Szlovák - magyar barátság másképp: amatőr síbajnokság gyermekeknek

Immáron 20. alkalommal rendezik meg az amatőr síző gyermekek versengését január 21-én - ezúttal Szlovákiában.


Előzmények


Huszadik alkalommal kerül megrendezésre ez a kifejezetten amatőr síző gyermekek versengését lehetővé tevő rendezvény. A verseny alapkoncepciójának megfelelően az amatőr, általában családdal sízőket invitálja azáltal, hogy a Magyar Sí Szövetség rangsorában lévők illetve a „Magyar Kupa” versenysorozat első három helyezettjei nem indulhatnak. Az első versenyre az ausztriai Semmeringen került sor 1993 februárjában. Több mint tíz éven át ez a hely adott otthont a megmérettetésnek. A legnagyobb létszámot – közel nyolcszáz rajtolót – 1999-ben egy Budapestről egyenesen Semmeringre induló különvonat megszervezése tette lehetővé. Nagy kihívás volt magyarországi síterepeken is megrendezni a versenyt, de a szervezők ezt a feladatot is sikeresen vették. Így kerülhetett megrendezésre a verseny Kékestetőn, Mátraszentistvánon és tavaly Eplényben.

Idén új helyszín: Szlovákia


A jubileumi, huszadik síverseny a Budapesttől alig 200 km-re lévő - magyarok által már jól ismert – Donovalyban kerül megrendezésre. Ez a síterep hihetetlenül sokat fejlődött az elmúlt nyolc évben: aki régen járt erre, az csak a hegyeket ismerheti fel. Minden lift átépült, számtalan új szálloda és sok egyéb szolgáltatás várja a családokat.

A verseny ötletgazdája Fehér Gyula – korábbi síoktató és egy nagyobb síiskola egykori vezetője - aki a kezdetektől felvállalta a verseny szervezését is. Elmondása szerint, az évek alatt több ezer csemete ismerhette meg a versengés izgalmait és a sikerélmény örömét. Alapfelfogása szerint cél, hogy minél többen állhassanak dobogóra, ezért rengeteg korosztály (minden egyes naptári év külön-külön kategória) kerül értékelésre a mostani síbajnokságon is. Így összesen 78 érem kerül kiosztásra. Ezen felül a támogatóknak köszönhetően minden rajtoló értékes tombola nyereményt kap és - a hagyományoknak megfelelően - névre szóló oklevelet is, melyet remélhetőleg a verseny két fővédnöke: Dr. Martonyi János és Mikulás Dzurinda a két ország külügyminiszterei adnak majd át. A síbajnokság egykori fővédnöke, Dr. Jeszenszky Géza volt külügyminiszter is most újra védnökséget vállalt. A verseny főtámogatója: Honda A szervezők és támogatók nem titkolt célja, hogy a versenyzésen felül, a két szomszédos ország kölcsönös megismerését - közvetlen élmények megteremtésével - már gyermekkorban elősegíthesse. A verseny most először kerül megrendezésre Szlovákiában.

Információ:


Versenynem: Egyfutamos óriás-műlesiklás
Időpont: 2012. január 21. (szombat) - legkisebbek 11 óra – utána növekvő korosztály szerint. 
Helyszín: Donovaly (Dóval), Szlovákia 
Nevezési határidő (nevezési lap megérkezése): 2012. január 19. 18 óra. 
Értékelés: korosztályonként és nemenként, minden év egy-egy kategória:1995-2007
Pontos részletek a nevezés feltételeiről, díjáról és nevezési lap: skioutlet.hu; Bp, II. Margit krt. 46. Tel/fax: 0036 1214 7985

Szerző: Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Videón, ahogy kirobban az öröm egy 11 éves kislányból, amikor megtudja, örökbe fogadhatják

Az amerikai kislány megható reakcióját egy térfigyelő kamera vette fel az iskolájában. "Az őszinte öröm legtisztább megnyilvánulása." Így jellemezte a Utah államban található American Heritage iskola munkatársa a 11 éves lány reakcióját a hírre, hogy nevelőszülei hivatalosan is örökbe fogadhatják.

Életre szóló élmény egy kisfiúnak: Messi nagyon emberi gesztusa az elzavart kis drukker felé

Ami a világ egyik legnagyobb focistájának egy pillanat, az egy kisfiúnak hatalmas, életre szóló élmény. Messi gesztusa nagyon emberi, érdemes megnézni! :)

Virágba borult földünk legszárazabb területe: csodaszép fotók a ritka jelenségről

Idén ismét virágba borult földünk legszárazabb területe, a chilei Atacama-sivatag. A virágzó sivatagnak nevezett jelenség olyankor következik be, amikor az El Niño hatására bő csapadék hullik az egyébként rendkívül csapadékszegény területre.

Ezt adod a gyerekednek, ha sportolni küldöd

Elgondolkodtató írás terjed arról, mit adsz a gyermekednek, ha sportolni küldöd Nem csak erőnlétet vagy jó kondíciót, hanem annál sokkal többet...

Sikerfilmek törölt jelenetei, amelyek úgy átírnák a sztorit, hogy rájuk sem ismernél

Az egyikben csak egy mondatot változtattak meg, a másiknak a végét írták át, a harmadikból perceket vágtak ki. A lényeg, hogy a végeredmény mindegyik esetben más lett, mint amit eredetileg terveztek.


NAPI BOLDOGSÁG