Szeretet határok nélkül – A Rocknagyi egyetemes békemantrája (+videó)

Rocknagyiként ismeri a világ, azonban Tina Turner ebben a videóban megmutatja egy másik arcát is. Az egyetemes béke mantráját énekli 30 gyermekkel együtt.


A Svájcban élő énekesnő Children Beyond című 2011-es albumának legszívhezszólóbb, Sarvesham Shantir Bhavatu című dalát a spiritualitás és a segítő szándék ihlette. Az albumon különböző vallásokhoz kapcsolódó dalok szólalnak meg, amik a tiszteleten és tolerancián keresztül szeretnék az embereket közelebb vinni a különböző vallásos hagyományokhoz. A buddhista énekesnő hitvallása szerint a szeretet ereje változtatja a negatívat pozitívvá.

„A spiritualitás a belsődből jön. Nem tudom, honnan, bárcsak tudnám. Használnod kell hozzá a képzeletedet. Kapcsolatba kell kerülnöd önmagaddal” - vallja Tina Turner.

A béke mantra alapja az ősi buddhista Aum (Om) szimbólum, minden mantra közül a leghatalmasabb. Hallgasd meg, és érezni fogod a belőle áradó szeretetet és erőt. A dal szövege magyarul:

Legyen jólét, béke, egészség és nyugalom, mindenki érje el a boldogságot és a bőséget.
Szerző: Ábrahám-Hörömpő Andrea – Pozitív NapTetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Szem nem marad szárazon! Ez a legszerethetőbb karácsonyi videó (szerintünk)

Tisztában vagyunk vele, hogy a filmekben ábrázolt valóság és a mi saját valóságunk között éles határ húzódik. Átléphetetlen határ - gondoljuk. Pedig van egy műfaj, mely hivatásszerűen keresztül- kasul közlekedik ezen a biztosnak gondolt határon: a reklám... Ebben a reklámban csakis a mi valóságunk örökérvényű igazsága jelenik meg: adni jobb, mint kapni.

Erre a 4 dologra kell választ adnod advent időszakában

Advent a december 25-e előtti negyedik vasárnappal kezdődök és karácsonyig tart. Eredete a 4. századik nyúlik vissza, amikor VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát. Így tehát idén december 3-ára esett advent első vasárnapja, ekkor kezdődik meg hivatalosan az egyházi esztendő.

10 dolog, amit egy gyereknek tudnia és értenie kéne 12 éves koráig!

Minden szülő álma az, hogy gyereke egy jó, becsületes, és bátor felnőtté váljon, de ezekért a pozitív jellemvonások kialakulásáért bizony meg kell dolgozni.

dolog, amit az igaz barátok másképp csinálnak

Mi az, amit megtesznek egymásért egy jó barátságban? Öt pontban összefoglaljuk neked, amire - szerintünk - megéri odafigyelni.

Újra kell értékelnünk a nagyszülők szerepét, mert nagyon fontosak!

Boldogabbak azok gyerekek, akik több időt töltenek a nagyszüleikkel - és ez nem csak a puszta tapasztalat, kutatások is igazolják már. Így ahelyett, hogy egyre kevesebb teret kapnak unokáik életében, sok kedvezőtlen szociális hatást is ellensúlyozhatnak szerető jelenlétükkel.


NAPI BOLDOGSÁG