9. Hajléktalan Labdarugó Világbajnokság – A magyar válogatott is készül a megmérettetésre

Közeledik a 2011-es párizsi Hajléktalan Világbajnokság kezdete, amin hazánk is képviselteti magát 2006 óta minden évben.
A 9. Homeless World Cup, a FIFA által minden évben megrendezett futball verseny idén 64 nemzetet fogad a világ minden részéről. A verseny házigazdája Franciaország lesz. A nemzetközi eseményen részt vesz a világbajnok Brazília, és az első alkalommal szereplő Indonézia csapata is. 16 csapat versenyez majd a Női Világbajnokságon, Kanada, Franciaország, Kenya és Skócia női csapata idén először.
Kovács József, a hajléktalanok válogatottjának kapusa gyakorol a mérkőzés előtt. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A Homeless World Cup egy olyan verseny az egész világra kiterjedő sportesemények között, mely életeket változtathat meg. Magyarországtól Ausztráliáig, Dél-Afrikától Portugáliáig, Kameruntól Brazíliáig a hajléktalan emberek olyan lehetőséget kapnak arra, hogy országukat képviseljék, mely csak egyszer adódik az életben, és amely örökre megváltoztathatja addigi életüket. Eddig a játékosok 77%-a lelt otthonra, hagyott fel a kábítószer- és alkoholfogyasztással, kezdett bele tanulmányokba, új munkába, képzésbe, családi kapcsolatok helyrehozatalába. A világversenyt hamisítatlan harciasság, bátorság, dicsőség és igazi nemzetközi futball jellemzi. Az első Homeless World Cup-ot óriási siker koronázta 2003-ban Ausztriában, majd évről évre más helyszíneken is. Ezt a versenyt ma már éves szinten jegyzik a világ sporteseményei között. 

A 2011-es párizsi Hajléktalan VB hivatalos videója (angol nyelven)

A magyar hajléktalan válogatottat az Oltalom Sportegyesület szervezi meg és készíti fel. Az egyesület munkatársainak meggyőződése, hogy a valahová tartozás érzete, a sport és a csapatmunka kihívása, az élethez való egészséges hozzáállás, az önbecsülés és nem utolsósorban a játék öröme olyan erőteljes kombinációt alkot, mely képes megváltoztatni egy ember életét. Az Oltalom SE egyik legkiemelkedőbb szakága a labdarúgás, hisz a futball egyensúlyt teremt, összeköti az embereket, és mindenki által kedvelt sport. A Homeless World Cup képes megváltoztatni a forgatókönyvet, dacolni a sztereotípiákkal, mert akit egy hete még leköptek, a verseny alatt ezrek nézik a foci hősének.

Az idén Párizsban augusztus 21. és 28. között rendezik a világbajnokságot. Ahogy közeleg az időpont a hajléktalan labdarúgó-világbajnokságra készülő csapat barátságos mérkőzéseket játszik a Fővárosi Önkormányzat Képviselőtestülete, a Heti Világgazdaság és a Digi Sport TV csapatával is a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Nem tud leállni az internet magyar népe: ömlenek a jobbnál jobb mémek a magyar-izlandi 1-1 után

Bár a mérkőzés szombaton volt azóta sem tud leállni az internet népe, egyre jobb mémek születnek. Mutatjuk a best of válogatást!

Nincs több szmog - Minden hónapban autómentes nap lesz Párizs sugárútján!

Nem is csoda, hiszen évente több tízezren halnak meg a szmog miatt Franciaországban.

A régi és az új találkozása - Párizs újratöltve (képriport)

Egy múltbéli fotósorozat újragondolása modern köntösben.

Mi van akkor, ha nincs "napi boldogság"?!

Rendkívül mély, őszinte írás Annitól, a péntek este Párizsban történtekről. Magunk sem ölthettük volna jobban mondatokba gondolatainkat ezekben a napokban. Egyetértünk és érzéseink megegyeznek a napiboldogsag.com bloggerrével. Minden, magát pozitívnak tartó embernek, érdemes elolvasnia!

Richard Gere, mint hajléktalan - koldusként élt New York utcáin

Richard Gere legújabb filmszerepére (Time Out of Mind) készülve hajléktalannak álcázta magát, és saját maga is megtapasztalta, hogy milyen is koldusként járni New York utcáit.


NAPI BOLDOGSÁG