább vegyünk jegyet/bérletet.


A Magyar Államvasutak főhőse a vonat:

 Egészen biztos, hogy mindenkinek van legalább egy vonatozós története, kinek kiábrándító, kinek nevettető, vagy éppen léleksimogató. Egy igazi élmény vonatozni. Gondoljunk bele, hogy órákon át vagyunk összezárva idegen emberekkel egy szűk kocsiban, ettől olyan érdekes számomra a vonatozás. Gyerekkori osztálykirándulások és egyetemkori hazautazások, amik vonat nélkül nehezebben valósultak volna meg. Hátránya, hogy nem ajánlott kézfertőtlenítő nélkül beszállni egyik vagonba sem. Ehhez kapcsolódóan a mosdó kérdése is hagy némi kivetnivalót maga után.

- Telefonpötyögtetés, vagy olvasás helyett néha figyeljük a velünk utazó embereket, higgyétek el, érdekes lehet.

Pozitív Nap - Vermes Nikolett


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ingyen szállhatunk meg olasz vendégházakban - egy feltétellel

La Settimana del Baratto. Magyarul Barter Hét. Így nevezik azt a kezdeményezést, amelynek köszönhetően több ezer olasz vendégszállóban ingyen pihenhetünk meg, ha készek vagyunk érte megdolgozni. A szó legszorosabb értelmében - írja a Condé Nast Traveler.

Ismerd fel időben a cukorbetegséget!

Magyarországon több mint félmillió regisztrált cukorbeteg ember él, és további 250 ezer azoknak a száma, akik valójában cukorbetegek, de nem tudnak róla vagy még nem vettek részt diabétesz-szűrésen.

Feladta mindenét, hogy cicájával körbeutazza Ausztráliát

A kaland főhőse Willow, a macska volt...

6 pozitív hatás, amiért érdemes kávét innod

Évek óta megy a vita, egészséges-e a kávé, vagy sem. Az egy dolog, hogy nem mindenki szereti a kávét, de aki igen, azt folyamatosan olyan hiedelmekkel riogatják, hogy nem jó kávét fogyasztani.

Ezt adod a gyerekednek, ha sportolni küldöd

Elgondolkodtató írás terjed arról, mit adsz a gyermekednek, ha sportolni küldöd Nem csak erőnlétet vagy jó kondíciót, hanem annál sokkal többet...


NAPI BOLDOGSÁG