9. Hajléktalan Labdarugó Világbajnokság – A magyar válogatott is készül a megmérettetésre

Közeledik a 2011-es párizsi Hajléktalan Világbajnokság kezdete, amin hazánk is képviselteti magát 2006 óta minden évben.
A 9. Homeless World Cup, a FIFA által minden évben megrendezett futball verseny idén 64 nemzetet fogad a világ minden részéről. A verseny házigazdája Franciaország lesz. A nemzetközi eseményen részt vesz a világbajnok Brazília, és az első alkalommal szereplő Indonézia csapata is. 16 csapat versenyez majd a Női Világbajnokságon, Kanada, Franciaország, Kenya és Skócia női csapata idén először.
Kovács József, a hajléktalanok válogatottjának kapusa gyakorol a mérkőzés előtt. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A Homeless World Cup egy olyan verseny az egész világra kiterjedő sportesemények között, mely életeket változtathat meg. Magyarországtól Ausztráliáig, Dél-Afrikától Portugáliáig, Kameruntól Brazíliáig a hajléktalan emberek olyan lehetőséget kapnak arra, hogy országukat képviseljék, mely csak egyszer adódik az életben, és amely örökre megváltoztathatja addigi életüket. Eddig a játékosok 77%-a lelt otthonra, hagyott fel a kábítószer- és alkoholfogyasztással, kezdett bele tanulmányokba, új munkába, képzésbe, családi kapcsolatok helyrehozatalába. A világversenyt hamisítatlan harciasság, bátorság, dicsőség és igazi nemzetközi futball jellemzi. Az első Homeless World Cup-ot óriási siker koronázta 2003-ban Ausztriában, majd évről évre más helyszíneken is. Ezt a versenyt ma már éves szinten jegyzik a világ sporteseményei között. 

A 2011-es párizsi Hajléktalan VB hivatalos videója (angol nyelven)

A magyar hajléktalan válogatottat az Oltalom Sportegyesület szervezi meg és készíti fel. Az egyesület munkatársainak meggyőződése, hogy a valahová tartozás érzete, a sport és a csapatmunka kihívása, az élethez való egészséges hozzáállás, az önbecsülés és nem utolsósorban a játék öröme olyan erőteljes kombinációt alkot, mely képes megváltoztatni egy ember életét. Az Oltalom SE egyik legkiemelkedőbb szakága a labdarúgás, hisz a futball egyensúlyt teremt, összeköti az embereket, és mindenki által kedvelt sport. A Homeless World Cup képes megváltoztatni a forgatókönyvet, dacolni a sztereotípiákkal, mert akit egy hete még leköptek, a verseny alatt ezrek nézik a foci hősének.

Az idén Párizsban augusztus 21. és 28. között rendezik a világbajnokságot. Ahogy közeleg az időpont a hajléktalan labdarúgó-világbajnokságra készülő csapat barátságos mérkőzéseket játszik a Fővárosi Önkormányzat Képviselőtestülete, a Heti Világgazdaság és a Digi Sport TV csapatával is a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Nem tud leállni az internet magyar népe: ömlenek a jobbnál jobb mémek a magyar-izlandi 1-1 után

Bár a mérkőzés szombaton volt azóta sem tud leállni az internet népe, egyre jobb mémek születnek. Mutatjuk a best of válogatást!

Nincs több szmog - Minden hónapban autómentes nap lesz Párizs sugárútján!

Nem is csoda, hiszen évente több tízezren halnak meg a szmog miatt Franciaországban.

A régi és az új találkozása - Párizs újratöltve (képriport)

Egy múltbéli fotósorozat újragondolása modern köntösben.

Mi van akkor, ha nincs "napi boldogság"?!

Rendkívül mély, őszinte írás Annitól, a péntek este Párizsban történtekről. Magunk sem ölthettük volna jobban mondatokba gondolatainkat ezekben a napokban. Egyetértünk és érzéseink megegyeznek a napiboldogsag.com bloggerrével. Minden, magát pozitívnak tartó embernek, érdemes elolvasnia!

Richard Gere, mint hajléktalan - koldusként élt New York utcáin

Richard Gere legújabb filmszerepére (Time Out of Mind) készülve hajléktalannak álcázta magát, és saját maga is megtapasztalta, hogy milyen is koldusként járni New York utcáit.