A litvánoknak aztán van humorérzéke, pláne, ha kátyúkról van szó, amikkel kormányuk igazán foglalkozhatna! (képriport)


A fenti állításra íme egy aktuális bizonyíték: néhány barát összeállt, hogy lakhelyük, Kaunas (Litvánia második legnagyobb települése) igen gyenge minőségű útjaira felhívja a kormány figyelmét. Ezt olyan kreatív módon tették, hogy ne csak a kátyúkat dokumentálják, de azok "felhasználási lehetőségeit" is bővítsék. A lencsevégre kapott szituációk humoros abszurditása önmagáért beszél! Két hivatásos fotós: Arturas Artiusenka és Eurika Balciute készítették az összeállítást, a képeken pedig barátaik szerepelnek.

"Nem akartunk mást, mint a lehető legkreatívabb módon kifejezni a litván lakosság gondolatait, amik az utak minősége kapcsán megfogannak a fejekben. Ez nem egy támadás a kormány ellen, inkább csak humoros vállalkozás volt. De ha eljut a döntéshozókig és lesz valami foganatja, azért büszkék leszünk." - mondta az egyik készítő, Eurika.

Reméljük a legjobbakat a litván autók érdekében... Vajon nálunk működne egy hasonló poén? 


Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A legjobb hazai buszmegállók, ahol jó várakozni

Várakozni senki nem szeret, mégis ilyen buszmegállókban kellemesebben telnek a percek. De most mutatunk egy rendhagyó hazai összeállítás, ahol igenis várakozni jó

12 alkalom, amikor az írók egy egészen új szintre emelték a köszönetnyilvánítást

A regények elején vagy végén a legtöbbször az írók pár szóval megemlítik néhány szerettüket, családtagjukat, akiknek a könyvet ajánlják. Ezek általában rövid, kedves mondatok, amelyekben hálájukat fejezik ki azon emberek számára, akik segítettek nekik a könyv megírásában, ötleteikkel, szeretetükkel támogatták őket a nehezebb időszakokban is. De mint ahogy a világon bármit, ezt is lehet egészen másképp csinálni.

Egy megunhatatlan filmjelenet! Ismerős?

Ez egy igazi, number one filmtörténeti másfél másodperc, amit sokaknak nem kell bemutatni. De még így is bármikor érdemes leporolni és elővenni. Sőt, nem csak ezt a 1,5 percet, az egész filmet! Lássuk!

Lehengerlő látvány: fűzfavesszőből készült alkotások

A fűzfát már régóta használják a kertekben dekorálás céljából, de egyéb, kreatív alkalmazásának is ezernyi példája ismert.

Csodálatos ételkölteményeket kapnak reggelire a peremartoni ovisok

A peremartoni óvodában a konyhás nénik igazán figyelnek arra, hogy mindennap változatos reggeli várja a gyerekeket. És ez nemcsak a tartalomra igaz, hanem a formára is.


NAPI BOLDOGSÁG