Belépés

9. Hajléktalan Labdarugó Világbajnokság – A magyar válogatott is készül a megmérettetésre


Közeledik a 2011-es párizsi Hajléktalan Világbajnokság kezdete, amin hazánk is képviselteti magát 2006 óta minden évben.
A 9. Homeless World Cup, a FIFA által minden évben megrendezett futball verseny idén 64 nemzetet fogad a világ minden részéről. A verseny házigazdája Franciaország lesz. A nemzetközi eseményen részt vesz a világbajnok Brazília, és az első alkalommal szereplő Indonézia csapata is. 16 csapat versenyez majd a Női Világbajnokságon, Kanada, Franciaország, Kenya és Skócia női csapata idén először.
Kovács József, a hajléktalanok válogatottjának kapusa gyakorol a mérkőzés előtt. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A Homeless World Cup egy olyan verseny az egész világra kiterjedő sportesemények között, mely életeket változtathat meg. Magyarországtól Ausztráliáig, Dél-Afrikától Portugáliáig, Kameruntól Brazíliáig a hajléktalan emberek olyan lehetőséget kapnak arra, hogy országukat képviseljék, mely csak egyszer adódik az életben, és amely örökre megváltoztathatja addigi életüket. Eddig a játékosok 77%-a lelt otthonra, hagyott fel a kábítószer- és alkoholfogyasztással, kezdett bele tanulmányokba, új munkába, képzésbe, családi kapcsolatok helyrehozatalába. A világversenyt hamisítatlan harciasság, bátorság, dicsőség és igazi nemzetközi futball jellemzi. Az első Homeless World Cup-ot óriási siker koronázta 2003-ban Ausztriában, majd évről évre más helyszíneken is. Ezt a versenyt ma már éves szinten jegyzik a világ sporteseményei között. 

A 2011-es párizsi Hajléktalan VB hivatalos videója (angol nyelven)

A magyar hajléktalan válogatottat az Oltalom Sportegyesület szervezi meg és készíti fel. Az egyesület munkatársainak meggyőződése, hogy a valahová tartozás érzete, a sport és a csapatmunka kihívása, az élethez való egészséges hozzáállás, az önbecsülés és nem utolsósorban a játék öröme olyan erőteljes kombinációt alkot, mely képes megváltoztatni egy ember életét. Az Oltalom SE egyik legkiemelkedőbb szakága a labdarúgás, hisz a futball egyensúlyt teremt, összeköti az embereket, és mindenki által kedvelt sport. A Homeless World Cup képes megváltoztatni a forgatókönyvet, dacolni a sztereotípiákkal, mert akit egy hete még leköptek, a verseny alatt ezrek nézik a foci hősének.

Az idén Párizsban augusztus 21. és 28. között rendezik a világbajnokságot. Ahogy közeleg az időpont a hajléktalan labdarúgó-világbajnokságra készülő csapat barátságos mérkőzéseket játszik a Fővárosi Önkormányzat Képviselőtestülete, a Heti Világgazdaság és a Digi Sport TV csapatával is a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Négygólos győzelem Izland ellen - Szépen ...

A magyar válogatott ötödik Izland elleni hazai fellépésén is veretlen maradt, közben néhány nap alatt ...

Emlékmeccs telt ház előtt

A labdarúgó válogatott ma este a Puskás Ferenc Stadionban Lichtenstein együttesével játszik ...


Népszerű termékek
Kalocsai mintás szappan
1189 Ft

Kalocsai mintával díszített szappan díszcsomagolásban.

Megnézem a terméket
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése