A természet csodája: "vízalatti vízesés" Mauritiuson (képriport)


Az Érdekes Világ azt írja, a homok és iszap lerakódása miatt létrejött képződmény mikroklímájában, valamint abban is egyedülálló, hogy az utolsó három hely egyike a világon, ahol még megtalálhatók a mandrinette és a trochetia boutoniana nevű nővények. A vidék az 556 méteres Morne-hegy kultúrtáj része, amelyet 2008-ban a világörökségek közé választottak.


A csodavilág egészen a 19. századig rejtve maradt a nagyközönség előtt, addig főleg rabszolgák, fegyencek búvóhelyéül szolgált. A legenda szerint 1835. február elsején egy rendőrségi különítmény érkezett a helyszínre, hogy közölje a szökevényekkel a rabszolgaság megszűnését. A közelgő hivatalos szervek azonban annyira megijesztették a rejtőzködőket, hogy a szikláról a mélybe vetették magukat. Mára a Morne-hegy a szabadság jelképévé vált. 


Mauritius egyébként egy kicsiny szigetállam az Indiai-óceánban, Madagaszkártól 900 km-re keletre, két nagyobb és több apró szigetből áll.Pozitív Nap

Forrás: erdekesvilag.hu / haerdekel.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Boldogságot teremtő videósorozatot: íme 50 óra a természet hangjaival és lenyűgöző szépségével

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször 10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

Csak ámulunk: szenzációsak az év panorámafotói

Nem győzünk álmélkodni az év panorámafotóin! Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg az EPSON nemzetközi panorámafotós pályázatát, a győzteseket pedig szerdán ki is hirdették.

Hogyan szorítod ökölbe a kezed? Sok mindent elárul rólad

Eszedbe jutott valaha is, hogy még az sem mindegy, hogyan szorítod ökölbe a kezed? Pedig valóban nem az. Ez az önkéntelen avagy tudattalan mozdulat nagyon érdekes dolgot árul el rólad. Szóval, hogyan szorítod ökölbe a kezed? És vajon mit jelent mindez a számodra?

Alighanem ez az ország legkülönösebb fája

A napokban a Facebookon tettek közzé egy fotót Ceglédbercel egyik fájáról, ami nemcsak pompás színezetével, hanem egyedülálló formájával is lenyűgözi az arra járókat.

20 hihetetlen hely Európában, melyeket látnod kell!

A vén Európa, a megunhatatlan, a sokszínű, a lehengerlő - maga a múlt és a jelen egyszerre!


NAPI BOLDOGSÁG